Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αναδρομικά τσμεδε


panou1986

Recommended Posts

@nenulita, το παρακάτω είναι από από πρόσφατη ανάρτηση μου στο ίδιο νήμα:

 

On 6/9/2019 at 5:40 PM, georgegaleos said:

Το Α'14 ως εξαμηνιαίο ειδοποιητήριο (που είχε τότε εκδοθεί) είχε το εξής:
Αρχικά είχε εκδοθεί με βάση τον τότε ισχύοντα ν.3986/11, οπότε όποιος  είχε πληρώσει αυτό τότε, τώρα δεν έχει αναδρομικές διαφορές να βεβαιωθούν/απαιτηθούν.
Όσοι δεν το είχαν πληρώσει και πήγαν τότε από το τ.ΤΣΜΕΔΕ να εκδώσουν αυτό με την μη εφαρμογή του ν.3986/11 και πλήρωσαν τότε αυτό, τώρα έχουν αναδρομικές διαφορές να βεβαιωθούν/απαιτηθούν. [1]

 

On 6/9/2019 at 5:40 PM, georgegaleos said:

[1] Λίγη ιστορία ... τότε ήταν η πρώτη φορά που θα γίνονταν ηλεκτρονικά η έκδοσή τους και είχε καθυστερήσει σε σχέση με την ημερομηνία πληρωμής τους που τότε ήταν σταθερή (τόσο ή έκδοσή τους η ηλεκτρονική, όσο και η ταχυδρομική αποστολή τους αν δεν "δούλευε" το σύστημα με την ηλεκτρονική διαδικασία, οπότε τότε ή περιμέναμε να εκδοθούν ή πηγαίναμε από το ταμείο ενώ ταυτόχρονα εκκρεμούσε και η σχετική παράταση από το ΔΣ ... (συνημμένη ιστορική αλληλογραφία που είχα με το ΤΣΜΕΔΕ από το 2014)

και η συνημμένη ιστορική αλληλογραφία

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Ήταν μια μυστήρια περίοδος τότε που ερχόντουσαν κάποια ειδοποιητήρια π.χ. 2.250 ευρώ, αλλά αν κατέβαινες στο ΤΣΜΕΔΕ και πλήρωνες στο γκισέ μπορούσες να πληρώσεις μειωμένες εισφορές γύρω στα 1.900 ευρώ. Όποιος κατέβηκε, πληρώνει τώρα αναδρομικά, όποιος όχι δε χρειάζεται να πληρώσει κάτι τώρα.

Link to comment
Share on other sites

Πρακτικά κάποιος που τότε δεν του είχαν υπολογιστεί ή για οποιονδήποτε λόγο δεν πλήρωσε τα σωστά (σύμφωνα με τον ν.3986/11) και του έρχονται τα αναδρομικά είναι κερδισμένος με το αν τα πλήρωνε τότε (στις εισφορές του τρέχοντος εξαμήνου), διότι από την μία μπορούμε να πούμε ότι είχε αυτό το ποσό (των αναδρομικών) ως κεφάλαιο κίνησης (έστω και μικρό) και από την άλλη με την κατάργηση από 1/1/2016 της Ειδ. Προσαύξησης (αν πλήρωνε τέτοια) δεν έχει επιβαρυνθεί στα ειδοποιητήρια των αναδρομικών με τις αναδρομικές διαφορές του κλάδου αυτού, τις οποίες θα είχε καταβάλει αν πλήρωνε τότε το ορθό (σύμφωνα με τον ν.3986/11) εξαμηνιαίο ειδοποιητήριο.
 

Link to comment
Share on other sites

Πήρα από το γραφείο του ΤΣΜΕΔΕ εκτύπωση για τα αναδρομικά Β 2013 αλλά επιμένουν ότι η πληρωμή γίνεται μόνο σε γκισέ τράπεζας (παρόλο που πάνω στο χαρτί αναφέρει και πληρωμή μέσω ebanking).

Γνωρίζει κανείς τι ισχύει;

Link to comment
Share on other sites

εγω πριν 1- 2 χρόνια δεν ειχα καταφέρει να πληρωσω μέσω web και μου είχαν πει το ίδιο
αν δεν κάνω λάθος συνάδελφοι εδώ είχαν αναφέρει οτι πλήρωσαν πρόσφατα μέσω web. Δες λίγες σελίδες πίσω μήπως το εντοπισεις

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Προς ενημέρωση, έκανα πληρωμή με αριθμό ειδοποιητηρίου μέσω ETE ebanking και λίγες μέρες μετά εξαφανίστηκε η οφειλή από το πεδίο του ΕΦΚΑ "Ληξιπρόθεσμες Οφειλές έως 31/12/2016". Θα το επιβεβαιώσω με την πρώτη ευκαιρία και στο γραφείο ΤΣΜΕΔΕ αλλά εκτιμώ ότι πληρώθηκε κανονικά.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

@zio7 καλημέρα, αν εννοείς μέσω του e-tsmede ή μέσω των εφαρμογών ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ, τότε όχι.
Μπορείς μέσω e-banking να κάνεις αναζήτηση εφόσον είχες γράψει (και την είχες γράψεις σωστά) κάποια αξιοπρεπή αιτιολογία.

Αλλιώς υπάρχουν διάφοροι άλλοι τρόποι ... μη ηλεκτρονικοί ...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.