Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Αφού δεν δηλώνει στο Ε1 ως κύρια κατοικία του αυτή που τακτοποιείς, εννοείται ότι θα τη βάλεις "άλλη κατοικία".

Link to comment
Share on other sites

46 λεπτά πριν, ksteve said:

Βεβαίως δεν συμπεριλαμβάνεται η επιφάνεια στην οποία υπάρχει μόνο ψ.κ. στο "άθροισμα της συνολικής επιφανείας" της παραγράφου 12, για τον έλεγχο της μοναδικής κατοικίας.

Συμφωνώ. Άρα στο παράδειγμα που έθεσα πριν που υπάρχει ένας ιδιοκτήτης που έχει ψιλή κυριότητα στο σπίτι που μένει, το οποίο είναι 300 τμ, και δεν έχει άλλα ακίνητα, γιατί να μην δικαιούται την έκπτωση της κκμ κατοικίας για όλο, όχι μόνον για τα 70 τμ? Αφού τα δικαιώματα της πλήρους κυριότητας ή οίκησης ή επικαρίας που έχει επί κατοικιών ουσιαστικά αντιστοιχούν σε μηδενική επιφάνεια, και ως γνωστόν 0<70 τμ.

Edited by pipakos
Link to comment
Share on other sites

Τηρείται η προϋπόθεση της μοναδικής κατοικίας , αλλά δεν τηρείται της κύριας για όλα τα 300τμ αφού ισχύει "Η προϋπόθεση της κύριας κατοικίας για την εφαρμογή του παρόντος άρθρου πληρούται εφόσον για τις στεγαστικές ανάγκες των ανωτέρω προσώπων το άθροισμα της συνολικής επιφάνειας που τους αντιστοιχεί δεν υπερβαίνει τα 70τ.μ. κ.λ.π."

Link to comment
Share on other sites

 στην πρωτη απαντηση που δοθηκε στο ερωτημα,  ειπα:

"εδιτ : να δουμε και το ειδος δικαιωματος "2" ποιο ειναι"

Μεχρι να το δω  σε τι αφορά  και να επιστρεψω ειχες ηδη κανει αναφορα για την ψιλη κυριοτητα.

Επιβεβαιωσα  απο το έντυπο του Ε9 οτι,  το"2" ειναι ψιλη κυριοτητα και διευκρινισα οτι δεν περιλαμβανεται στις  απαγορευσεις του 100/12.

Αρα, δεν εμποδιζει σε τπτ η ψκ και παιρνει μειωτικο.

-Αν το "2" δεν ειναι κυρια, δεν κουραζομαστε να δοσουμε καμμια απαντηση για το αν δικαιουται, διοτι δεν δικαιουται..

-Αν καποιος αγαμος εχει 300 τμ. και απο αυτα εχει 100 τμ, αυθαιρετα...

αν και εφοσον ειναι κυρια και μοναδικη  κατοικια, εχει πλαφον 70 τμ.

Αρα τα 100 τα τακτοποιει χωρις μειωτικο.

 

- Αν καποιος εχει 3 γκαρσονιερες  απο 30 τμ η καθε μια και καθε μία εχει πχ. απο 10 τμ. αυθαιρετα σε καθε μία,

και εφοσον εχει κυρια κατοικια στην μια ,

εχει μεν την "κυρια" αλλα δεν εχει την "μοναδικη",

επειδη  "το  άθροισμα της συνολικής επιφάνειας που του αντιστοιχεί  υπερβαίνει τα 70τ.μ "

Εδω υπαρχουν διαφωνιες, αλλα αυτη ειναι η δικη μου γνωμη

[ η ρυθμιση ειναι παρομοια με την απαλλαγη α' κατοικιας του νδ 1024, ήτοι:

"β) Θεωρείται ότι καλύπτονται οι στεγαστικές ανάγκες του αγοραστή και της οικογένειάς του, αν το συνολικό εμβαδόν της καθαρής επιφάνειας (της επιφάνειας χωρίς τους κοινόχρηστους χώρους) κατοικιών που υφίστανται ή υπάρχει η δυνατότητα βάσει των πολεοδομικών διατάξεων να αναγερθούν είναι: 70 τ.μ., προσαυξανόμενα κατά 20 τ.μ. για καθένα από τα δύο πρώτα παιδιά του και 25 τ.μ. για το τρίτο και τα επόμενα τέκνα. Κατ' εξαίρεση, οι στεγαστικές ανάγκες του αγοραστή με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% αυξάνονται από 70 τ.μ. σε 90 τ.μ. (άρθρο 16 παρ. 14 ν. 3522/2006)."

