Μετάβαση στο περιεχόμενο

Scada Pro - Μοντελοποίηση, ανάλυση, διαστασιολόγηση


palex

Recommended Posts

Όσον αφορά στην όπλιση των τοιχείων, τι κάνετε; Το scada με τη μέθοδο δοκοί σε υποστυλώματα διαστασιολογεί όλα τα τοιχεία σαν υποστυλώματα χωρίς να υπολογίζει εσχάρα. Εσείς τι θεωρείτε; Στο τεύχος υπολογισμού δεν είναι λάθος να φαίνεται η επίλυση ως υποστύλωμα;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 668
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η μέθοδος "δοκοί σε υποστυλώματα" χρησιμοποιείται για την μοντελοποίηση.

Το τεύχος υπολογισμών αλλά και οι παραγόμενοι ξυλοτύποι

διαμορφώνονται έτσι ώστε να έχουν νόημα για αυτόν που τα διαβάζει.

Δηλαδή, ούτε στους ξυλότυπους θα φαίνονται ένα - ένα τα υποστυλώματα των περιμετρικών τοιχείων που χρησιμοποίησε το πρόγραμμα προκειμένου να κάνει την μοντελοποίηση

αλλά ούτε θα εκτυπώσουμε και τις άπειρες σελίδες όπου θα εμφανίζονται ένα προς ένα τα ίδια υποστυλώματα.

 

Στην πράξη ναι μεν η όπλιση εμφανίζεται με εσχάρα

αλλά πάντα προσέχεις (βασιζόμενος και στο αισθητήριο το μηχανικού) τις περιοχές συγκέντρωσης τάσεων (π.χ. οπές, παράθυρα κλπ) και κάνεις ανάλογη πύκνωση και εφαρμόζεις τις ανάλογες κατασκευαστικές διατάξεις για την όπλιση.

Edited by Brasco
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δέν είναι έτσι ακριβώς.Δημιουργείς όντως υποστυλώματα με κάποιο ελάχιστο μήκος, τα οποία στη συνέχεια τα ενώνεις με άκαμπτη ράβδο (χωρίς απόδοση διατομής),Συνεπώς η ανάλυση πλησιάζει τη συμπεριφορά τοιχείου υπογείου.Τα υπόλoιπα τα απάντησε ο Brasco

Edited by McRaster
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, καλησπέρα

Ως χρήστης του scada pro θα συμφωνήσω με το post 400 του συναδέλφου McRaster σχετικά με το εγχειρίδιο του προγράμματος. Κυρίως αναφέρεται στα βασικά ως πρός την διαδικασία εισαγωγής-επίλυσης και διαστασιολόγησης ενός φορέα. Σε θέματα προσομοιώσεων μόνο ό,τι αφορά τα τοιχεία υπογείου. Για τα πεπερασμένα μικρή αναφορά, θα έπρεπε να είναι πιό εκτεταμένη. Δεν γνωρίζω εάν έχετε δεί στην ιστοσελίδα του ΤΟΛ το έντυπο υλικό για το ΡΑΦ το οποίο είναι πολύ κατατοπιστικό (εισαγωγή-μοντελοποίηση-αποτελέσματα).Όσον αφορά την ύπαρξη δοκών σε κοιτόστρωση το έχω δοκιμάσει αλλά αυξανει ο χρόνος επίλυσης και νομίζω ότι όταν χρειάζονται επαναληπτικές επιλύσεις-που σίγουρα απαιτούνται- οδηγεί σε μεγάλες καθυστερήσεις.Επίσης νομίζω ότι ένα από τα οποία πρέπει να προστεθεί στο πρόγραμμα είναι ο έλεγχος διάτρησης στις κοιτοστώσεις χωρίς δοκούς και να εμφανίζεται και η κρίσιμη διατομή διάτρησης. Επίσης και άλλα, όπως εμφάνιση οπλισμών στις κοιτοστρώσεις (στα σχέδια) κ.λ.π.

