Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Scada Pro - Μοντελοποίηση, ανάλυση, διαστασιολόγηση


palex

Recommended Posts

Να επιβεβαιώσω ότι κάνοντας αυτό που έλεγε ο paktomenos δηλαδή με κοντά μέλη στα άκρα των πλαισίων της στέγης, άπειρης δυσκαμψίας πακτωμένα στην βάση, έτρεξε το σενάριο σεισμού δυναμικής με EC.  

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 668
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μπορείς να δοκιμάσεις και την περίπτωση προσομοίωσης περιμετρικών στοιχείων (οριζόντιο εννοώντας, διάζωμα δηλαδή). Νομίζω ότι και με αυτόν τον τρόπο θα τρέξει το σενάριο της δυναμικής.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας.

Έχω αγοράσει το scada pro masonry και είμαι στην διαδικασία της πρώτης μου μελέτης. Παρακαλώ αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει ας με βοηθήσει στο εξής. Στήνω τον φορέα ενός διώροφου κτιρίου και είμαι στη φάση της δημιουργίας πλεγμάτων. Έχω φτιάξει όλα τα 3D πλέγματα με τις ιδιότητες τους, έχω εισάγει τα όρια και τις οπές και όταν φτάνω στο σημείο του υπολογισμού (Μοντελοποίηση-Επιφανειακά-3D-Υπολογισμός), ενώ μου εμφανίζει στην καρτέλα τα πλέγματα μου, πατάω το κουμπί "Υπολογισμός" και δε μου εμφανίζει τα πεπερασμένα των πλεγμάτων στο μοντέλο. Αλλάζω σε κατάσταση "Φυσικό-Μαθηματικό-Φυσικό+Μαθηματικό" αλλά και πάλι τίποτα. Σας έχει συμβεί κάτι παρόμοιο; Υποψιάζεστε τι μπορεί να έχω κάνει λάθος; Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Εκτός τα τυπικά που έχουν να κάνουν με τις στρώσεις κλπ, δηλαδή να είναι ενεργές, πιθανολογώ ότι το πλάτος που έχεις ορίσει για τα επιφανειακά σου είναι μεγάλο και έτσι το πρόγραμμα δεν μπορεί να κάνει διαμερισμό σε ένα σημείο με οπές που "στενεύει" πολύ...(χωριάτικο αυτό το τελευταίο ε?) Αν δώσεις πιο μικρό πλάτος στο πλέγμα που υπάρχει το πρόβλημα θα στο κάνει

 

Link to comment
Share on other sites

SYMEON, Directionless, σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Ακόμα παιδεύομαι, θα επικοινωνήσω αύριο με ένα γνωστό τηλεφωνικά. Τα πλέγματα του ισογείου και των πλακών οροφής του εμφανίστηκαν. Ο όροφος φτιάχτηκε σχεδιαστικά στο χέρι, σε αντιδιαστολή με το ισόγειο που σχεδιάστηκε με αναγνώριση γραμμών από το dwg αρχείο. Σε αυτόν τον όροφο (τον χειροκίνητο), δεν μπορώ να εμφανίσω με τίποτα τα πλέγματα. Επίσης, για κάποιον λόγο, έκανα save και τα ανωκάσια των ανοιγμάτων εξαφανίστηκαν. Όπως ανέφερα, είναι η πρώτη μου μελέτη.

Link to comment
Share on other sites

Το "σχεδιαστικά στο χέρι" είναι λίγο ανησυχητικό και ενδεχομένως να σημαίνει ότι ίσως κάποια περιγράμματα δεν κλείνουν σωστά. Τσέκαρε αν όλες οι γραμμές που δημιουργούν κλειστά σχήματα, τέμνονται σωστά.

Άποψή μου : προσπάθησε να εντάξεις την 3d σχεδίαση στο Autocad και να κάνεις απευθείας εισαγωγή του μοντέλου στο λογισμικό.

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα, εάν όντως δεν μοντελοποιείται ο μεταβλητού πάχους πρόβολος τότε αυτό είναι έλλειψη του λογισμικού. Αλήθεια κάποια άποψη πώς μπορεί να προσομοιωθεί κάποια μεταβλητή διατομή?

Επίσης, χαζό ερώτημα αλλά επειδή κόλλησε το μυαλό μου, πώς περιορίζω το zoom του μοντέλου στα όρια του φορέα μετά την εισαγωγή του από το dwg?

Αυτή τη στιγμή αναγκάζομαι να κάνω αρκετό zoom out για να το βρω στο περιβάλλον εργασίας του scada και θυμάμαι παλιότερα είχα καταφέρει να  περιορίσω την επιφάνεια εργασίας στα όρια του φορέα. Θυμάται κάποιος πώς γίνεται αυτό?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.