Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ατομική μονάδα πετρελαίου ECONOMIC TS


TakisM

Recommended Posts

Καλημέρα σας ,

 

Είμαι νέος στο forum σας και γενικά είμαι άσχετος με αυτά τα θέματα , προσφάτα τοποθέτησα στο διαμέρισμα μου (65τετραγωνικά)  μία ατομική μονάδα πετρελαίου της  http://www.thermostahl.gr/misc/TS.pdf  την TS20 20.000kcal/h.Έχω κάποιες απορίες σχετικά με τον σωστό τρόπο λειτουργείας της , η θερμοκρασία του καυστήρας είναι περίπου στους 70 βαθμούς κελσίου (λίγο ή πολυ?) .Το διαμέρισμα ζεσταίνεται έως 20με21 βαθμους αλλά με δυσκολία παεί παραπάνω θέλω να πω οτι δεν τραβάει παραπάνω.Ο κυκλοφορητής του νερού θέλει καποιά ρύθμιση?αν ναι πως?γτ δεν ξερω , πως να δω στα πόσα bar είναι.Ο θερμοστάτης σε τι θερμοκρασία πρέπει να είναι?Τι άλλο πρέπει να ξέρω??

Γενικά η θερμοκρασία του εξωτερικού περιβαλλοντος είναι απο 7 εως 13 κ πολυ υγρσασία σαν νησί που είμαστε , το σπίτι δεν έχει την καλυτέρη μόνωση είναι αρωγης μόνο υγρομόνωση(hyperdesmo) στην ταράτσα αυτά τα αναφέρω σαν εξτρα πληροφορίες.

 

Ευχαριστώ.

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και σε σένα.

Τον λέβητα ποιος τον εγκατέστησε; Για αρχή καλό θα ήταν να τον φωνάξεις και να τους πεις πως η δουλειά που σου έκανε δεν δουλεύει.
Επίσης ο υπολογισμός θερμίδων δεν έχει να κάνει μόνο με τα τετραγωνικά αλλα και τις απώλειες του σπιτιού και τα κλιματολογικα δεδομένα της περιοχής. Χονδρικά μιλώντας οι 20.000 θερμίδες θα έπρεπε να είναι αρκετές για 65 τετραγωνικά.

Η θερμοκρασία καυστήρα (μάλλον λέβητα) συνηθίζεται να είναι στους 80 βαθμούς, αλλά και πάλι όλα είναι σχετικά.

Ο θερμοστάτης δεν έχει θερμοκρασία που πρέπει να είναι, αυτός ρυθμίζεται απο το τι θέλεις εσύ. Για λόγους οικονομίας καλό είναι να μην ξεπερνάει τους 22 βαθμούς.

Ούτε εγώ είμαι ειδικός (δεν είμαι μηχανολόγος ή θερμοϋδραυλικός) αλλα και να ήμουν απο απόσταση λύση δεν θα βρεις.

Ψάξε βρες αυτόν που σου έβαλε τον λέβητα ή αν δεν μπορείς βρες έναν άλλο μηχανικό ή θερμουδραυλικό.

 

Αυτά απο μένα και ξαναλέω πως ΔΕΝ είμαι ειδικός, αναφέρω ότι γνωρίζω απο προσωπική εμπειρία.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν, υπάρχει μελέτη θερμικών απωλειών; (Όλα τα στοιχεία που πολύ σωστά ο συνάδερφος Ήρωνας αναφέρει παραπάνω είναι βασικά στοιχεία στην σύνταξη μιας μελέτης θερμικών απωλείών). Εάν όχι, τότε με ποιό κριτήριο έγινε η επιλογή των σωμάτων; Έχετε υπόψιν σας ότι η απόδοση των σωμάτων μεταβάλλεται με την θερμοκρασία προσαγωγής του νερού. Την θερμοκρασία εξόδου του νερού από τον λέβητα ποιός την επέλεξε; 

Edited by project.breeze
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.