Link to comment
Share on other sites

@dman: Συμφωνώ, μαζί σου και εγώ!!!.Μακάρι συνάδελφε να δούμε τροποποιήσεις και βελτιώσεις, καλό για τήν εταιρία και για μας.Δοκίμασε κανείς τη pushover -ΚΑΝΕΠΕ ;, διάβασα λίγο το manual και χάθηκα

Link to comment
Share on other sites

Ομοίως και εγώ συνάδελφε, αλλά πρέπει να αναφέρω ότι δεν διδάχθηκα ανάλυση pushover όπως και άλλα (πεπερασμένα κ.λ.π.), διότι δεν ακολούθησα κατασκευαστικό τομέα στο 5οέτος. Για το λόγο αυτό ανέφερα ότι θα πρέπει να είναι πιό αναλυτικό το εγχειρίδιο. Θέματα όπως ο ΚΑΝΕΠΕ, πεπερασμένα, προσομοιώσεις δεν είναι δυνατόν να καλύπτονται σε λίγες σελίδες και πρέπει να παρουσιάζονται και όσο το δυνατόν πιό πρακτικά. Εχω αγοράσει βιβλίο για πεπερασμένα, αλλά χάθηκα μέσα στις εξισώσεις με μητρώα.

Δεν θέλω να θυμάμαι το βιβλίο Στατικής, γιατί δεν αναφέροταν σε τίποτα από ό,τι αναφέρει ο ΕΑΚ για τις μεθόδους ανάλυσης, τις ορολογίες κ.λ.π. Με λίγα λόγια δεν διαβάζεται με τίποτα.

Ας είναι καλά τα βιβλία του κ. Φαρδή τα οποία έχουν σχέση με τον ΕΚΟΣ

Link to comment
Share on other sites

Το Scada είναι φοβερό προγράμμα με απουσία οδηγιών χρήσης :smile: .Για βιβλία θα σου πρότεινα να δείς του Παναγιώτη Αντωνιάδη Α&Β τόμος, θα σε βοηθήσουν αρκετά.Είναι βέβαια στο STRAD αλλά η διαδικασία είναι ίδια και στο Scada.

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφε McRaster θα ήθελα να σε ρωτήσω τα εξής όσον αφορά την κοιτόστρωση με τα πεπερασμένα στο scada pro:

 

- Δίνοντας το εξωτερικό όριο του πλέγματος δεξιόστροφα ο τοπικός άξονας z κατευθύνεται προς την οθόνη και συνεπώς η άνω

επιφάνεια της κοιτόστρωσης είναι αυτή που βλέπουμε; Με άλλα λόγια προσπαθώ να καταλάβω πως είναι οι τοπικοί άξονες. Αν

θυμάμαι καλά ο κ. Τσιαμτσιακίρης

αυτό είχε αναφέρει σε μια παρουσίαση.

- Στα αποτελέσματα όταν ζητάμε εμφάνιση εντατικών:

Nxx, Nyy , Mxx, Myy: δυνάμεις και ροπές κατά τους άξονες x, y (εαν κάνω λάθος διόρθωσέ με)

 

N1, N2, Nvm, Nxy, M1, M2, Mvm, Mxy που αναφέρονται;

 

Ρωτώ γιατί δεν αναφέρονται κάπου στο εγχειρίδιο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Edited by dman
Link to comment
Share on other sites

Οι άξονες είναι ίδιοι με το sap2000, αν πατήσεις εμφάνιση τοπικών αξόνων θα σου βγάλει μία καμπύλη και μία τελεία.Αυτή η καμπύλη σου δείχνει τη φορά του Χ.Αν δέν πατήσεις default στούς άξονες θα ψάχνεις 3 μέρες να δείς τί γίνεται με τη φορά.Την έφαγα και εγώ και διάβαζε ανάποδα τούς άξονες στα πεπερασμένα.

 

Εσύ είσαι και τυχερός είσαι Αθήνα και μπορείς να πάς σε παρουσίαση

 

Στείλε μου π.μ αν θέλεις να το δούμε απο teamviewer

Edited by McRaster
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.