Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 082 - Ν. 4495/17] Κτίρια προϋφιστάμενα του έτους 1955


Recommended Posts

Στο παρόν νήμα συζητούνται θέματα σχετικά με κτίρια τα οποία προϋφίστανται του έτους 1955 και εξαιρούνται από την απαγόρευση δικαιοπραξιών σε ακίνητα σύμφωνα με  την παρ. 2α Άρθρου 82 Ν 4495/17

 

 

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Εχω αδεια κατεδαφισης κτιριου που αναφερεται πριν 1955το οποιο δεν κατεδαφιστηκε.Μετα εκδιδεται αδεια νεας οικοδομης η οποια και κατασκευαζεται και στα σχεδια βεβαια δεν αποτυπωνεται το πριν 1955 κτιριο.Προκειμενου να χωρηγηθει βεβαιωση θα δηλωθουν καποιες αυθαιρεσιες στη νεα οικοδομη.Το κτιριο αυτο πως θα αντιμετωπιστει;Δεδομενου οτι μαζι με τη νεα εχουν ΥΚ;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

σε κτιρια προυφ του 55 με προσθήκη τ.μ. μεταγενέστερα π.χ. το 2000, τη σύγκριση των μεγεθών κάλυψης και δόμησης θα την πραγματοποιήσουμε με τους ισχύοντες στην περιοχή όρους δόμησης;

Link to comment
Share on other sites

Kαλησπέρα συνάδελφοι, μία ερώτηση να κάνω για να πάρω κάποια γνώμη παραπάνω. Σε κτίριο προυφ. του 1955 ,σε άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο,  αν η μόνη παράβαση είναι η αντικατάσταση στέγης με νέα από οπλ.σκυρόδεμα κατα το έτος 1980 , πως θα αντιμετωπίζατε με τον νέο νόμο αυτή την ρύθμιση; Εγώ θα έβαζα ΝΑΙ καταρχήν στην Ο.Α  με αναλυτικό προυπολογισμό και παλαιότητα προ του 1983. Απλώς πως αποδεικνύεται η παλαιότητα για την πλάκα (πχ με αεροφωτογραφία αλλά δεν ξέρω αν θα φάινεται κάτι ξεκάθαρο ή ίσως δεν έχει έννοια ως λοιπή παράβαση αρκεί να είναι προ της 28-7-2011) καθώς και αν απαιτείται και για το προυφ. του 1955 κτίριο κάποια τεκμήρια παλαιότητας ή μας καλύπτει το άρθρο 87, παρ. 1β και σε ποιά κατηγορία θα βάζατε αυτήν την παράβαση; Ευχαριστώ..

Link to comment
Share on other sites

Παιρνεις βεβαιωση προ 55 απο ΥΔΟΜ και αναφερεις στα σχεδια σου και στην τεχνικη σου εκθεση οτι υπαρχει αυθαιρεσια-λοιπη παραβαση η κατασκευη/αντικατασταση στεγης απο πλακα και την τακτοποιεις οπως προειπα με λοιπη παραβαση. Βαζεις ΝΑΙ Ο.Α και παλαιοτητα οπως ειπες αρκει να ειναι προ 11 με αεροφωτογραφια απο ΕΚΧΑ ετους 2009 (πιστευω θα φαινεται αν υπαρχει πλακα η οχι εκει)

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφοι,

 

θα ήθελα τη γνώμη σας όσον αφορά την παλαιότητα σε κτίσματα προ του '55.

 

Αναφέρομαι φυσικά σε περιπτώσεις που ισχύει η παλαιότητα, (χωρίς να έχουν γίνει περαιτέρω επεμβάσεις)

απλά δεν μπορεί να αποδειχθεί με Α/Φ (δεν υπάρχουν) ή με άλλα δημόσια έγγραφα.

 

Σε παλαιότερες συζητήσεις, είχαμε φτάσει στο συμπέρασμα ότι οι βεβαιώσεις δημάρχων δεν είναι επαρκή αποδεικτικά στοιχεία.

 

Στον Ν.4178/13 είχε διευκρινιστεί ότι με τεκμηριωμένη τεχνική έκθεση μηχανικού περί τρόπου κατασκευής κτλ ήμασταν καλυμμένοι.

 

Ισχύει κάτι αντίστοιχο τώρα?

Edited by eleni_civil
Link to comment
Share on other sites

Ελένη, αυτό είχε αναφερθεί στην εγκ. 4 του ν. 4178. Για σιγουριά αναμένεις την πρώτη εγκύκλιο, μήπως και αναφέρει κάτι σχετικό. Πάντως, αν είσαι σίγουρη για την παλαιότητα, τόσο από άποψης μορφολογικών στοιχείων του κτιρίου, όσο και από τις ενδείξεις που έχεις, μπορείς να πεις στους ιδιοκτήτες να κάνουν μια τροποποίηση του Ε9 με τα σωστά τετραγωνικά και τη σωστή παλαιότητα και έτσι να έχεις αποδεικτικο στοιχείο.

Ένα κτίριο για να υπάρχει σήμερα και να είναι λειτουργικό, είναι βέβαιο ότι σε αυτό θα έχουν γίνει επισκευές και μικροεργασίες. Αυτές συνήθως τις υπάγεις με μια λοιπή παράβαση, προκειμένου να βάλεις στο σύστημα αυθαιρέτων το ακίνητο και έτσι αυτό να αποκτήσει νομιμοποιητικά στοιχεία και σχέδια για κάθε ζήτηση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

(από μεταφορά)
 
Πελάτης έχει κάνει νομιμοποίηση προ ΄55 κτίσματος αλλά θέλει να το νομιμοποιήσει και με τον νόμο 4495/17.
Επιτρέπεται  αυτό ;

 

 

Αναρτήστε τα θέματα και τα ερωτήματά σας, στη σωστή θεματική κατηγορία. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Τι να νομιμοποιήσει? το νόμιμο????

Άν θέλει, βάλτο (αν είναι όλο) προ 75, να δώσει σε εσένα την αμοιβή σου και στο κράτος τα γ@μ!σ!@τ!κ@

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.