Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Ν. 4495/17] Αυθαίρετη κατεδάφιση κτίσματος


Recommended Posts

@janna ρωτάς επειδή είναι κατηγορία 5; Δεν θα γίνει δήλωση για τακτοποίηση αλλά για να ακολουθήσει κατεδάφιση, οπότε πιστεύω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Απαντήσεις 101
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα συνάδελεφοι,

Έχω περίπτωση Ρύθμισης με τον 4495/17 αυθαίρετων κατασκευών σε ακίνητο με Ο.Α. του 1985. Εκτός των υπολοίπων αυθαιρεσιών, στο τοπογραφικό και διάγραμμα κάλυψης της άδειας έχει αποτυπωθεί κτίσμα "υπάρχον προ του 1923'', το οποίο κατά την αυτοψία δεν υφίσταται πλέον! Προφανώς και έχει κατεδαφιστεί χωρίς κάποια Ο.Α. από φυσικούς ή άλλους λόγους που αφορούν τη δήλωση του ιδιοκτήτη. Τι προτείνετε να κάνω κατά τη δήλωση; Να δηλώσω την αυθαίρετη κατεδάφιση με αναλυτικό; Η απλά να το αναφέρω στην τεχνική έκθεση ότι κατά την αυτοψία βρέθηκε πως δεν υφίσταται πλέον το παλαιό κτίσμα; 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,προτείνω να δηλώσεις την αυθαίρετη κατεδάφιση ως παράβαση αναλυτικού προϋπολογισμού και φυσικά να την αναφέρεις και στην έκθεση,ώστε να υπάρχει μια συνέχεια σε σχέση με την οικοδομική άδεια για το πώς "χάθηκε" το περιγραφόμενο κτίσμα.:)

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους.

Προκειμένου να βγάλω μια άδεια κατεδάφισης, ανακάλυψα ότι ένα μικρό τμήμα προσθήκης κατ' επέκτασης είναι αυθαίρετο. Η πιο απλή διαδικασία είναι να το υπάγω στο Ν.4495 με "Τύπο αυθαιρεσίας" την έκδοση άδειας νομιμοποίησης/έγκρισης κατεδάφισης και στη συνέχεια να προχωρήσω για την έκδοση συνολικής άδειας κατεδάφισης;

Με μπερδεύει λίγο η "έγκριση κατεδάφισης" ενώ εγώ θα πάω για άδεια κατεδάφισης.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Συνάδελφοι . Κάνω μια τακτοποίηση σε μια κατοικία προ 75 και μιας αποθήκης που βρίσκεται κολλητά . Τα πάντα είναι χωρίς άδεια. 

Ενω είχα όλα τα έγγραφα ανεβασμένα στο σύστημα (Τ.Ε, φωτογραφίες κλπ)  , βλέπω προχτές ότι ο ιδιοκτήτης έχει γκρεμίσει την αποθήκη . 
 

Τι πρέπει να κάνω ; Πρέπει να χρεώσω κάτι ; Θεωρείται αυθαιρεσία που πρέπει να τακτοποιηθεί ;

Edited by subrosaval
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Καλησπέρα 

Έχει γίνει κατεδάφιση χωρίς άδεια και έχει πραγματοποιηθεί αυτοψία από την πολεοδομία που έχει καταγράψει την επιφάνεια αυτής της κατεδάφισης.
Έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα μετά την αυτοψία με απόφαση επιβολής προστίμου.
Τι επιλέγεται στον ν.4495 ;
Κάνω αναλυτικό; 
 
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα! Έχω εκδώσει μια άδεια κατεδάφισης η οποία πλέον έχει λήξει. Η άδεια αφορούσε την κατεδάφιση μιας παλιά ισόγειας αποθήκης προπολεμικής μάλιστα και μιας πιο σύγχρονης αποθήκης από τσιμεντόλιθους, σε γεωτεμάχιο ρυμοτομούμενο εντός σχεδίου  πόλεως.

Πρώτο ζήτημα η άδεια εκδόθηκε στο όνομα του προηγούμενου ιδιοκτήτη . Ο νυν ιδιοκτήτης και πελάτης μου, αγόρασε το οικόπεδο με τα κτίσματα αυτά και εκδόθηκε η άδεια κατεδάφισης ώστε να πληρώσει φόρο αδόμητου οικοπέδου κατά την αγοραπωλησία. 

Δεύτερο Ζήτημα: Κατεδαφίστηκε μόνο η ισόγεια κατοικία χωρίς να τηρηθεί μάλιστα η ΣΔΑ και παρέμεινε η αποθήκη. Στην συνέχεια έγινε αυθαίρετη περίφραξη στο εναπομένων τμήμα του οικοπέδου με στηθαίο ύψους 0,20 μ και γαλβανιζέ σωλήνες ανά δυο μέτρα.

Τρίτο Ζήτημα: Πλέον ο νυν ιδιοκτήτης θέλει να οικοδομήσει. Η άδεια κατεδάφισης έχει λήξει και προφανώς δεν ήρθε ελεγκτής δόμησης.

Σκέφτομαι να κάνω αυτοκαταγγελία αυθαίρετης κατεδάφισης να πληρωθεί το παράβολο και να εκδοθεί στην συνέχεια έγκριση εκτέλεσης εργασιών (κατεδάφισης). Και νομιμοποίηση της περίφραξης στην συνέχεια. Και εφόσον καταλήξουμε στα σχέδια της νέας οικοδομής θα εκδώσω άδεια δόμησης κατά τα προβλεπόμενα. 

Θα ήθελα τις προτάσεις σας επί των παραπάνω,

Link to comment
Share on other sites

52 λεπτά πριν, Παναγιώτης Ζαντές said:

Θα ήθελα τις προτάσεις σας επί των παραπάνω,

Παναγιώτη πρέπει να βάλεις χρονολογίες για να έχεις σαφή απάντηση ...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Σωστά παράλειψη μου. Η Πράξη κατεδάφισης εκδόθηκε στις 27-08-2019 . Η Αποθήκη με εμβαδόν Ε=10,80 μ2 έχει ρυθμιστεί ως κατηγορία 3 (έτος κατασκευής μεταξύ 2004 και 2011) λόγω της ύπαρξη της κατοικίας που θεώρησα ότι έχει άδεια ως υφιστάμενη προ της 30-11-1955. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.