Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κοστολόγηση μηχανολογικών σχεδίων


TeoMV

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Πρόσφατα μου έγινε πρόταση από βιομηχανία να προχωρήσουμε σε σύμβαση/συνεργασία με την οποία θα μου ανατεθεί η παραγωγή μηχανολογικών σχεδίων για εξαρτήματα/μηχανήματα των οποίων τα σχέδια δεν υπάρχουν πλέον ή την επανασχεδίαση εξαρτημάτων με σκοπό την ανανέωση/εκσυγχρονισμό των σχεδίων. Ο σχεδιασμός θα γίνεται σε 3D CAD και φυσικά θα παραδίδονται πλήρη σχέδια σε 2D μορφή. 

Η σύμβαση θα απαιτεί τη φυσική μου παρουσία στο εργοστάσιο αρχικά, όπου θα γίνονται οι απαραίτητες μετρήσεις και στη συνέχεια θα ακολουθεί ο σχεδιασμός τους. 

Για όσους έχουν τυχόν κάνει κάτι τέτοιο στο παρελθόν θα ήθελα να με βοηθήσουν στην κοστολόγηση αυτής της εργασίας. Η προφανής απάντηση θα ήταν "όσο εσύ κοστολογείς το χρόνο σου" αλλά δε βοηθά αφού θα πρέπει οι τιμές που θα δώσω να είναι ανταγωνιστικές.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε καλησπέρα. 

 

Ίσως θα έπρεπε να ανεβάσεις την ερώτηση σου στο οικονομικά-αμοιβες. Επισης συμπλήρωσε την ιδιότητα σου στο προφίλ σου.

 

Από εκεί και πέρα, ναι μεν οι τιμές που θα δώσεις πρέπει να είναι ανταγωνιστικές, αλλά φαντάζομαι ο φόρτος εργασίας για το εγχείρημα θα είναι παρόμοιος με το να δούλευες εκεί με πλήρη απασχόληση, οπότε πρέπει να το λάβεις και αυτό υπόψη.

1.Θα πρέπει να καλύπτεις ΚΑΙ τα κόστη σου (μετακινήσεις από και προς το εργοστάσιο, κόστος σχεδιαστικού, φθορά προσωπικού υπολογιστή, πάγια έξοδα κλπ)

2.Θα πρέπει να καλύπτεις τις ασφαλιστικές σου εισφορές αλλά και την εφορία

3.Αφού έχεις καλύψει τα παραπάνω θα πρέπει να σου μένει κάτι στο χέρι.

 

Βέβαια πρέπει να είσαι ανταγωνιστικός αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι τιμή θεωρεί η εν λόγω βιομηχανία ως ανταγωνιστική. Μπορεί εσύ να δώσεις μια τιμή που ίσα ίσα να καλύπτεις εφορία και ασφαλιστικά και πάλι να τους φανεί ακριβή. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το πακέτο σχεδίων θα το παραδώσεις μια κι έξω ή θα σου δίνουν συνεχώς σχέδια και θα έχεις μια σταθερή απασχόληση μαζί τους;

Link to comment
Share on other sites

Το πακέτο σχεδίων θα το παραδώσεις μια κι έξω ή θα σου δίνουν συνεχώς σχέδια και θα έχεις μια σταθερή απασχόληση μαζί τους;

Θα υπάρχει μια σταθερή συνεργασία. Ως πότε; Έως ότου εξαντληθούν οι ανάγκες τους θεωρώ. Αλλά το να εξαντληθούν οι ανάγκες μιας μεγάλης βιομηχανίας θεωρώ πως είναι κάτι αόριστο. Οπότε ας πούμε ότι θα είναι μια συνεργασία που θα διατηρηθεί σε βάθος χρόνου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.