Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 082 - Ν. 4495/17] Κτίρια προϋφιστάμενα του έτους 1955


Recommended Posts

ειναι κτιριο κατοικιας...

ο ιδιοκτητης το δηλωνει ολο σαν μετα το 55

αν το δηλωνει και σαν προ 75..

πόσο θα του στοιχισει?

Link to comment
Share on other sites

@dimitris GM Το κόστος είναι πολυ μικρό σίγουρα! Αλλα στο Ε9 δηλώνει σαν έτος κατασκευής ενός κομματιού (για το οποίο εχει κ τη βεβαιωση) το 1980. Το υπόλοιπο το εχει βάλει άκυρη ημερομηνία (1900!) κ κάποιες αποθήκες το 2000. Αρα, τις υπόλοιπες προσθήκες κ αποθηκες σκεφτομαι να τις βάλω 1993-2003 που έχω κ αεροφωτογραφία. Αυτό που με προβληματίζει ειναι το κομμάτι που εχει τη βεβαιωση προέδρου κ αν ειναι εντάξει να το χρησιμοποιήσω σαν αποδεικτικό για προυφιστάμενο το ‘55 γιατι κάπου στο forum διάβασα οτι δεν ισχύουν πλέον;;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Θα ήθελα την βοήθειά σας σε περίπτωση που αντιμετωπίζω. Σε οικόπεδο εντός σχεδίου αναγράφεται σε συμβόλαιο αποδοχής κληρονομιάς του 2008 ότι κληρονομείται οικόπεδο και η εντός αυτού ισόγεια κατοικία 45 μ2. Επίσης μνημονεύεται ότι αυτό αγοράσθηκε από τον κληρονομούμενο το 1958 με την υπάρχουσα σε αυτό κατοικία (45 μ2). Οικοδομική Αδεια δεν βρέθηκε και κανείς δεν γνωρίζει πλέον αν υπήρχε. Η κατοικία τώρα είναι 80 μ2 και από αεροφωτογραφίες φαίνεται ότι αυτό ήταν το εμβαδόν (80 μ2)  τουλάχιστον από το 1965. Προφανώς θα το εντάξω στην κατηγορία 1 αλλά η ύπαρξη του συμβολαίου με τα λάθος μ2 δημιουργεί πρόβλημα η μου αρκεί να κάνει ο ιδιοκτήτης διόρθωση στο Ε9. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Kανένα πρόβλημα δεν σου δημιουργεί. Διόρθωση του Ε9 με την σωστή αποτύπωση και την χρονολογία που έχεις στοιχειοθετήσει πριν από την υπαγωγή.

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ πως το Ε9 δεν απαιτεί διόρθωση πριν την τακτοποίηση εφόσον δεν θα χρησιμοποιηθεί για την απόδειξη του χρόνου κατασκευής του αυθαιρέτου.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Έχω κατοικία εντός σχεδίου προ του ΄55, δηλωμένη στο Ε9 πάλι προ του '55. Θα πρέπει να δώσω βεβαίωση, αλλά δεν υπάρχουν χαρτιά που να πιστοποιούν τη χρονολογία. Στη πολεοδομία που ρώτησα με είπαν απόδειξη με Α/Φ, και στο 4495. Θα κάνω δήλωση κανονικά στο 4495 για προ του 55 κτίσμα από τη στιγμή που με Α/Φ μπορώ να το αποδείξω ή απλώς να εκδόσω βεβαίωση με 4495 και την Α/Φ απόδειξη η οποία υπάρχει;  

Ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Συμβόλαιο υπάρχει που να αναφέρει κτίσμα προ 55 ;

Οι μορφολογικές ενδείξεις του κτίσματος παραπέμπουν σε μια τέτοια παλαιότητα;

Το Ε9 είναι και θα παραμείνει ισχυρό αποδεικτικό μετά από την τροποποίηση της επιφάνειας βάσει δικής σου αποτύπωσης.

Φυσικά αν βρεις αεροφωτογραφία προ 55 που να μπορείς να διακρίνεις το κτίριο θα είναι ότι καλύτερο, πλην όμως ακόμη και αν βρεις, η κλίμακά της (ακόμη και με μεγέθυνση) είναι τόσο μικρή, που η θεάση καθίσταται απαγορευτική και αναγκαστικά θα καταφύγεις στη λύση φωτοερμηνείας με μεγάλο κόστος για τον ιδιοκτήτη.

Υ.Γ Η βεβαίωση ζητείται για μεταβίβαση οπότε θα χρειαστεί και τοπογραφικό διάγραμμα. Το έχεις έτοιμο αυτό;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Προσύμφωνο υπάρχει που δεν αναφέρει κάτι. Μόνο το Ε9 δηλώνει χρονολογία. Τοπογραφικό θα γίνει καινούργιο κ θα προσκομιστεί. Το κτίσμα παραπεμπει όσον αφορά την παλαιότητα. Απλά δεν υπάρχουν γενικά έγγραφα. Ειναι η πρώτη φορά που θα εκδόσω βεβαίωση για προ του 55.  Συνεπώς δήλωση 4495 θα μαι πιο καλυμμένος κ με Α/Φ;

Link to comment
Share on other sites

Μια ακόμη σοβαρή ένδειξη (όχι απόδειξη)θα μπορούσε να είναι η ημερομηνία ρευματοδότησης η οποία αν αποδειχθεί ότι έγινε κοντά στο 1955 είναι και αυτό κάτι για να σε κάνει να αποφασίσεις. Για να δεις το όλο σκεπτικό δες δημοσιεύσεις και σ αυτό το νήμα αλλά και στο αντίστοιχο του Ν. 4178. Επίσης, άνοιξε το κτιμανετ από τις ορθοφωτογραφίες (υπόβαθρο 45-60) μήπως το διακρίνεις κάπως το κτίριο και σε αυτές. Οπωσδήποτε, όταν ολοκληρωθεί η αποτύπωση θα γίνει αλλαγή επιφάνειας στο Ε9 του ιδιοκτήτη σύμφωνα με την πρόσφατη μέτρηση.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.