Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αναδρομικά τσμεδε


panou1986

Recommended Posts

Είχα μια οφειλή από αναδρομικά ΤΣΜΕΔΕ, η οποία από το efka.gov.gr --> οφειλές φαίνεται ότι είναι 560 ευρώ.

Πήγα στον ΕΦΚΑ (γραφείο ΤΣΜΕΔΕ) να πάρω το ειδοποιητήριο για να την πληρώσω και αυτό που έλαβα είναι 765 ευρώ.

Γνωρίζει κανείς πως μπορεί να προκύπτει αυτή η διαφορά;

Link to comment
Share on other sites

Επειδή δεν μπορώ να καταλάβω από τον τρόπο που το περιγράφεις, αν γνωρίζεις (εσύ ο ίδιος) ποια πραγματικά αναδρομικά δεν έχεις καταβάλει, γιατί αποκλείεις ότι πιθανόν το "σωστό" να είναι τα 765€ (που λογικά θα περιλαμβάνουν και τις όποιες προσαυξήσεις) και όχι τα 560€ (που "λογικά" θα περιλαμβάνονται και σε αυτό οι τις όποιες προσαυξήσεις).

Δηλαδή ίσως να μην έχει ενημερωθεί ο ΕΦΚΑ ακόμη από το τ.ΤΣΜΕΔΕ για την συνολική οφειλή σου.

Θεωρώ ότι συμβαίνει το προηγούμενο (δηλ. να μην έχει ενημερωθεί ο ΕΦΚΑ ακόμη από το τ.ΤΣΜΕΔΕ για την συνολική οφειλή σου ή να έχει ενημερωθεί και να μην έχουν ακόμη εμφανισθεί), διότι τέτοια διαφορά σίγουρα δεν προκύπτει από προσαυξήσεις (μόνο).

Επίσης (ρητορικό το ερώτημα) δεν θεώρησες σκόπιμο να ρωτήσεις στο ταμείο να σου πουν αναλυτικά από που προέρχεται η οφειλή ? Είσαι σίγουρος ότι δεν έχεις άλλη οφειλή πλην κάποιων αναδρομικών ? (ρητορικό και αυτό)

Link to comment
Share on other sites

Όσοι ενδιαφερόμενοι σπεύσατε ...

"H Διοίκηση του ΕΦΚΑ ενημερώνει τους ασφαλισμένους του τέως ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ ότι αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια αναδρομικών  διαφορών Α΄ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2015 (Ν.3986/2011)  ενεργών και ανενεργών ασφαλισμένων σύμφωνα με την υπ΄αρ.398/18.05.2016  απόφαση του ΔΣ-ΕΤΑΑ. "

Ααααα και καλά Χριστούγεννα ...

Πηγή: https://www.efka.gov.gr/el/anakoinoseis/anartese-eidopoieterion-anadromikon-examenoy-2015-n39862011

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Υποψιάζομαι ότι τα παραπάνω αναδρομικά θα τα δουν μόνο αυτοί που δεν είχαν επιλέξει κατώτερη ασφαλιστική κλάση με τον Στρατούλη. Σωστά ? σε εμένα δεν έχει βγει κάτι προς το παρόν. Είχαμε επιλέξει κατώτερη ασφαλιστική κλάση για όλο το 2015 και όλο το 2016 και αυτό προς το παρόν δεν ακυρώθηκε....

Edited by mantsos
Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα δεν θα δουν αυτοί που είχαν επιλέξει κατώτερη ασφαλιστική κλάση με τον Στρατούλη και έγιναν αποδεκτές σε εφαρμογή του άρθρου 39 του Ν 4331/16 και παρέμειναν στην κατώτερη επιλεγείσα ασφαλιστική κατηγορία, εφόσον κατέβαλλαν εμπρόθεσμα τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές και σε περίπτωση που έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης δεν έχουν εκπέσει αυτής, διότι αν έχουν εκπέσει αυτής (σύμφωνα με την απόφαση) επανέρχονταν αυτοδικαίως στην υποχρεωτική ασφαλιστική κατηγορία που θα υπάγονταν βάσει του χρόνου ασφάλισής τους.

Οι υπόλοιποι ενδέχεται να έχουν αναδρομικές διαφορές εφόσον δεν είχε γίνει σωστά ο υπολογισμός τους (με τον ν.3986/11) στο ειδοποιητήριο που τότε είχαν λάβει.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.