Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Scada Pro - Μοντελοποίηση, ανάλυση, διαστασιολόγηση


palex

Recommended Posts

Αν δέν θέλεις να το συγκρίνω με το STATIK της cubus hellas θα σου πώ ναί.Στα μεταλλικά θέλει δουλειά,τα πεπερασμένα είναι ικανοποιητικά (θέλει προσοχή).Για τίς συνδέσεις όχι δέν θέλεις άλλο πρόγραμμα απλά τα σχέδια δέν είναι ικανοποιητικά, θέλουν αρκετή δουλειά σε διαφορά μ'αυτά που βγάζεις απο το prosteel

Σε ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 668
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μιλάς σοβαρά; πήγε τόσο; (τα πουλάκια μου!!!!!, μη βγεί το ΕΣΠΑ )

 

Με τόσα χρήματα όχι να πάς στο STATIK έχει περισσότερα πράγματα απο το Scada, καταρχάς έχει ενισχύσεις το Scada δέν έχει ακόμα

 

Όσο για το Statik βρήκα τρόπο και αλλάζω απευθείας τα layer απο το αρχιτεκτονικό, τής 4M τί σχεδιαστικό είναι;

Και μένα μου φάνηκε ακριβό, αλλά και το fespa που ρώτησα πάει 8500 χωρίς συνδρομή...

Η 4m εφάρμοσε αυτό που είχε για την σχεδιαστική εισαγωγή στο STRAD (και που φαντάζομαι έχουν τα συνήθη προγράμματα) δηλαδή πάνω σε ένα αρχιτεκτονικό υπόβαθρο εισάγεις τα κατακόρυφα στοιχεία, τις δοκούς κλπ. Το πρόβλημα με το Statik, είναι ότι το αρχιτεκτονικό σχέδιο πρέπει να είναι τέλειο, να κλείνουν όλες οι γραμμές, να ναι polyline κλπ. Εμένα πάντως τέλειο σχέδιο δεν μου έχει τύχει...

Link to comment
Share on other sites

Όλα είναι σχετικά,ζήτα να σου δώσουν μία δοκιμαστική έκδοση και δές αν σου κάνει ή όχι.Απλά με ενόχλησε εν μέσω κρίσης η τιμή του.Σκέψου εμένα που έχω όλα τα προϊόντα (ecoline Archline) μου έδιναν 1800 pushover -ΚΑΝΕΠΕ, χωρίς ενισχύσεις.

 

Τί να πώ, έλεοςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς

Link to comment
Share on other sites

Έχω ένα θέμα με το τεύχος. Μετά που έκανα επαναρίθμηση υ/σ και δοκών, στις εκτυπώσεις δεν έχει πάρει τις νέες αριθμήσεις. Ξεχνάω κατι; Στους ξυλότυπους φαίνεται κανονικά.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Δοκιδωτή πλάκα

Συνάδελφοι, καλημέρα.

Έχετε προσπαθήσει να δώσετε δοκιδωτή πλάκα στο πρόγραμμα;

Διότι προσπαθώ να εισάγω μια δοκιδωτή, της οποίας έχω υπολογίσει τα πλάτη των συμπαγών ζωνών, το πλάτος της διαδοκίδας και το πλάτος του κενού, την έχω σχεδιάσει στο autocad, αλλά στο scadapro βγαίνει με λιγότερες διαδοκίδες και συνεπώς λιγότερα κενά.

Σας έχει τύχει;

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα φίλε.

χωρίς να έχω τσεκάρει κάτι παρόμοιο, αυτό που μου έρχεται στο μυαλό είναι αν έχεις υπολογίσει σωστά τα θεωρητικά ανοίγματα της πλάκας με βάση τις συνθήκες στήριξης της.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε pirsogiannis σε ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά εάν δεν κάνω λάθος οι συμπαγείς ζώνες δίνονται από την παρειά της δοκού.

Επίσης δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί στα αποτελέσματα, άλλες φορές αναγράφει το πλάτος της συμπαγούς ζώνης από την παρειά της δοκού και άλλες από τον κεντροβαρικό της άξονα.

