Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Scada Pro - Μοντελοποίηση, ανάλυση, διαστασιολόγηση


palex

Recommended Posts

Για το μήνυμα Φορτιο εκτος εξωτερικου πυρηνα στη διαστασιολόγηση των πεδίλων, τι μπορούμε να κάνουμε?

edit Είχα εισάγει μεγάλο Ks εδάφους, με μείωση του Ks το πρόβλημα φαίνεται να λύθηκε αλλά θα ήθελα μια εξήγηση του μηνύματος για καλύτερη μελλοντική  εποπτεία.

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • Απαντήσεις 668
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γνωρίζει κανείς πώς επιλέγονται μόνο οι κόμβοι που έχουν σχηματιστεί στη θεμελίωση (μετά τη μόρφωση του μαθηματικού μοντέλου / αναφέρομαι στο module της τοιχοποιίας) ; Δεν μου τους επιλέγει με τίποτα μέσω της πολλαπλής επιλογής -> επιλογή με παράθυρο. Φαίνεται δηλαδή να τους επιλέγει, δίνω λόγου χάρη πάκτωση και apply, τελικά όμως παραμένουν αδέσμευτοι.

Link to comment
Share on other sites

Δες στο σαιτ τους εδώ https://www.scadapro.com/el/downloads-media-gr/videos/

στο βίντεο με τίτλο "αποτίμηση τοιχοποιίας 1 από 4", προς το τέλος του βίντεο, περίπου στο 17:15. μοντελοποιεί την κατασκευή από τις τυπικές κατασκευές, κατεβαίνει στην στάθμη 0, χρησιμοποιεί "πολλαπλές επιλογές", επιλέγει με παράθυρο όλη την κάτοψη και κάνει όλους τους κόμβους πάκτωση. 

Link to comment
Share on other sites

Όχι! Έχω εισαγάγει ένα dxf, επί του οποίου και στήθηκε ο φορέας (αναγνώριση όψεων, πλέγμα, μαθηματικό μοντέλο κοκ). Παίζει κάποιο ρόλο, πιστεύεις; 

Link to comment
Share on other sites

Απ'ότι βλέπω και στο βίντεο που σε παρέπεμψα από το σαιτ τους "με αναγνώριση όψεων" το μοντελοποιεί...μμμ δεν μου έρχεται κάτι άλλο αυτή τη στιγμή.δηλαδή δίνεις την εντολή για πάκτωση στους κόμβους θεμελίωσης την δέχεται και μετά όταν τσεκάρεις έναν τυχαίο κόμβο δεν είναι πακτωμένος?.. επικοινώνησε λίγο και με την υποστήριξη αύριο.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό ακριβώς. Συν ότι ως στάθμη μηδέν (0,00) λαμβάνει υπόψη την περιοχή από 0,00 μέχρι το μισό του ύψους του τοίχου (και παρόλο που έχω τροποποιήσει τα + και - του επιπέδου, θέτοντας +0 και -0).

Σε ευχαριστώ πάντως για τη βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

υποψιάζομαι ότι εκεί έχει γίνει κάτι και δεν καταλαβαίνει τους κόμβους της θεμελίωσης. τί ύψος κτιρίου έχεις στα επίπεδα του κτιρίου (πχ θεμελίωση 0 και ισόγειο 300cm) και τί στην μάσκα όταν έκανες αναγνώριση όψεων και μπήκες για να δώσεις ανοίγματα στην τοιχοποιία σου ? προφανώς θα μετέτρεψες τις γραμμές του dxf σε γραμμές scada για να έκανες αναγνώριση όψεων....μετά την δημιουργία του μαθηματικού μοντέλου έκανες την εντολή "auto" για να επαναπροσδιορίσει τους τοπικούς άξονες κάθε όψης και παράλληλα προσδιορισμό της κατεύθυνσης κάθε υποπλέγματος ως προς τους καθολικούς άξονες (η διαδικασία όπου κάνεις ένα ένα τα πλέγματα ορατά, και τα κάνεις παράλληλα με Χ/Ζ αν η όψη είναι αντιστοίχως παράλληλη με τον Χ/Ζ) ?

Edited by pirsogiannis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.