Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΣτΕ: Ακυρώνονται όλες οι δηλώσεις «πόθεν έσχες»


Faethon11

Recommended Posts

Σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Δευτέρα ο Πρόεδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου δημοσίευσε την απόφαση της Ολομέλειας με εισηγητή τον Σύμβουλο Επικρατείας Διομήδη Κυριλλόπουλο και έκανε δεκτή την αίτηση ακύρωσης που είχαν υποβάλλει όλες οι δικαστικές ενώσεις κατά της επίμαχης απόφασης του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια έκρινε ότι η απόφασή της αφορά όλους τους υπόχρεους των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και των δηλώσεων οικονομικών συμφερόντων, καθώς είναι μη νόμιμες οι ρυθμίσεις ή παραλείψεις που αφορούν:

 

1) Την υποχρέωση δηλώσεως των μετρητών άνω των 15.000 ευρώ που δεν περιλαμβάνονται σε καταθέσεις, σε τράπεζες, καθώς και των κινητών πραγμάτων αξίας άνω των 30.000 ευρώ.

 

2) Η μη πρόβλεψη εύλογης προθεσμίας τόσο για τη διενέργεια και την ολοκλήρωση του ελέγχου όσο και για τη διατήρηση των προσωπικών δεδομένων των υπόχρεων προς δήλωση πόθεν έσχες.

 

3) Η υποχρέωση να περιλαμβάνεται στην ετήσια δήλωση το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων των υπόχρεων ανεξαρτήτως του αν επήλθε ή όχι κατά το προηγούμενο έτος μεταβολή σε αυτά.

 

4) Η μη πρόβλεψη προκειμένου περί περιουσιακών στοιχείων κτηθέντων σε προηγούμενες χρήσεις για την μη αναγραφή στην πρώτη ηλεκτρονική δήλωση της αξίας κτήσεως.

 

5) Η υποχρέωση δηλώσεως των περιουσιακών στοιχείων του προσώπου με το οποίο ο/η υπόχρεος έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.

 

6) Προκειμένου περί τραπεζικών λογαριασμών η υποχρέωση αθροίσεως των προερχομένων από κάθε πηγή ποσών καθ' όλο το έτος και ακολούθως παραθέσω των πηγών από τις οποίες προέρχεται το απομένον στις 31 Δεκεμβρίου υπόλοιπο του λογαριασμού και του ακριβούς ποσού που αντιστοιχεί σε κάθε μία από αυτές αφού αφαιρεθούν τα ποσά των αναλήψεων, χωρίς να προσδιορίζεται από ποια πηγή ο/η υπόχρεος μπορεί να αφαιρέσει τα ποσά που ανέλαβε.

 

Οι Σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν ότι λόγω της σπουδαιότητας και της έκτασης των ως άνω κριθεισών ως μη νομίμων ρυθμίσεων, δεν είναι δυνατόν χωρίς αυτές να λειτουργήσει καθ' ολοκληρία το σύστημα υποβολής των δηλώσεων, δεδομένου μάλιστα ότι το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής των εν λόγω δηλώσεων δεν επιτρέπει καταρχήν την πρόοδο στη συμπλήρωση, ολοκλήρωση και υποβολή αυτών αν προηγουμένως δεν συμπληρωθούν υποχρεωτικώς όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στους οικείους πίνακες.

 

Συνεπώς, σύμφωνα με την απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, η προσβαλλόμενη απόφαση πρέπει να ακυρωθεί έναντι πάντων στο σύνολό της.

 

Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα https://www.taxheave...s/view/id/38400

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Από ακροβολισμό, μετατρέπεται σε μάχη εκ του συστάδην όλο και περισσότερο. Ισχύει βέβαια και το γνωστό: ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται!

Link to comment
Share on other sites

Ανακοίνωση της Ενώσεως των Δικαστών ΣτΕ εδώ.
Το επίθετο 'μεγάλη' που χαρακτηρίζει 'αξία' είναι λέξη και όχι αριθμός.

Link to comment
Share on other sites

γιατί ρε παιδιά

εκτός από την κατάρρευση του κομματικού νομικού πλαισίου των άσχετων (της παρούσας κυβέρνησης)

εγώ το βρίσκω λογικό: οι δικαστές να ελέγχονται από δικαστές

όπως οι ΔΥ ελέγχονται από ΔΥ

όπως οι πολιτικοί ελέγχονται από πολιτικούς (βλ. θέατρα εξεταστικών επιτροπών)

και οι μηχανικοί να ελέγχονται από μηχανικούς 

όπως οι γερμανοί (βλέπε VW & ΜΙΖΕΝΣ) ελέγχονται από γερμανούς

και οι αμερικάνοι απο αμερικάνους

και οι κλεφτες να ελέγχονται από κλεφτες (α! αυτό το είπα πάλι πιο πάνω πριν τους μηχανικούς και ισχύει, δεν χρειάζεται να θεσμοθετηθεί)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.