Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Νέες ΤΟΤΕΕ - ΑΠΟΡΙΑ Ισχύς Δικτύου διανομής και Pgen


TSDimi

Recommended Posts

On 17/11/2018 at 2:48 ΠΜ, dib said:

Η ονομαστική ισχύς είναι 6,8 KW και η αποδιδόμενη ισχύς 6.13  KW ... στο κουτάκι ισχύς θέρμανσης του buildingcert θα βάλεις τα 6,8 KW.

Καλησπέρα dib και λοιποί συνάδελφοι.

Πρόσφατα μου δημιουργήθηκε η απορία αν στο κουτί ισχύος λέβητα του λογισμικού TEE-KENAK εισάγουμε το Pn ή το Pm (το input ή το output δηλαδή). Εγώ, πιθανόν εσφαλμένα, έβαζα το Pn (γιατί ακουμπώντας το ποντίκι πάνω στον τίτλο της στήλης, η pop-up βοήθεια λέει «Ονομαστική Ισχύς»).

Διαβάζοντας όμως το νήμα, κατέληξα στο ότι πρέπει να εισάγουμε το Pm, που εμπεριέχει τις απώλειες από τον βαθμό απόδοσης nsκθ.

Βλέπω όμως στην παραπάνω απάντηση του dib να προτείνεται η εισαγωγή του Pn (χωρίς να προκύψουν αντιδράσεις!)…

Τελικά τί ισχύει;

Edited by vagom
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Να σας πω κι εγώ τι εφαρμόζω σε ότι αφορά στην ισχύ του λέβητα σε μια ΜΕΛΕΤΗ ΚΕΝΑΚ. Αναφέρομαι στους ατομικούς λέβητες αερίου. Οι σύγχρονοι λέβητες έχουν δυνατότητα ρύθμισης της ισχύος σε ένα εύρος από 5 - 20 kW.  Ο κανονισμός δε Φ.Α. σου δίνει το δικαίωμα να καταχωρήσεις ισχύ μειωμένη. Στον ΚΕΝΑΚ από την στιγμή που ο λέβητας θα ρυθμιστεί με Pn = 6,0 kW για παράδειγμα πρέπει να βάλεις Pn =  6,0 kW, να βάλεις όμως τον βαθμό απόδοσης χαμηλής ισχύος (είναι μικρότερος) και με τον τρόπο αυτό τυπικά και σωστά δεν επιβαρύνουμε το κτίριο με βαρύ συντελεστή υπερδιαστασιολόγησης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.