 [δεν θα απαντησω για τη "υποθεση εργασιας",  αν  καποιος  εχει300 τμ. ψκ και να ειναι ολα αυθαιρετα και να δηλωνει εκει σαν κύρια κατοικια και δεν εχει κανενα αλλο ακίνητο]

 

 

Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, theokar said:

Συγνωμη που δεν απαντησα,αλλα δεν ημουν στον υπολογιστη και γενικως ειμαι αρχαριος στο θεμα απλα μονο και μονο αυτη η αλλαγη προσαυξανει το προστιμο κατα 460 ευρω.

Ο πελατης,ειναι παντρεμενος με 2 παιδια.Κυρια κατοικια στο ε1 δηλωνεται το ακινητο υπ αριθμο 3 ενω τακτοποιηση θελουμε να γινει στ ακινητο 2.Αθηνα ειναι και τα δυο ακινητα,και μαλιστα στο ακινητο 3 και 4 εχει την ψιλη κυριοτητα,ενω το ακινητο 1 ειναι η αποθηκη που συνοδευει το διαμερισμα που θελουμε να γινει τακτοποιηση.

Το διαμερισμα για τακτοποιηση,ειναι 70.05 τετραγωνικα + 14 ο ημιυπαιθριος που εχει κλειστει και θελουμε να τακτοποιηθει.

Εφόσον δεν εχει εκει "κύρια κατοικία"....δεν ψαχνεις τπτ αλλο.

Δεν δικαιουται

 

Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη η «υπόθεση εργασίας» δεν είναι και τόσο υπόθεση. Μου έχει τύχει πελάτης με ολόκληρη μεζονέτα ψιλή κυριότητα 100% και επικαρπία στη μάνα, χωρίς άλλα ακίνητα. Εγώ καταλαβαίνω ότι η επιφάνεια όπου υπάρχει ψιλή κυριότητα δεν υπολογίζεται ως επιφάνεια καθόλου, σαν να έχει δηλαδή επιφάνεια μηδέν, τόσο ως προς τον περιορισμό κάλυψης των στεγαστικών αναγκών όσο και ως προς τον περιορισμό της κύριας κατοικίας του τελευταίου εδαφίου της παρ. 12. Αυτή ήταν και η γνώμη υπαλλήλου του παλιού helpdesk, μίας από τις πολλές που είχα μιλήσει τηλεφωνικά. Ίσως στο νόμο ξέχασαν να αναφέρουν την ψιλή κυριότητα. Ίσως πάλι δεν την ανέφεραν σκόπιμα γιατί όσο ζει ο επικαρπωτής μπορεί να πετάξει τον ψιλό κύριο έξω από το σπίτι και να βρεθεί στο δρόμο, άρα πώς καλύπτει τις στεγαστικές του ανάγκες? Τέσπα το κουράσαμε. Σε νέες υποθέσεις το κάνω όπως λες εσύ για κάθε ενδεχόμενο, σε κανά δυο υποθέσεις παλιών του 4178 το αφήνω προς το παρόν ως έχει και βλέπουμε…

Link to comment
Share on other sites

Ιδιοκτήτρια έχει κατοικία (Eξ αδιαιρέτου με τον σύζυγο) 98 μ2 εκ των οποίων τα 45 περίπου αυθαίρετα και δεν έχει κάτι άλλο στην κατοχή της πλην δυο οικοπέδων και ενός αγροτεμαχίου.

Δεν είναι ΚκΜ για την ίδια επειδήτα οικόπεδα είναι οικοδομήσιμα?

Edited by Largy
Link to comment
Share on other sites

θα δεις τι χτιζουν τα οικοπεδα

[δεν  υπολογιζεις  οικοπεδα και κατοικιες εάν βρισκονται σε κατω απο 3000 κατοικους]

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

καλημέρα,

 

ενήλικο τέκνο πολύτεκνης οικογένειας μπορεί να υπαχθεί στις διατάξεις του ν 4495/2017 με τις προϋποθέσεις της κυριας κατοικίας? αρθρο 103 παρ.4.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Η κύρια και μοναδική ισχύει μόνο για οικογένειες; 

Πελάτης μου είναι χωρισμένος με παιδί 30 ετών και μένει μόνος του σε διαμέρισμα 55τμ το οποίο έχει και 10τμ Η/Χ. Μπορεί να χρησιμοποιήσει την έκπτωση ; 

Η πρώην σύζυγος και το παιδί δεν έχουν τίποτα στο όνομά τους. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.