Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εγνατία Οδός: Απαλλαγή διοδίων για ανέργους, μόνιμους κάτοικους, δείτε τις προϋποθέσεις


Engineer

Recommended Posts

Στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ δημοσιεύθηκε η απόφαση του Υπουργείου Υποδομών για τον καθορισμό απαλλαγών από την καταβολή διοδίων τελών στους Σταθμούς Διοδίων της Εγνατίας Οδού και των καθέτων αξόνων αυτής. Αφορά τους κατοίκους των όμορων περιοχών και τους ανέργους (σύμφωνα με εδάφιο γ, παράγραφος 9, άρθρο 2, ν.4388/2016 Α93).

 

Σύμφωνα με την απόφαση απαλλάσονται από την υποχρέωση καταβολής διοδίων για διαδημοτικές μετακινήσεις ανά οδικό τμήμα της θέσης Μετωπικού Σταθμού οι εξής περιοχές:

 

Posted ImageΌπως αναφέρεται, η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τελών διοδίων, ισχύει εφόσον κάθε απαλλασσόμενος διαμένει με κύρια κατοικία εντός των ορίων των απαλλασσόμενων γεωγραφικών περιοχών. Συμπεριλαμβάονται Ι.Χ. ιδιωτικών ή Ι.Χ. επαγγελματικών οχημάτων των επιχειρήσεων και επαγγελματιών που διατηρούν επαγγελματική εγκατάσταση εντός των ορίων των απαλλασσόμενων γεωγραφικών περιοχών, από την καταβολή διοδίων τελών.

 

Επίσης απαλλάσσονται καταβολής διοδίων οι άνεργοι στην Εγνατία Οδό και τους κάθετους άξονες αυτής, σύμφωνα με την παράγραφο 9 του άρθρου δεύτερου του ν.4388/2016 (Α΄93) όπως ισχύει. Η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τελών διοδίων ισχύει με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας, η οποία θα πρέπει να βρίσκεται σε ισχύ.

 

ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

 

Για την πιστοποίηση των παραπάνω θα δημιουργηθεί μία ηλεκτρονική βάση δεδομένων των μόνιμων κατοίκων και των δικαιούχων απαλλαγής. Αυτοί που θα δικαιούνται δωρεάν διελεύσεις θα πρέπει να συμπληρώσουν σε ειδική διαδικτυακή εφαρμογή αίτηση απαλλαγής που θα περιλαμβάνει ονοματεπώνυμο και αριθμό δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του φυσικού προσώπου που καταθέτει την αίτηση, επωνυμία επιχείρησης εφόσον πρόκειται για εταιρικό όχημα, στοιχεία διεύθυνσης κατοικίας ή επαγγελματικής δραστηριότητας, στοιχεία επικοινωνίας, γεωγραφική περιοχή κατοικίας ή επαγγελματικής εγκατάστασης, αριθμοί κυκλοφορίας των οχημάτων για τα οποία ζητείται

η χορήγηση διέλευσης από τα διόδια και τα οποία πρέπει να ανήκουν στην ιδιοκτησία του ανωτέρω φυσικού ή νομικού προσώπου.

 

H αίτηση θα πρέπι να συνοδεύεται από τα κάτωθι δικαιολογητικά:

 

α) Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο του ενδιαφερόμενου.

 

β) Δήλωση φορολογίας εισοδήματος ή/και άλλα φορολογικά στοιχεία μητρώου της αρμόδιας ΔΟΥ, διά των οποίων θα αποδεικνύεται η κύρι κατοικία ή η επαγγελματική εγκατάσταση του ενδιαφερόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου.

 

γ) Άδεια κυκλοφορίας των οχημάτων που ανήκουν στο ανωτέρω φυσικό ή νομικό πρόσωπο και για τα οποία ζητείται η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τελών διοδίων.

 

Πηγή: http://www.ypodomes....s-proypotheseis

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.