Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[Ν. 4495/17] Τακτοποίηση αυθαιρέτων με καταπάτηση όμορης ιδιοκτησίας


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα. Σε κληροτεμάχιο υπάρχει ισόγεια αποθήκη εμβαδού <15τμ τμήμα της οποίας πατάει σε όμορο κληροτεμάχιο. Μπορεί να τακτοποιηθεί μόνο το τμήμα που βρίσκεται στη "δικιά μας" ιδιοκτησία; 

 

Link to comment
Share on other sites

Τα όρια του γηπέδου όμως διαπερνούν το κτίσμα . Επομένως τακτοποίηση δεν γίνεται. Να βρουν πρώτα λύση στο ιδιοκτησιακό πρόβλημα και μετά θα γίνει η τακτοποίηση. Διάβασε το σχετικό νήμα.  Έχουν αναφερθεί αρκετά για το ερώτημα που θέτεις.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ. Πίστευα ότι μπορεί να γίνει τμηματική τακτοποίηση. Δηλαδή ο πελάτης μου να πληρώσει για το εμβαδόν που είναι στο αγροτεμάχιο του και να μπορέσει να μεταβιβάσει.

Link to comment
Share on other sites

Σε καμία περίπτωση.

Υπάρχουν όμως τρόποι (αν και με πολλές δυσκολίες) να λυθεί το ζήτημα. Επιπλέον, ας δουν μήπως δεν την χρειάζονται την αποθήκη και να συμφωνήσουν για να την ρίξουν.

Link to comment
Share on other sites

Ενα κτίσμα πατάει σε δυό οικόπεδα (οικισμός < 2000 ) του ιδίου ιδιοκτήτη. Σε προηγούμενες απαντήσεις, γράφτηκε ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί ως ενιαιο οικόπεδο αφού είναι του ιδίου ιδιοκτήτη. Τι γίνεται όμως με το κτηματολόγιο? Εχουν δηλωθεί ως δυο διαφορετικά οικόπεδα και έχουν διαφορετικό ΚΑΕΚ. Αυτό με εμποδίζει από το να τα θεωρήσω ως ενιαιο οικόπεδο και να τακτοποιήσω?

 

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

σωστα δηλωθηκαν

Δυο ειναι τα συμβολαια που έχει και θα παραμεινουν στο κτηματολογιο σαν  δυο, μεχρι γινει καποια επισημη πραξη.

Αυτος θα τακτοποιησει με την δηλωση οτι εχουν συνενωθει τοις πραγμασι σαν ενα

 θα ζητησεις την χωρικη μεταβολη.

βλεπεις εδω

https://www.b2green.gr/el/post/76649/ktimatologio-antikatastasi-ekdosis-technikis-eisigisis-gia-dikografa-dilosi-syntakti-michanikou

και συννενοεισαι με τον συμβ/φο για το πρακτικό μερος.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Eνα ερώτημα κατά το ήμισυ σχετικό με το θέμα. Εχει να κάνει με έκδοση άδειας με καταπάτηση

Σε οικισμό <2000, σε οικόπεδο με τριπλάσια επιφάνεια της αρτιότητας , σε κτίριο προ του 1955, ο ιδιοκτήτης θέλει να βγάλει ΕΕΜΚ για αντικατάσταση κουφωμάτων και επισκευή στέγης. Όμως ο όμορος έχει καταπατήσει την ιδιοκτησία του πελάτη μου, κατασκευάζοντας περίφραξη εντός της ιδιοκτησίας του παίρνοντας περίπου 20τμ. Στο κτηματολόγιο έχουν δηλωθεί οι σωστές επιφάνειες.

Μπορώ να προχωρήσω στην έκδοση ΕΕΜΚ?

Στην ΕΕΜΚ θα βάλω τοπογραφικό , σύμφωνα με νεότερη καταμέτρηση, αφαιρώντας τα 20τμ της καταπάτησης?

Link to comment
Share on other sites

τι  εννοεις?

"Στο κτηματολόγιο έχουν δηλωθεί οι σωστές επιφάνειες." [ποιές ειναι οι "σωστες"?]

αυτο το είδες?

ΝΟΚ αρθρο 6

8. Αίτηση για κατεδάφιση, επισκευή ή προσθήκη σε κατασκευή που έχει ανεγερθεί προ του έτους 1955 ή κατά την κρίση της Υπηρεσίας Δόμησης, του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ή του Γενικού Γραμματέα της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης ή άλλης αρμόδιας υπηρεσίας μπορεί να χαρακτηριστεί ως διατηρητέα, παραπέμπεται στο οικείο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής.

Η παραπομπή αυτή είναι υποχρεωτική και για μεταγενέστερες του έτους 1955 κατασκευές που βρίσκονται σε (παραδοσιακό) προστατευόμενο οικισμό, (παραδοσιακό) προστατευόμενο τμήμα πόλης, ιστορικό τόπο, αρχαιολογικό χώρο και περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους. Αν το Συμβούλιο κρίνει ότι η επισκευή δεν θίγει την κατασκευή ή ότι δεν συντρέχει λόγος να κινηθεί η διαδικασία χαρακτηρισμού της ως διατηρητέας, προωθείται η διαδικασία έκδοσης της Άδειας Δόμησης αν συντρέχουν και οι λοιπές νόμιμες προϋποθέσεις. Σε κάθε άλλη περίπτωση, με αιτιολογημένη έκθεση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, το θέμα παραπέμπεται στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης ή της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

εδιτ

εγω θα ελεγα  να δεις  το θεμα πιο σφαιρικα, δλδ  σε συνδυασμο με κατατμηση σε τρια αρτια και οικοδομησιμα, για να μην κουβαλας βαρος αυτο το προ 55

Κανε ενα απλο σχεδιο με το οικοπεδο, τη θεση του προ 55 και τους περιξ δρομους.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.