Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Scada Pro - Μοντελοποίηση, ανάλυση, διαστασιολόγηση


palex

Recommended Posts

- Μεταφορά όμαδας/ επιλεγεις κόμβους με παραθυρο/ δεξι κλικ/αριστερο κλικ σε τυχαιο σημείο/ επιλεγεις κουμπι Relative/ πληκτρολογεις την υψομετρική διαφορά που θές κατα Υ/ ΟΚ. και είσαι έτοιμος.

 

Παιδία ιδίως στην τελευταια εκδοση 17/11/2011 όταν δουλεύω στην μοντελοποίηση κολλαει διαρκώς με το παραμικρο ακόμα και εκεινη την ωρα κάνω απλα zoom in zoom out και τίποτα (κλεινει τελειως το SCada αφού πρωτα βγαλει καποια παραθυρα που πρέπει να κλείσω)!!!!

Επίσης οταν έχω ανοικτο το Autocad και το SCADA και σε λειτουργία την καρτελα dynamic input, σερνέται και το Αutocad στην ταχύτητα προβολής των μετακινήσεων του κέρσορα...!

Επίσης όταν ανοιγω καρτέλα για εισαγωγη δοκου ή στυλου αργει πάρα πολυ να φορτώσει το παραθυρο με τα στοιχεία της διατομής.

 

Τα παθαίνεται και εσεις αυτά??? Γιατι δεν νομίζω να φταεί ο υπολογιστής μου,τον έχω οσο πιο τουμπανο γίνεται για Windows XP 32bit

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 668
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 4 weeks later...

καλησπέρα παιδια. Είμαι χρηστης του ScadaFw και σκεφτομαι να αναβαθμισω στο pro αλλα θα ηθελα τη γνωμη σας. Βλεπω μεγαλες αλλαγες απο το ενα προγραμμα στο αλλο. θελει χρονο για να το μαθει κανεις? Έχει πάρει κανείς το βιβλίο του Scada Pro για ευρωκωδικες? Τι περιλαμβάνει?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε καλησπέρα και καλή χρονιά. Η αλήθεια είναι ότι το ένα πρόγραμμα από το άλλο έχει αρκετές διαφορές. Για μένα είναι καλύτερο το pro το οποίο βελτιώνεται διαρκώς. Φυσικά οι Ευρωκώδικες τρέχουν μόνο στο pro. Θα σε συμβούλευα να ζητήσεις μια παρουσίαση από την εταιρεία. Σχετικά με το βιβλίο το έχω ήδη και μόνο θετικά έχω να πω. Σχετικά με το τι περιλαμβάνει νομίζω ότι υπάρχει σελίδα με παρουσίαση του βιβλίου οπότε καλύτερα να τα δεις από εκεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Συνάδελφοι κατέβασα την τελευταία έκδοση του Pro. Παρατήρησα πως έχει στην αρχή ένα παράθυρο που μπορείς να επιλέξεις κατασκευή από φέρουσα τοιχοποιία, αλλά δεν είδα πουθενά EC6. Πως σας φάνηκε η αναβάθμιση;;

Επίσης έχει κανείς εξάγει αρχείο xml από το Scada Pro;;; Ρωτάω επειδή διαφημίζεται η σύνδεση με το Revit και το Structural Detailing.

Όσον αφορά τη σύνδεση με το Archline.XP ακόμη υπάρχουν πολλά προβλήματα στην επιοινωνία. Ειδικά με ανισοσταθμίες, εισαγωγή θεμελίωσης κλπ. Είναι εκνευριστικό που δεν υπάρχει κάποιο εγχειρίδιο χρήσης για το πως να στήσεις ένα μοντέλο στο Archline για να γίνει σωστά η εισαγωγή στο Scada. Αν και επανηλλειμένα το ζήτησα από την Τεχνική Υποστήριξη ουδεμία απάντηση έλαβα!!!

Link to comment
Share on other sites

σε ότι αφορά τον ec6, πιθανολογώ πως με το πρόγραμμα περιγράφεις τις φέρουσες τοιχοποιίες οι οποίες μοντελοποιούνται με τρισδιάστατα πεπερασμένα και δεδομένων των εισαγόμενων φορτίσεων προκύπτουν εντατικά μεγέθη και τάσεις.

