Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 082 - Ν. 4495/17] Κτίρια προϋφιστάμενα του έτους 1955


Recommended Posts

Μήπως θα συνέφερε απλά να τα τακτοποιήσω όλα και να μην μπλέξω με άδειες νομιμοποίησης? Ο πελάτης μου θέλει απλά να μεταβιβάσει το ακίνητο στον γιο του. Έτσι κι αλλιώς το κτίριο είναι πολύ παλιό, όποτε με μια απλή τακτοποίηση θα καλύπτεται. Έχει κάποιος/α να μου δώσει κάποια συμβουλή?

Link to comment
Share on other sites

ΟΚ ευχαριστώ πολύ. Ναι το ισόγειο είναι το σπίτι της γιαγιάς μου, όμως το από πάνω είναι αλλού. Εγώ ρώτησα για τη τακτοποίηση της αποθηκούλας όχι γιατί θα αλλάξει κάτι στο πρόστιμο αλλά γιατί δεν ήξερα αν έχω δικαίωμα να τακτοποιήσω ακόμα και με συναίνεση κάτι που δεν φαίνεται πουθενά ότι είναι δικό της. 

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι συγγνώμη που ξαναρωτάω, αλλά τώρα έχω μια καλύτερη εικόνα. Με βάση τα δεδομένα που έχω(βεβαίωση Δημάρχου) για οικία 62μ2 και αποθήκη 28μ2 κτισμένες πριν το 1955 και προσθήκη κτίσματος μετά το 1960 31μ2(15 στην κοινοτική άδεια) και στέγαστρο 38μ2. Αυτό που έχω να κάνω είναι να αποδείξω όπως μια συνάδελφος προανέφερε ότι τα μεν προ 1955 είναι όντως εκείνης της περιόδου(Δημαρχος+βεβαίωση+υλικα κατασκευής) και απο κει και πέρα να τακτοποιήσω τα 16μ2(με βάση την αντίστοιχη υπέρβαση που προκαλεί στους όρους δόμησης) της προσθήκης και το στέγαστρο(μια λοιπή με αναλυτικό)? 

Edited by Astrolavos
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σε κτιριο προ του 55 για το οποιο εχει εκδοθει αδεια επισκευης απο ΥΑΣ (Υπηρεσια Αποκατσστασης Σεισμοπληκτων) η επισκευη αυτη θεωρειται νομιμη η πρεπει να περαστει στο νομο (κατ. 5)?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συνάδελφοι καλησπέρα,

 

έχω περίπτωση με διώροφο κτίσμα όπου υπάρχουν οριζόντια ιδιοκτησία ισογείου και οριζόντια ιδιοκτησία Α' ορόφου.

Το ισόγειο διαμέρισμα ανεγέρθη προ του '55 και το διαμέρισμα του Α' ορόφου περί το 1963.

Το διαμέρισμα του Α' ορόφου έχει υπαχθεί στις διατάξεις του Ν.1337/83 και με την εν λόγω υπαγωγή κατατέθηκαν στην πολεοδομία κάτοψη ισογείου, τομή και τοπογραφικό διάγραμμα, τα οποία και θεωρήθηκαν. Επιπλέον στην κάτοψη και στην τομή αναγράφεται ξεκάθαρα ότι το ισόγειο προϋπάρχει προ του 1955.

Σημειώνεται ότι η υφιστάμενη κατάσταση του διαμερίσματος ισογείου το οποίο και με ενδιαφέρει συμφωνεί με την κάτοψη της εν λόγω υπαγωγής.

Δίνεται βεβαίωση περί μη ύπαρξης αυθαιρεσιών?

Link to comment
Share on other sites

Ο τότε μελετητής έγραφε ότι ήθελε. Δεν το έλεγξε κανείς το ισόγειο αν ήταν όντως προ 55.

Έχεις σοβαρές ενδείξεις ότι αυτό προυφίσταται του 55; Για παράδειγμα, συμβόλαιο, βεβαίωση ρευματοδότησης κοντά στο έτος αυτό, βάσιμες πληροφορίες, ενδείξεις μορφολογίας κτιρίου κλπ

Στο Ε9 το έχουν καταχωρήσει σωστά το ισόγειο διαμέρισμα από άποψη παλαιότητας;

Link to comment
Share on other sites

Στο συμβόλαιο αναγράφεται ότι η «α» απέκτησε το οικόπεδο το 1954 και κατόπιν ανέγειρε κτίσμα, χωρίς να αναγράφεται χρονολογία...

Στο Ε9 το δηλώνουν ως έτος κατασκευής 1955.

Η θεώρηση της πολεοδομίας στα σχέδια που περιγράφεται το ισόγειο ως προ του '55 δεν με καλύπτει?

Να επισημάνω ότι στη δήλωση υπαγωγής του διαμερίσματος του Α' ορόφου στον Ν.1337/83 αναγράφεται ότι το ισόγειο είναι προϋφιστάμενο υου ' 55 βάσει της βεβαίωσης με αριθμ. πρωτ. 1679, αλλά ο ιδιοκτήτης μου είπε ότι δεν την έχει ώστε να διαπιστώσω τι γράφει...

Link to comment
Share on other sites

Πάρε και μια βεβαίωση ρευματοδότησης από τη ΔΕΗ να δεις αν είναι σχετικά κοντά η χρονολογία. Οπότε έχεις κάποιες ενδείξεις και αφού ταυτίζεται όπως μέτρησες η επιφάνεια του ισογείου με αυτή της τότε τακτοποίησης και με την καταχώρηση στο Ε9, νομίζω ότι θα μπορούσες να χορηγήσεις βεβαίωση.

Το συμβόλαιο αυτο ποια χρονολογία έχει; Αφορά αποδοχή κληρονομιάς ή αρχικό τίτλο κτήσης;

Link to comment
Share on other sites

Tο συμβόλαιο που έχω είναι δωρεά εν ζωή οριζοντίου (έτους 2009), το οποίο αναγράφει τη σύσταση οριζοντίων (έτους 1981) και επιπλέον αναγράφει το συμβόλαιο αγοραπωλησίας (έτους 1954) με το οποίο απέκτησε η τωρινή ιδιοκτήτρια το οικόπεδο.

Τη βεβαίωση με αριθμ. πρωτ. 1679 που επισυνάπτεται στη δήλωση υπαγωγής του διαμερίσματος του Α' ορόφου στον Ν.1337/83, θεωρείς ότι έχω καμιά τύχη να την αναζητήσω στην πολεοδομία?? (και να τη βρω φυσικά χεχε)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.