Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αναδρομικά τσμεδε


panou1986

Recommended Posts

Θέλω και εγώ να ρωτήσω κάτι από τα παραπάνω που αναφέρονται .

Εμένα μέχρι τώρα ενώ ήμουν γραμμένος στο ΤΣΜΕΔΕ μου εμφανίζονταν κανονικά μέχρι και το Α 2013 τα αναλογούντα αναδρομικά . 

Αφότου διαγράφτηκα  (  6-2018)από το ταμείο για οικονομικούς λόγους δεν μου εμφανίζει σήμερα το Β 2013. 

ΤΙ πρέπει να κάνω? να κατέβω στο ΤΣΜΕΔΕ και να μου τα τυπώσουν η θα γίνει συμψηφισμός όταν  θα υπολογιστεί η πράξη συνταξιοδοτησής μου?

Αν γνωρίζει κάποιος κάτι ας το αναφέρει

 

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά (λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης που περιγράφεις) θα πήγαινα για διάφορους λόγους. π.χ. α) αν όντως υπάρχει οφειλή αναδρομικών και για οποιονδήποτε λόγο δεν τις βλέπεις μέσα από την εφαρμογή, υπάρχει πιθανότητα να τα δεις ξαφνικά στην καρτέλα σου στον ΕΦΚΑ ως οφειλές από το ΚΕΑΟ (δηλαδή να έχουν αποσταλεί στο ΚΕΑΟ), β) μπορεί ξαφνικά να μην μπορείς να πάρεις ασφαλιστική ενημερότητα ή/και να μην έχεις ασφαλιστική ικανότητα γ) υπάρχουν τόκοι οι οποίοι μπορεί θα εμφανισθούν είτε όταν ανακαλύψεις όντως ότι υπάρχει οφειλή και πας να την τακτοποιήσεις είτε όταν πας πλέον στην διαδικασία της συνταξιοδότησης, κλπ κλπ

Link to comment
Share on other sites

On 21/11/2018 at 1:14 ΜΜ, Alex259 said:

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου. Αυτό πιστεύω και εγώ και θα κάνω από βδομάδα , και ο λόγος γιατί έως τώρα δεν υπήρχε κάτι το παράξενο. Σ ευχαριστώ και πάλι georgegaleos

 

Link to comment
Share on other sites

δεκεμβριο του 2016 πηγα στην τραπεζα με ενα ματσο 50αρικα...1500 ευρω... για να πληρωσω το τσμεδε του Β2016 το οποιο μετα το τραβηξαν για κανα δυαρι χρονια σε αναβολες...προφανως αυτα τα αναδρομικα ηταν εκει μεσα...αν δεν ηταν θα παρουν απο μενα 2 αυγα και ενα μεγαλο αγγουρι για να κανουν σαλατα ΤΟΥ ΣΕΦ με λιγο mayo και ενα touch μορταδελας...εξαλλου ουτε χρειαζομαι ασφαλιστικες ενημεροτητες ουτε τπτ..εξωτερικω ζω...ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

 

*Aν αυτοι νομιζουν οτι σε χρεοκοπημενη χωρα περισευουν 400αρια και μαλιστα γιορτινες μερες ειναι γελασμενοι..400 ευρω ειναι ενα μηνιατικο πλεον

** Πρεπει να βγουν τα αναδρομικα στους ''αλλους''...οποτε βαλτε πλατη ολοι

 

Edited by decadence
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αφού θα μας ψήσουν μέχρι την παραμονή Πρωτοχρονιάς μπορεί και να δώσουν. Άσε που έχουμε τη μόδα αναδρομικής ισχύος παράταση μετά τη λήξη προθεσμίας. Έχουμε ζήσει μεγάλες στιγμές με το φοβερό ταμείο μας.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Μια ερώτηση και από εμένα. Μέχρι και τα αναδρομικά Β2012 μου εβγαζε κανονικά το ειδοποιητηριο από το site του τσμεδε. Για το Α2013 ενω το ειχα ελεγξει δεν ειχε βγαλει ειδοποιητηριο (και θεωρησα οτι ξεμπερδεψα).

Σήμερα ειδα οτι εχω αναρτημενο το Β2013, χωρις ομως να εχει συμπεριλαβει καποια προηγουμενη οφειλη (το Α2013 εν προκειμένω).

Στο site του εφκα μου εμφανιζει οτι δεν χρωσταω. Καμιά ιδέα τι παίζει?

Ασφαλισμένος από τον 6/2008 και στα αρχικά ειδοποιητηρια του 2013 με είχε στην 2η ασφαλιστικη κατηγορια... (1281,00 το Α εξάμηνο και 1576,00 το Β λόγω πενταετίας)

Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Τα ειδοποιητήρια του ΤΣΜΕΔΕ (είτε αφορούν αναδρομικές εισφορές, είτε εισφορές εξαμήνων) αφορούν αποκλειστικά και μόνο το εξάμηνο που περιέχουν. Τυχόν τόκοι, προσαυξήσεις δεν εμφανίζονται στα ειδοποιητήρια ούτε και προηγούμενα ανεξόφλητα ποσά ειδοποιητηρίων εμφανίζονται σε επόμενα ειδοποιητήρια, και θα πρέπει να αναζητηθούν-βεβαιωθούν στο ταμείο.
Τώρα σχετικά με τα αναδρομικά του Α'2013 (και γενικότερα σε αναδρομικά ειδοποιητηρίων οποιουδήποτε εξαμήνου), (το έχω γράψει πολλές φορές) αν υπάρχουν αμφιβολίες τότε ή επίσκεψη στο ταμείο και λύνεται η αμφιβολία, ή υπολογισμός με "χαρτί και μολύβι" των ποσών του εξαμήνου (στην περίπτωση αυτή του εξαμήνου Α'13) με βάση τον τότε ισχύοντα ν.3986/11 και σύγκριση του υπολογισμού αυτού με βάση τα ποσά που βεβαιώθηκαν στο ειδοποιητήριο του αντίστοιχου εξαμήνου (στην περίπτωση αυτή στο ειδοποιητήριο του Α'13). Αν προκύψουν ίδια τότε ορθά δεν εκδόθηκε ειδοποιητήριο αναδρομικών του εξαμήνου αυτού.

Edited by georgegaleos
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

δεν ειχε βγει μια εγκυκλιο που ελεγε οτι μετά την πληρωμή του Β2012 δεν θα απαιτηθουν τα επομενα αναδρομικα?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.