Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Λοιπόν, πρόκειται για  κατοικία (ισόγειο & όροφος) σε στάσιμο οικισμό, η οποία έχει βάσει ΟΑ 84τμ πλέον υπέρβασης σε ΚΧ 4τμ και σε ΒΧ 40τμ.

Edited by Skrats
Link to comment
Share on other sites

Να υποθέσω ότι πας με τις γενικές διατάξεις και όχι με το άρθρο 112 για αυθαιρεσίες μετά το 1983. Το συστημικό πρόβλημα που αντιμετωπίζεις πως έχει προκύψει;

Αν είδος χρήσης έχεις βάλει κατοικία και στο ΦΚ κατοικία δεν πρέπει να σου βγάλει πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Με το άρθρο 112. Γιατί;

Έχω επιλέξει τους στάσιμους οικισμούς αν αυτό εννοείς.

 

Αρχικά είχα βάλει Κύρια και μοναδική κατοικία και έτσι έγινε η αρχ. υπαγωγή. Τώρα προσπαθώ να το διορθώσω σε άλλη κατοικία και εμφανίζει το μνμ που έχω επισυνάψει.

Link to comment
Share on other sites

 

Άρθρο 112-Στάσιμοι Οικισμοί 
Αυθαίρετες κατασκευές σε κτίρια με αποκλειστική χρήση κατοικία, που ευρίσκονται εντός στάσιμων οικισμών, όπως αυτοί  ορίζονται  στο  άρθρο  21  του  ν.1337/1983,  με  την  προϋπόθεση  ότι  οι  στάσιμοι  οικισμοί  ευρίσκονται  σε απόσταση  μεγαλύτερη  των  2000  μ.  από  τη  θάλασσα  ή  από  χιονοδρομικά  κέντρα  και  εφόσον  οι  αυθαίρετες κατασκευές έχουν συντελεσθεί μετά το έτος 1983 και μπορεί να υπαχθούν στις διατάξεις του παρόντος, εξαιρούνται οριστικά από την κατεδάφιση με την καταβολή του αναλογούντος παραβόλου και ενιαίου ειδικού προστίμου, όπως υπολογίζεται με το Παράρτημα Α, μειωμένου κατά 30%. Για την υπαγωγή υποβάλλονται μόνο τα δικαιολογητικά των περιπτώσεων α, β, γ, δ, ε και ζ του άρθρου 99 και αποτύπωση των κατόψεων του κτιρίου ή της ιδιοκτησίας. Αν έχει συσταθεί οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία, για την υπαγωγή τα πιο πάνω στοιχεία υποβάλλονται υποχρεωτικώς ανά διηρημένη ιδιοκτησία.

Τι έχεις δηλώσει στην επικρατούσα χρήση της δήλωσης και τι έχεις στο φύλλο καταγραφής. Δεν δικαιολογείται να έχεις διαφορετικές χρήσεις. Ξαναδές το.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

να σας ρωτήσω και εγώ κάτι με την σειρά μου, αν έχουμε στο πρώτο φύλλο πχ επικρατούσα χρήση, φαντάζομαι λέει της περιοχής και συμπληρώνω το κύρια και μοναδική κατοικία. Στη συνέχεια όμως πάω στα φύλλα καταγραφής και λέει να συμπληρώσω την χρήση. Η ιδιοκτησία μου εμένα είναι επαγγελματικός χώρος σε υπόγειο οικοδομής. Βάζω υπηρεσίες και όταν πατάω την δήλωση να την παω σε υπαγωγή γράφει ότι απαγορεύεται το φύλλο κατηγορίας μου να έχει διαφορετική χρήση από την χρήση της περιοχής. Το φύλλο κατηγορίας δεν πρέπει να αλλάξω?? 
Δεν μπορώ να αλλάξω την χρήση όλης της περιοχής! Λογικά και κανονικά, γραφείο έχω, δεν έχω καφετέρια, την χρήση του φύλλου καταγραφής δεν πρέπει να αλλάξω??? Και να βάλω κύρια και μοναδική ή άλλη κατοικία????

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλημέρα!  Έχω την περίπτωση ρύθμισης αυθαιρέτων διαμερίσματος -1 (κύριας κατοικίας) ζευγαριού με δύο ανήλικα τέκνα. Η νόμιμη επιφάνεια του διαμερίσματος από Ο.Α είναι 36τμ ενώ οι αυθαίρετες κατασκευές είναι 63τμ. Ο σύζυγος κατέχει την πλήρη κυριότητα κατά 100% ενός ακόμη διαμερίσματος -2 εντός της πόλης της Θεσ/νίκης επιφανείας 69τμ σύμφωνα με το Ε9 του και δεν υπάρχουν λοιπά ακίνητα ή οικόπεδα.   Οι στεγαστικές ανάγκες της οικογένειας σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση του Ν. 4759/2020 είναι 70+25+25=120τμ (Ν. 1078/1980)? Θεωρούμε συνεπώς ότι επειδή το επιπλέον διαμέρισμα -2 επιφανείας 69τμ δεν πληρεί τις στεγαστικές ανάγκες, δηλ. 69τμ<120τμ , το διαμέρισμα -1 είναι κύρια και μοναδική κατοικία? Αν ναι, επειδή: νόμιμα(36τμ)+αυθαίρετα(63τμ) =99τμ <120τμ, η εφαρμογή του μειωτικού συντελεστή 0,40 θα γίνει σε όλα τα αυθαίρετα επιφανείας 63τμ?Είναι σωστός όλος ο συλλογισμός? Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.