Link to comment
Share on other sites

Σε εμένα ούτε κάν τίς αναγνωρίζει, ευχαριστώ dman για τη παρατήρηση.Δέν κατάλαβες γιατί θέλει να πάρεις τηλ και να αρχίσεις τα "σαρακοστιανά".

Edited by McRaster
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σε εμένα ούτε κάν τίς αναγνωρίζει, ευχαριστώ dman για τη παρατήρηση.Δέν κατάλαβες γιατί θέλει να πάρεις τηλ και να αρχίσεις τα "σαρακοστιανά".

 

Για όσους έχουν δουλέψει Scada for Windows , (Δεκαετία 1995-2005) ξέρουν ότι , ήταν το μοναδικό πρόγραμμα που έκανε υπολογισμό Π.Σ. ( στοιχείο τετραπλευρικό Κίρκοφ). Υπήρχε και το Space , αλλά δεν είχε την υποστήριξη που είχε το Scada for Windows.

 

Γενικά , επειδή εγώ έχω δουλέψει το Scada for Windows ως το μεδούλι του , το θεωρώ ένα πάρα πολύ αξιόπιστο πρόγραμμα. Με το STATIK δεν το συγκρίνω , γιατί , αυτό το πρόγραμμα (STATIK) , κάνει μη-γραμμική ανάλυση κατασκευών , επομένως για κάποιον που θα κάνει σοβαρή , δημόσιου ενδιαφέροντος μελέτη είναι το πλέον ενδεδειγμένο.

 

Όμως , για όσους ξέρουν καλά τις μοντελοποιήσεις το Scada for Windows δουλεύει εξαιρετικά καλά και κυρίως τα Π.Σ. του (οριζόντια και κατακόρυφα). Επαναλαμβάνω , όμως ότι , αυτοί που το χρησιμοποιούν πρέπει να ξέρουν καλά τα μυστικά του προγράμματος , γιατί διαφορετικά βγάζει λάθη στα αποτελέσματα , ιδίως για τα κατακόρυφα Π.Σ.

 

Μεγάλη καινοτομία ο ΕΑΚ 2000 , τον οποίον έφτιαξε το Scada for Windows το έτος 2000 , και ήταν ο μόνος που έκανε πιστά αυτά που έλεγαν οι Αναστασιάδης και Αβραμίδης στα βιβλίο των και μεταφέρθηκαν αυτούσια στον κανονισμό.

 

Γενικά , εμένα το Scada for Windows μου φαίνεται -αυτό δουλεύω , το Scada pro δεν το ξέρω πιθανώς να είναι καλύτερο- το πιο καλό Ελληνικό πρόγραμμα , συμπεριλαμβανομένου και του NEXT. Το Scada for Windows κάνει φοβερές μοντελοποιήσεις για όποιον ξέρει , το πρόγραμμα είναι πολύ πιο ανοικτό σε εισαγωγή δεδομένων από ότι , το ΝΕΧΤ.

 

Τα μεταλλικά του Scada for Windows είναι ικανοποιητικά , οι συνδέσεις δούλευαν με βάση την πλατφόρμα του Instant , και γενικά ήταν καλές.

 

Οι πλάκες του Scada for Windows ήταν πολύ καλές , επαναλαμβάνω το κυριότερο πράγμα είναι να ξέρει κάποιος να το χειρίζεται.

 

Αδυναμίες:

  • Μη γραμμική ανάλυση του εδάφους όταν υπάρχουν πολλά υπόγεια.
  • Μη δυνατότητα τοποθέτησης των φορτίων γραμμικά μεταβαλλόμενων καθ ύψος σε Π.Σ.
  • Διαφραγματική λειτουργία πλάκας σε συνδυασμό με κατακόρυφα πεπερασμένα στοιχεία δεν δουλεύει
  • Κακό γραφικό περιβάλλον σε σχέση με άλλα προγράμματα της αγοράς.
  • Πολύπλοκη εισαγωγή της διαστασιολόγησης σε περίπτωση συνδυασμού φορτίσεων διαφορετικό από αυτούς που προβλέπονται.
  • Αυξημένο κόστος συντήρησης

Γενικά , κατά την ταπεινή μου άποψη , είναι ένα πολύ καλό πρόγραμμα (αξιόπιστο και αποδοτικό) που υστερεί λίγο στα γραφικά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.