Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

καταναλωση πετρελαιου θερμανσης


giorgos95

Recommended Posts

καλησπερα ... με μερικους υπολογισμους που εκανα σχετικα με την καταναλωση του καυστηρα ,θεωρω οτι καιει αρκετα για τις ωρες λειτουργιας του και τα σωματα που ζεσταινει.Πιο συγκεκριμενα ο λεβητας ειναι 30κ θερμιδων και ζεσταινει δυο διαμερισματα με το καθενα να εχει 7 σωματα (μεικτων διαστασεων) και στις 15 ημερες λειτουργιας του ,με 40 ωρες στο συνολο ,εχει καταναλωσει 100 λιτρα. κοντα στο 1.63λιτρα ανα ωρα μετρητη( ο καυστηρας προφανως δουλευει λιγοτερη ωρα). ειναι φυσιολογικη η καταναλωση του πιστευετε; ευχαριστω για οποιον ασχοληθει. 

Link to comment
Share on other sites

Για να κάνεις υπολογισμό, πρέπει να βάλεις ωρομετρητή στον λέβητα-καυστήρα. Στη συνέχεια μέτρα την κατανάλωση σε πετρέλαιο και διαίρεσε με τις ώρες λειτουργίας του καυστήρα που θα δεις στον παραπάνω ωρομετρητή Αναμένεται να βρεις > 3 λίτρα / ώρα. Όσο πιο κοντά στο 3 είσαι τόσο πιο καλό βαθμό απόδοσης έχεις και ο καυστήρας σου λειτουργεί οικονομικά.

Link to comment
Share on other sites

ο ωρομετρητης που ηδη εχω δεν μπορει να με βοηθησει να βγαλω συμπερασματα; ο συγκεκριμενος μετραει ποσες ωρες ειναι αναμενος ο θερμοστατης στο διαμερισμα( σε περιπτωση δλδ που πιασει θερμοκρασια ο λεβητας και σταματησει ,αν το διαμερισμα δεν εχει φτασει στην επιθυμητη ,ο ωρομετρητης συνεχιζει και μετραει)

Link to comment
Share on other sites

Δεν βοηθάει γιατί αυτός μετράει πόση ώρα ο κυκλοφορητης στέλνει ζεστό νερό στο διαμέρισμα συν ότι υπάρχει άλλο ενα ωρομετρο που μπορεί να μετράει παράλληλα με το δικό σου κάποιες ωρες+(να το έχετε δηλ.και οι δύο αναμένονται).

Link to comment
Share on other sites

οχι αυτο μετραει ποση ωρα στελνει νερο στα σωματα.ο κυκλοφορητης μπορει να δουλευει και για τρεις ωρες αφου το κλεισω (για να πεσει η θερμοκρασια)

Link to comment
Share on other sites

Όλοι έτσι δουλεύουν. Αλλά δεν στέλνουν κρύο νερό, ζεστό στέλνουν. Κάι τρεις ώρες μου ακούγεται υπερβολικό.

Link to comment
Share on other sites

πολυ σου φαινεται? τοσο θελει οταν κανει και κρυο σχετικα ,λιγο πιο καλες μερες θελει παραπανω :P  λες να ζεσταινει παρα πολυ το νερο?

Link to comment
Share on other sites

αμα Γιωργο νομιζεις οτι το ζεστο νερο γυρναει 3 ωρες μεσα στο σπιτι χωρις να πεφτει η θερμοκρασια του και χωρις να αναβει ο καυστηρας τοτε μια χαρα σου καιει καυσιμο,μην ασχοληθεις. :shock: 

Link to comment
Share on other sites

Πόσο πιο εύκολα θα ήταν ολα για εσάς, αν συμβουλευόσασταν έναν ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ, οποίος θα ερχόταν μία φορά στον χώρο σας, θα έβλεπε τί ακριβώς συμβαίνει και θα σας έδινε λύση?

Ρωτώντας από εδώ και από εκεί, είναι 100% σίγουρο πως θα ακούσετε 10 διαφορετικές γνώμες για το κάθετι, γιατί ο Έλληνας ειδικά, ψοφάει για να πει την γνώμη του, η οποία παααααααντα πρέπει να είναι λίγο διαφορετική από αυτό που λέει κάποιος άλλος.

Οπότε, βρείτε έναν επαγγελματία ΣΟΒΑΡΟ, εμπιστευτείτε τον και αφήστε τον απλά να κάνει την δουλειά του και να σας βοηθήσει!

Link to comment
Share on other sites

εδω, εγω ειμαι ο σοβαρος επαγγελματιας κι ας μην ειμαι Μηχ. Μηχ.

Καλέ μου φίλε προσθεσε στην οικια σου λιγους θερμοπομπους ή panel, ψάξε για θερμοπομπους 1000w αν δεν εισαι σιγουρος οτι θα μπουνε θα μπουνε σε γραμμη που δεν υπαρχουν θερμοσιφωνες, κουζινα.

Ζεστανε το σπιτι σου και περιόρισε το πετρέλαιο, μείωσε τουλάχιστον την χρήση του. Και πιο οικονομικά θα ζεστένεσαι. Και ρύπους θα εκπέμπει λιγότερους η κατοικία οπότε αν αυτο εφαρμοστει ευρεως μειώνονται οι ρυποι που εκπεμπουν τα ακινητα και ισως μειωσει η ΕΕ τα προστιμα, και μειωθει έτσι και ο λογαριασμος του ρευματος. Αλλά του κάκου, μείωσε τα παντως εσύ να ξέρεις οτι ζεις σε πιο υγειινο περιβαλλον και λειτουργεις έτσι συντελόντας το φαινόμενο του θερμοκηπίου να μην συντελείται γρηγορα.

Επίσης ενημερώσου για την μόνωση και τα κουφώματα του ακινήτου σου.

Σπίτι χωρίς καλή μόνωση οτι και να καις, τζαμπα θα το καις.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.