για την επάρκεια των τοιχοποιιών προφανώς θα πρέπει κανείς να ανατρέξει σε χεράτους υπολογισμούς ή μέσω ενός excel για όλες τις εντατικές καταστάσεις που προβλέπει ο ec6.

επειδή δεν έχω την τελευταία αναβάθμιση, περιμένω εντυπώσεις από τους χρήστες που την κατέβασαν αν έχουν την καλοσύνη.

προβλέπονται ανοίγματα στις τοιχοποιίες? φορτίσεις από υπερκείμενες πλάκες μπετόν ή ξύλινες στέγες? θεμελίωση? υπάρχει κάτι για αυτά ή είναι εντελώς στα σπάργανα η ιδέα?

Edited by noutsaki
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Παιδιά καλησπέρα. Έκανε κανείς μελέτη με ΕC2 & EC8; Έχω κτίριο στρεπτικά ευαίσθητο, οπότε υποχρεωτική η δυναμική ανάλυση. Η θεμελίωση για να διαστασιολογηθεί θα πρέπει να τρέξω και στατική ανάλυση πρώτα (όπως με ΕΑΚ2000 & ΕΚΩΣ2000);

Επίσης στις περισσότερες των περιπτώσεων ακόμη και σε μονώροφα κτίρια είχα πρόβλημα όταν έβαζα πέδιλα, γιατί είχα αστοχία σε εκκεντρότητα ή οριακό φορτίο. Με πεδιλοδοκούς ποτέ! Έχετε αντίστοιχη εμπειρία;

Σκεφτόμουν πάντως πως θα πρέπει εμείς οι χρήστες του ScadaPro να κάνουμε προτάσεις και παρατηρήσεις στο Πρόγραμμα. Ας ξεκινήσουμε να γράφουμε λ.χ. τι μας ενοχλεί, ή τι πρέπει να αλλάξει, τι μας εκνευρίζει κλπ.

Εμένα με εκνευρίζει πως αν έχω ενεργοποιημένα π.χ. τους αριθμούς των κόμβων ("Εμφάνιση αριθμήσεων") και κάνω "save" τότε αυτομάτως απενεργοποιείται η εμφάνιση της αρίθμησης. Επίσης αν έχεις έναν μεγάλο φορέα και θέλεις να εξάγεις τα αναπτύγματα δοκών σε dwg, τότε χρειάζεσαι πολύ χρόνο και υπομονή!!!! Τέλος για να κλείσω αν τρέχετε Windows7 64bit, συνέχεια "κρασάρει" (ήτοι τερματίζεται απροσδόκητα η λειτουργία του προγράμματος).

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα.

Σε ότι αφορά την διαστασιολόγηση της θεμελίωσης, ναι θα πρέπει να τρέξεις στατική ανάλυση πρώτα για να την διαστασιολογήσεις για να αντιληφθεί σωστά το πρόγραμμα τους κόμβους στην θεμελίωση.

Επίσης τα πέδιλα πάντα καταπονούνται σε οριακό φορτίο και όντως είναι ένας έλεγχος που δύσκολα βγαίνει, θα πρέπει να πας σε μεγαλύτερες διαστάσεις (όπως ακριβώς τα γράφεις δηλαδή).

Αν ανατρέξεις σε προηγούμενες σελίδες του ποστ θα δεις πλήθος προτάσεων, έχεις δίκιο πάντως. Πες, πες στο τέλος κάτι θα μείνει που λέει και ο λαός (αν μας διαβάζουν δηλαδή που δεν το νομίζω).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Εισαγωγή ημιανεστραμμένης δοκού

πως γίνεται?

 

 

Τα παθαίνεται και εσεις αυτά??? Γιατι δεν νομίζω να φταεί ο υπολογιστής μου,τον έχω οσο πιο τουμπανο γίνεται για Windows XP 32bit

Δεν είσαι και ο μόνος...

Όπως ακριβώς τα γράφεις. Όταν ανοίγω καρτέλα μοντελοποίησης για εισαγωγή μέλους και βλέπω πως αρχίζει και αργεί, κάνω save και έξοδο

γιατί το κρέμασμα πλησιάζει!

Edited by Brasco
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.