Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Scada Pro - Μοντελοποίηση, ανάλυση, διαστασιολόγηση


palex

Recommended Posts

Φίλε McRaster , δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα , ούτε προσωπικά έχω κάτι απέναντί σου. Για να κλείσω το θέμα των Κ.Π.Σ. και να πάω στα άλλα που έθιξες , σου αναφέρω κάτι γενικό: Το απλό είναι το πλέον σωστό και ακριβές. Να μην βάζεις πολλά στο μυαλό σου και κάνεις χίλιους συνδυασμούς. Απλοποίησε τα όλα.

 

Τα κατακόρυφα Π.Σ. δουλεύουν με τις παραδοχές που σου ανέφερα για την διαφραγματική λειτουργία , στην προηγούμενη σελίδα. Το τι παραδοχές θα παίρνουμε κάθε φορά πηγαίνει ανάλογα με το πόσο εξελίσσεται η τεχνολογία στον τομέα μας , αλλά οι διαφορές δεν θα είναι μεγάλες , αν οι βάσεις των παραδοχών είναι σωστές.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 668
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Φίλε McRaster για το 2 που ανέφερες συμφωνώ , γενικά το Scada πάσχει σε γραφικά , στο να εξειδικεύει τα αποτελέσματα που βγάζει , αλλά και την εισαγωγή δεδομένων όπου πολλές φορές δεν δίνεται η δυνατότητα να βλέπεις αν αυτό που έβαλες είναι με την σωστή διεύθυνση και φορά. Στο Scada PRO από ότι ξέρω αυτή την αδυναμία του προγράμματος εν μέρει την έχουν εξαλείψει.

 

Για το 3 και σε αυτό συμφωνώ μαζί σου , αλλά η άποψή μου είναι κάθε φορά πρέπει να γίνεται από τον χρήστη η όσο δυνατόν λογικότερη χρήση των παρεχομένων εργαλείων , δηλαδή να γίνεται τόση , ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα χωρητικότητας δίσκου , ούτε ο υπολογιστής να σέρνεται. Το δίκτυο των Π.Σ. δεν πρέπει να είναι πυκνό , πρέπει να τηρείται η σχέση πάχους προς πλάτος 1:2. Επίσης , αυτή είναι η προσωπική μου άποψη , το πρόγραμμα δεν πρέπει να "αφήνεται" να φτιάξει από μόνο του κάνναβο και να κάνει πυκνώσεις ή αραιώσεις στοιχείων σε διάφορες περιοχές. Αυτό πρέπει να το κάνει ο μηχανικός που "εν γένει" καλόν είναι να αποφεύγει πυκνώσεις ή αραιώσεις πεπερασμένων στοιχείων. Πρέπει να τα κάνει όσο δυνατόν περισσότερο ομοιόμορφα και αν είναι δυνατό , όλα τα στοιχεία να είναι τετράπλευρα αποφεύγοντας τριγωνικά Π.Σ. τα οποία δεν δίνουν και τα καλύτερα αποτελέσματα. Κόλπα , όπως σχηματισμός ρόμβων και άλλα τέτοια τινά μπορεί να γίνουν σε περιορισμένη κλίμακα και μόνον όταν δύναται να αποφευχθεί σχηματισμός τριγωνικού στοιχείου.

Με αυτή την λογική και υποθέτοντας ότι και οι ραβδωτοί φορείς έχουν στηθεί σωστά και έχουν ελεγχθεί με τις διάφορες απεικονίσεις που παρέχονται από το πρόγραμμα , ο υπολογιστικός φόρτος μειώνεται και οι επιλύσεις γίνονται μέσα σε λογικά χρονικά διαστήματα.

