Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Recommended Posts

Δηλωση 4014 πληρωμένη με κομμενη ΑΠΥ το 2012 , μεταφερθηκε στον 4178 , και κατέληξε  στον 4495 για ολοκληρωση.
Τι αποδεικτικό αμοιβής βάζω ? Την ΑΠΥ του 4014  έτους 2012 ?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 340
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πως δηλαδή ? Θα πληρωθώ στα χαρτιά δυο φορές το ίδιο πράγμα ? Η εννοείς να κόψω μια μικρή τυπική συμπληρωματική αμοιβή πχ για μετάβαση και προσαρμογή στον 4495 ?

Link to comment
Share on other sites

On 19/12/2019 at 11:49 ΠΜ, architect83 said:

Καλημέρα σας,

Να σας κανω μια ερώτηση: Περίπτωση τακτοποίησης στον 4014 που δεν μπορούσε να εκδοθεί τότε με τις ισχύουσες διατάξεις βεβαίωση μηχανικού, μεταφέρεται τώρα στον 4495, γιατί πλέον μπορεί να ολοκληρωθεί και να εκδοθεί η βεβαίωση. Τότε στον 4014, είχαν πληρωθεί κανονικά οι αμοιβές, έχουν ανέβει τα παραστατικά και οι πληρωμές των κρατήσεων και είχαν μπει και στο σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ.

 

Σήμερα, θα πληρωθώ κάποια έξτρα χρήματα για τη μεταφορά και την έκδοση της βεβαίωσης (μόνο εγω, γιατί το τοπογραφικό έιναι σωστό και έχει μεταφερθεί και είχε πληρωθεί όπως σας είπα). Μπορείτε σας παρακαλώ να με βοηθήσετε:

 

1) Χρειάζεται να κάνω κάτι στο σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ? Γιατί έχω τον παλιο Α/Α αφού έκει είχαν βγει οι αμοιβές και μεταφέρθηκε μαζί με την υπαγωγή στον 4495. Αν χρειαστεί να κάνω νέα εισαγωγή έργου στις αμοιβες στο ΤΕΕ για τη δικιά μου έξτρα αμοιβή, τι θα κάνω για το τοπογραφικό που έχει εξοφληθεί και είναι σε άλλον Α/Α στις αμοιβές?

 

2) Μηπως πρέπει απλά να ανεβάσω στις αμοιβές στο σύστημα αυθαιρετων μαζί με την παλιά μου αμοιβή και το παραστατικό της νέας και το ΦΕΜ της (το ΦΕΜ πόσο ποσοστό είναι)? Είναι αυτό ορθό ως προς το ΤΕΕ και την εφορία?

Πρέπει να κάνω κάτι αλλο? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια!

Kαλησπέρα σας και ευχαριστώ για την απάντηση,

έχω μια νέα ερώτηση για την ίδια περίπτωση: αν γίνει αλλαγή μηχανικού (του αρχιτέκτονα που έχει κανει και την εισαγωγή της υπαγωγής στον 4495), κάνω το αίτημα για αλλαγη μηχανικου στα αυθαίρετα οκ, αλλά με τις αμοιβές τι κάνω? Γιατί ο τοπογράφος δεν θα πληρωθεί ξανά κατά την μεταφορά απο 4014 σε 4495 - δεν έκανε κάτι νέο. 

1) Αν κάνω νέα εισαγωγή στο σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ για το νέο παραστατικό για μένα, πως θα συμπεριλαβω τον τοπογράφο που είχε πληρωθεί τότε? Και δεν γίνεται να έχω δυο εισαγωγές στο ΤΕΕ στις αμοιβες για το ίδιο έργο.

2) Αν δεν κάνω νέα εισαγωγή στις αμοιβές, μήπως μπορώ να μπω και εγω στην ομάδα έργου (στην υπαρχουσα εισαγωγή απο τον Ν.4014 με τους τότε μηχανικούς) και να ανεβάσω εκει και εγω το δικό μου συμφωνητικό?

 

Αν ξέρει κάποιος πως μπορώ να το αντιμετωσω αυτό γιατί στο ΤΕΕ δεν βρίσκω κάποιον να με προσανατολίσει.

 

Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα συνάδελφοι. Έχω την εξής απορία:

Το σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ συδέεται με τα φορολογικά; Ρωτάω γιατί είμαι μισθωτός και δεν πάνε σε εμένα οι αμοιβές που περνάω.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημερα.  Το φεμ πρέπει να εκδοθεί και πληρωθεί την ίδια ημερομηνία με την απόδειξη; Για τακτοποίηση 4495, Ο πελάτης έχει καταβαλει την αμοιβή στη ετε τον Φεβρουάριο. Μπορώ να κόψω την ΑΠΥ με ημερομηνία κατάθεσης της πληρωμής (Φεβρουάριο) και να κόψω το φεμ τώρα (Απρίλιο);

Link to comment
Share on other sites

Βεβαίως και μπορείς. Το ΦΕΜ μπορεί να εκδοθεί σε διαφορετική ημερομηνία από την ΑΠΥ. Πρόσεξε μόνο την ίδια μέρα που θα  εκδόσεις το ΦΕΜ να γίνει και η πληρωμή του, διαφορετικά θα υπολογισθεί προσαύξηση εκπρόθεσμης πληρωμής.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για την απάντηση. Ο λογιστής είναι επιφυλακτικός και μου ανέφερε πως θα πρέπει οι ημερομηνίες να είναι κοντά. Τουλάχιστον εντός του τριμήνου ΦΠΑ. Ωστόσο δεν ήταν απολύτος και γι αυτό ρωτώ μήπως έχετε υπόψη σας κάποια διάταξη που να το προσδιορίζει.

Edited by Vasili
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.