Μετάβαση στο περιεχόμενο

120 δόσεις για οφειλές ελεύθερων επαγγελματιών προς ταμεία - όλη η ρύθμιση


george68

Recommended Posts

Ναι, θα πρέπει να κάνει έναρξη,

Αλλά και πάλι δεν θα μπορεί να μπει γιατί θα πρέπει να έχει κερδοφορία στη μία από τις τρεις τελευταίες χρονιές πριν την υποβολή της αίτησης.

Χρονικό περιθώριο υπάρχει αλλά πάρα-πάρα-πάρα πολύ μικρό --σχεδόν ανύπαρκτο για το 2017-- για να κάνεις έναρξη και να πετύχεις την κερδοφορία.

 

Αναφορικά στο δεύτερο ερώτημά σου, η απάντηση μπορεί να είναι ότι γιατί έτσι θα προβλέπει η απόφαση, ή γιατί για τα φυσικά πρόσωπα υπάρχει ο νόμος Κατσέλη, ή γιατί δεν θέλουν ακόμη να βάλουν αυτή την κατηγορία ή γιατί υπάρχουν οι ρυθμίσεις του κάθε ταμείου ή γιατί υπάρχουν άλλες ρυθμίσεις ... 12 δόσεις.... πολλές απαντήσεις

 

Όλα τα παραπάνω εν αναμονή της απόφασης.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η «Κ» αποκαλύπτει την απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου  

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ρύθμιση καλύπτει οφειλές που γεννήθηκαν έως τις 31.12.2016 και οι αιτήσεις υπαγωγής σε αυτήν θα υποβάλλονται έως τις 31.12.2018.

 

Κριτήρια υπαγωγής

 

Για οφειλές έως 20.000 ευρώ ο οφειλέτης πρέπει να έχει θετικό αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων σε μία τουλάχιστον από τις τελευταίες τρεις χρήσεις πριν από την υποβολή της αίτησης.

 

Για οφειλές 20.000 – 50.000 ευρώ, πέρα από το ανωτέρω κριτήριο, ο λόγος του χρέους, αφού αφαιρεθούν οι προς διαγραφή προσαυξήσεις και τόκοι, προς το εισόδημα πρέπει να είναι μικρότερος ή ίσος του 8. Επιπλέον, αποκλείεται η υπαγωγή στη ρύθμιση, εφόσον συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη είναι κατά 25 φορές μεγαλύτερη της προς ρύθμιση οφειλής.

 

 

 

1. δεν έχω καταλάβει , αν χρωστάς και στην εφορία σε αυτη την ρύθμιση δεν μπαίνουν μαζί και τής εφορίας αλλά οφειλές εώς 20.000 αφορά μόνο το ταμείο?

2. αν ναι της εφορίας επηρεάζει κάπου? ή αν π.χ χρωστάς και 500Ε σε μιά τράπεζα έχεις θέμα?

3. αυτο με το να μην είναι 25 φορές μεγαλύτερη η περιουσία από την οφειλή που το γράφει? Α:φορά μεγάλες οφειλές (20000 εώς 50000) όπως φαίνεται να προκύπτει στην ανάγνωση, ή και μικρές οφειλές (εώς 20000)? Διότι αν είναι και μικρές με ένα σπίτι περιουσιακό στοιχείο μπορεί να μένεις έξω.

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Αλλά και πάλι δεν θα μπορεί να μπει γιατί θα πρέπει να έχει κερδοφορία στη μία από τις τρεις τελευταίες χρονιές πριν την υποβολή της αίτησης.

Σκέφτομαι πως αν κάποιος δεν πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές και η κερδοφορία ορίζεται προ φόρων, λογικά τα έσοδα-έξοδα θα έχουν θετικό πρόσημο, άρα δε χάνει την ρύθμιση.  

Link to comment
Share on other sites

Έχω κάνει τη ρύθμιση με τις 100 δόσεις από όταν βγήκε προφανώς έχω αρκετές ακόμη αλλα πληρώνω κανονικά. Μπορώ να μπω τώρα ότι έχει απομείνει στις 120 δόσεις;

 

 

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

(από μεταφορά)
Για την δυνατότητα εξόφλησης ληξιπρόθεσμων εισφορών σε μέχρι 120 δόσεις, το νομοθέτημα γράφει ότι δικαιούνται τα φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν κάνει έναρξη εργασιών στην εφορία.
Στη περίπτωση μου χρωστάω τα 2 εξάμηνα του 2016 στο τσμέδε (δίοτι μέχρι και τέλη του 16 ήμουν ελεύθερος επ. αλλα με κλειστά βιβλία) αλλά  όλο το 17 είμαι μισθωτός.
Γνωρίζετε εάν θα μπορώ να μπω στο διακανονισμό;


Πριν αναρτήσετε οποιοδήποτε μήνυμά σας, χρησιμοποιείστε την "Αναζήτηση" για την ύπαρξη τυχόν όμοιων θεμάτων. Το μήνυμά σας μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Το θέμα σου υπάρχει ήδη σε νήμα.

Την απάντηση θα την δεις εδώ όπου δεν έχει αλλάξει αφού και μετά την απόφαση 62134/4100/2017 για την ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και την ΠΟΛ.1223/2017 για την εξειδίκευση των κριτηρίων ισχύουν αυτά που έγραψα και αναφέρονταν στο δημοσίευμα.

 

Μην ανοίγουμε νήματα χωρίς λόγο και χωρίς να κάνουμε μαι απλή αναζήτηση.

Link to comment
Share on other sites

Στις 8:30 στο ΑΡΤ, οποιος ενδιαφέρεται στη εκπομπή του Ντουκακη και του Σεϊμενη (φοροτεχνικοί) θα μιλησουν σχετικα για την ρυθμιση.

 

Send from Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Χαχα ο Ντουκάκης είναι γείτονας μου θα μου πει τα μυστικά της υπόθεσης και αν παίζει λαδια θα ποστάρω..

 

 

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Την έθαψε την ρύθμιση ... με τον πάντα γραφικότατα ορθό τρόπο του.

Η ουσία είναι ότι τα κριτήρια-προϋποθέσεις και ο τρόπος γραφής της ρύθμισης είναι απαράδεκτος... δυσνόητος και τα κριτήρια αποτρεπτικά. Φαντάσου ότι αφιέρωσαν 5-7 λεπτά διότι από ότι κατάλαβα δεν έχει νόημα να ασχοληθεί κανείς παραπάνω με τέτοιο γονατογράφημα.

Περιμένουν άπειρες διευκρινιστικές.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.