Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Ξεμπλοκάρει» η μεγάλη επένδυση στο Θριάσιο


Engineer

Recommended Posts

Στις 8 Ιανουαρίου θα υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο που έχει κατατεθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκης, μιλώντας στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο για τη Δυτική Αττική, αφού υπενθύμισε ότι προηγήθηκαν 11 διαγωνισμοί που ακυρώθηκαν.

 

Θα ακολουθήσει η υπογραφή της σύμβασης και η επικύρωσή της από τη Βουλή. Αν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, μέσα στον επόμενο χρόνο θα ξεκινήσει η κατασκευή των πρώτων 120.000 τετραγωνικών, που θα είναι έτοιμα να λειτουργήσουν σε μια διετία.

 

Το πολυδιαφημισμένο εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο, χάρη στη σιδηροδρομική σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά που ήδη διαθέτει, θα είναι το μεγαλύτερο κέντρο συνδυασμένων μεταφορών στα Βαλκάνια.

 

 

Ανάδοχοι του έργου είναι η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. και η Goldair Cargo. Ανέλαβαν για 60 χρόνια τη διαχείριση του ακινήτου της ΓΑΙΑΟΣΕ των 588 στρεμμάτων, πρόκειται να επενδύσουν 180 εκατ. ευρώ σε μια διετία για την κατασκευή 120.000 τμ., στεγασμένων χώρων και δημιουργία σιδηροδρομικής γραμμής, που θα ενώνει τις αποθήκες με το υπόλοιπο σιδηροδρομικό δίκτυο.

 

Στη συνέχεια σε βάθος δεκαετίας να ολοκληρώσουν το εμπορευματικό κέντρο ώστε μαζί με τις υποστηρικτικές υποδομές (γραφεία, τράπεζες, κ.λπ.) να καλύπτει συνολικά 240.000 τ.μ.

 

Πηγή: http://www.ered.gr/e...o/#.WjdlHVWWY_4

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.