Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Aσφαλιστικες εισφορες σε ημερησια αποζημιωση (ΕΛΚΕ)


chrichat4

Recommended Posts

Πολύ συγκεκριμένο το θεμα και δε ξέρω αν θα το γνωρίζει κανείς και κάνω ξεχωριστό τοπικ.

 

Στον ΕΛΚΕ που είμαι πλεον μας ειπαν οτι οι ημερησιες αποζημιωσεις για ταξίδια λογίζονται ως εισόδημα και πρέπει να δίνονται και ασφαλιστικές εισφορές για αυτες.

 

1. Κάπου διάβασα σε ενα αρθρο οτι αν τα ταξιδια χρηματοδωτουνται απο πρόγραμμα που ειναι αποκλειστιμα με χρηματοδότηση της ΕΕ εξαιρούνται αλλα όταν εψαξα για νόμους δε βρήκα κατι.

2. Ενω η ημερήσια αποζημίωση μέχρι τώρα ήταν 60 ευρώ για όλους. Ο ΕΛΚΕ λέει οτι σε όσους ειναι με μπλοκάκι θα δίνει 60ευρω+τις εργοδοτικες τους ασφαλιστικες εισφορες (δλλ αναλογα κανα 75αρι) ενώ στους εε 60 και πληρωνουμε μονοι μας τις ασφαλιστικες εισφορες. Κανονικά δε θα πρεπε να ειναι το ίδιο ποσο (75 πχ) και να αφαιρουνται απο εκει και περα οι εισφορές (ειτε αν τις πληρωνει ο ΕΛΚΕ ειτε μονοι μας) αυτό ειναι τελείως άδικο καθώς δίνουν στην ουσία διαφορετικό ποσό για τους εργαζομενους τους.

 

Μας λένε βέβαια οτι αν φέρεις αποδείξεις για αυτα τα 60 ευρώ ειναι οκ δε σ κρατάμε φόρους και ασφαλιστικές εισφορες αλλα το τραγικό είναι οτι αυτό μας το λεν για ταξίδια που έγιναν απο την αρχή του Ιανουαριου 2017 (τόσο καιρό μας παρακρατούσαν τις αποζημιωσεις) δηλαδή δε γίνετια να βρεις τωρα αποδείξεις για ενα ταξιδι που εχει κανει 8-9 μηνες πριν και δεν ηξερες οτι πρεπει να μαζευεις

Edited by chrichat4
Link to comment
Share on other sites

Με επιφύλαξη θα σου απαντήσω.

 

1. Δεν εχει σχεση από που είναι το ταξίδι. Εκτός κι αν το αναφέρει ξεχωριστά η προκήρυξη του προγραμματος. Παντως σε H2020 εμείς κρατάμε αποδείξεις.

2. Τα πραγματα είναι μάλλον "απλα". Είτε αποφασιζεις να κρατάς αποδείξεις και να παρεις μονο όσα ξόδεψες, είτε να δεχθείς ημερησια αποζημίωση κοβοντας μπλοκακι (με ότι συνεπάγεται σε κρατήσεις, εισφορες κλπ). Εσύ το βλεπεις κι αποφασίζεις. Εμείς συνήθως κάνουμε το πρωτο.

 

Επρεπε απο την αρχή να σας πουν να κρατατε ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Με αλλα λόγια, πας ταξίδι? Από το boarding pass μεχρι και την αποδειξη για το αναψυκτικό τα κρατας. Κι ας απορριψουν μετά αυτοί ότι δεν περνάει.

Link to comment
Share on other sites

Ναι το θεμα ειναι οτι μεχρι τωρα ειχαμε κατ αποκοπη αποζημιωση για τα εξοδα. 60 ευρω  (δεν ειχε σχεση αν ετρωγες 20 η αν ετρωγες 100) και δε γινοταν ακομα και αν ηθελες να πας με αποδειξεις το ξεραμε αυτο εδω κ 2 χρονια οποτε δε μαζευαμε αποδειξεις εξοδων καθημερινων φααγητα κτλ παρα μονο ξενοδοχεια κ μεταφορικα. Ξαφνικα μας βαζουν ον χολντ ολα τα ταξιδια μας απο ιανουαριο χωρις να μας λεν γιατι κ πριν 2 εβδομαδες μας σκαν το απραμυθι. Ειτε με αποδειξεις (που σαφως κ δεν εχουμε γιατι δεν επρεπε οταν γιναν τα ταξιδια να μαζευουμε) ειτε με φορολογηση και ασφαλεια..... τωρα δηλαδη για λεφτα που εχω πληρωσει ηδη θα φορολογηθω και θα μου κρατησουν και εισφορες.... και σαν να μην εφτανε αυτο με διαχωριζουν και απο τους μισθωτους που επιπλεον απο την ημερησια αποζημιωση βαζουν κ ασφαλσιτικες εισφορες (αρα δινουν μεγαλυτερη ημερησια αποζημιωση)

Edited by chrichat4
Link to comment
Share on other sites

Ναι το θεμα ειναι οτι μεχρι τωρα ειχαμε κατ αποκοπη αποζημιωση για τα εξοδα. 60 ευρω και για σας (δεν ειχε σχεση αν ετρωγες 20 η αν ετρωγες 100) και δε γινοταν ακομα και αν ηθελες να πας με αποδειξεις το ξεραμε αυτο εδω κ 2 χρονια οποτε δε μαζευαμε αποδειξεις εξοδων καθημερινων φααγητα κτλ παρα μονο ξενοδοχεια κ μεταφορικα. Ξαφνικα μας βαζουν ον χολντ ολα τα ταξιδια μας απο ιανουαριο χωρις να μας λεν γιατι κ πριν 2 εβδομαδες μας σκαν το απραμυθι. Ειτε με αποδειξεις (που σαφως κ δεν εχουμε γιατι δεν επρεπε οταν γιναν τα ταξιδια να μαζευουμε) ειτε με φορολογηση και ασφαλεια..... τωρα δηλαδη για ελφτα που εχω πληρωσει ηδη θα φορολογηθω και θα μου κρατησουν και εισφορες.... και σαν να μην εφτανε αυτο με διαχωριζουν και απο τμους μισθωτους που επιπλεον απο την ημερησια αποζημιωση βαζουν κ ασφαλσιτικες εισφορες (αρα δινουν μεγαλυτερη ημερησια αποζημιωση)

Αυτό ισχυει τουλάχιστον απο το 2016. Πολυ κακώς δεν σας ενημερωσαν...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.