Edited by Yiorgos1967
Link to comment
Share on other sites

Scada Pro (νέος χρήστης)

 

Στο πεδίο ανάλυση όταν πάω να εκτελέσω οποιοδήποτε σενάριο (για παράδειγμα EC static) μου βγάζει μήνυμα "Seismic: could not create process" και σταματάει η όλη διαδικασία. Η διαστασιολόγηση λειτουργεί κανονικά αλλά για οιοποδήποτε φάκελο δοκίμασα να τρέξω την ανάλυση το πιο πάνω μύνημα παρουσίαζεται.

 

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι μπορεί να συμβαίνει? κάνω κάτι λάθος?

Link to comment
Share on other sites

Τσέκαρε καταρχήν αν έχεις δημιουργήσει τον φορέα σου και τις πλάκες χωρίς να έχεις σφάλματα στο report "έλεγχος μελέτης". Αν έχεις σφάλματα εκεί, η ανάλυση του κτιρίου σου δεν θα τρέχει ή αν σου τρέξει θα είναι 100% λάθος.

 

Έπειτα, στο πεδίο της ανάλυσης ανοίγεις κάποιο από τα υπάρχοντα σενάρια ή δημιουργείς κάποιο δικό σου ακολουθώντας όμως πιστά μια σειρά από βήματα που περιγράφονται αναλυτικά στο manual, μην παραλείψεις κάτι, θα υπάρχει πρόβλημα..

 

Φυσικά αν δεν τρέχει η ανάλυση σου, μην λαμβάνεις καθόλου υπόψη το γεγονός ότι η διαστασιολόγηση σου τρέχει όπως λες.θα είναι παντελώς λάθος.

Αν μπορείς πάντως δώσε καμιά λεπτομέρεια παραπάνω.

Edited by pirsogiannis
Link to comment
Share on other sites

Τσέκαρε και τις ονομασίες των φακέλων, ας είναι στα Αγγλικά και να μην έχουν πολλούς χαρακτήρες. Πάρε και ένα τηλ στην υποστήριξη.

Link to comment
Share on other sites

Πήρα την υποστήριξη και μου είπαν να κάνω επανεγκατάσταση του προγράμματος (δοκίμασα το αρχείο σε laptop και μου έτρεξε κανονικά).

Πάντως η πρώτη επαφή μου με το πρόγραμμα δυστυχώς είναι απογοητευτική.

Πίστευα ότι είχε αυξημένες δυνατότητες το αλλά με τόσα bugs και κολλήματα τι να πω...μακριά?

Θαυμάζω την υπομονή των συναδέλφων που το χρησιμοποιούν.

Link to comment
Share on other sites

Ξεκινάει και κάνει ανάλυση και σου βγάζει σε κάποιο στάδιο το σφάλμα ή στο βγάζει απο την αρχή;

 

Οχι δεν ξεκινούσε καν η ανάλυση...

Tελικά εφταιγε το antivirus γιατί διέγραψε το εκτελέσιμο αρχείο scadaana.exe σαν ύποπτο αρχείο και αναγκάστηκα να το αντιγράψω στο φάκελο του scada.

 

Επιπλέον να ρωτήσω κάτι ακόμα όσον αφορά τα πεπερασμένα (κοιτόστρωση): γίνεται από το πρόγραμμα ο έλεγχος σε διάτρηση ή πρέπει να γίνει από το χρήστη βάσει των διαγραμμάτων των εντάσεων?

Edited by giorgosk
Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν κάνει έλεγχο σε διάτρηση, θα το κάνεις απο μόνος σου ;) .Οταν θα λύσεις κοιτόστρωση να ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ τούς τοπικούς άξονες, διαφορετικά τα σίδερα σου θα σου τα βγάζει όπως να ναι

Edited by McRaster
Link to comment
Share on other sites

Οταν θα λύσεις κοιτόστρωση να ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ τούς τοπικούς άξονες, διαφορετικά τα σίδερα σου θα σου τα βγάζει όπως να ναι

 

Εννοείς ότι πρέπει να αλλάξω την φορά των αξόνων (auto) για να γίνουν ομοιόμορφοι?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.