Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Νέος ΚΕΝΑΚ & Εξοικονόμηση (2ο ΠΕΑ)


sdim

Recommended Posts

Στο εξοικονόμηση κατ'οίκον πρέπει στο 2ο ΠΕΑ να έχει ανέβει το ακίνητο τουλάχιστον μια κατηγορία ή πρέπει να έχει εξοικονόμηση ενέργειας 30% σε σχέση με το 1ο ΠΕΑ.

 

Με τον νέο ΚΕΝΑΚ όμως που είναι πλέον υποχρεωτικός, οι απαιτήσεις του κτηρίου αναφοράς είναι πολύ πιο αυστηρές από πριν οπότε δεν θα καλύπτονται οι απαιτήσεις του προγράμματος.

 

Έχει προβλεφθεί με κάποια διάταξη ή εγκύκλιο ότι στο Β' ΠΕΑ των κτηρίων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα θα εκδοθούν με τον προηγούμενο ΚΕΝΑΚ ή θα περιμένουμε διευκρινίσεις;

 

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα...ξαναρωταω για να μην κάνω καμιά βλακεία...το 2ο πιστοποιητικό για τους "εκλεκτούς" του εξοικονομώ με ποια έκδοση  του ΤΕΕ θα το τρέξουμε??

Link to comment
Share on other sites

Σε επικοινωνία μου πριν δέκα λεπτά με την Επιθεώρηση Βορείου Ελλάδος /Τμήμα Επιθεώρησης Ενέργειας. με ενημέρωσαν ότι προς το παρόν είμαστε σε αναμονή σχετικών διευκρινίσεων για τη διαδικασία που θα πρέπει ν ακολουθηθεί. 

 

Περιμένοντας λοιπόν...

Link to comment
Share on other sites

Εχουμε καποιο νέο, πως θα  κανουμε το 2ο ΠΕΑ;

( η εκδοση 1.29 ειναι η παλια; )

 

Το 2ο ΠΕΑ  και το κλεισιμο του φακελου (τιμολογια ΥΔ κλπ συμβουλικι) μπορει να τα κανει αλλος μηχανικος; ανεξαρτητα απο τον πρωτο μηχανικο; (θα χρειαστει το 1ο ΠεΑ;)

Edited by gio
Link to comment
Share on other sites

Ως προς το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, ναι. Μπορεί να είναι διαφορετικός ενεργειακός επιθεωρητής της δεύτερης επιθεώρησης καθώς και τεχνικός σύμβουλος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.