Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αναδρομικά τσμεδε


panou1986

Recommended Posts

Δεν αναφέρεται ρητά, αλλά προκύπτει από την απόφαση 398/18-5-2016 του ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ, αφού υπολογίσθηκαν με τον τότε ισχύοντα ν.3986/11.

Επίσης προκύπτει έμμεσα και από την διαδικασία υπαγωγής είτε σε κατώτερη κατηγορία είτε επιλογής μη αλλαγής κατηγορίας από το ότι σου ανέγραφε στην αίτηση ότι "... έχετε υπαχθεί υποχρεωτικά στην τάδε Ασφαλιστική Κατηγορία" όπου τάδε 3η ή 2η και άρα άρα ο υπολογισμός σε κάθε περίπτωση θα γίνονταν με τα νέα δεδομένα του ν.3986/11, αλλά με έναν αστερίσκο: το από πότε χρονικά θα επέλεγες να γίνει η επιθυμία σου πραγματικότητα (θα το εξηγήσω, όσο μπορώ,  παρακάτω).

Καθώς επίσης θεωρώ ότι για να μην σου βγουν αναδρομικά

(ακόμη και αν έχεις επιλέξει:

α) είτε την 1η Ασφαλιστική Κατηγορία είτε την 2η Ασφαλιστική Κατηγορία εφόσον σου έγραφε ότι έχεις ενταχθεί υποχρεωτικά στην 3η Ασφαλιστική Κατηγορία κατά την δήλωση υπαγωγής στον 4331/16 ή

β) είτε την 1η Ασφαλιστική Κατηγορία εφόσον σου έγραφε ότι έχεις ενταχθεί υποχρεωτικά στην 2η Ασφαλιστική Κατηγορία κατά την δήλωση υπαγωγής στον 4331/16 ή

γ) είχες επιλέξει ότι δεν επιθυμούσες να αλλάξεις ασφαλιστική κατηγορία)

ότι έπρεπε να επιλέξεις ότι επιθυμούσες να υπαχθείς --στην όποια κατώτερη κατηγορία επέλεγες ή επιθυμούσες να παραμείνεις-- αναδρομικά από 1/1/2015, διότι αν επέλεγες από 1/1/2016 δεν θα είχε νόημα για τα αναδρομικά αφού βεβαιώνονται μέχρι και το Β'15 και το ειδοποιητήριο δεν θα υπολογίζονταν με τον ν.3986/11 παρά μόνο από 1/1/2016.

1.jpg

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

 

1 hour ago, yiota79 said:

@georgegaleos Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και την κατατοπιστική απάντηση. Λείπω από το 2015 από Ελλάδα και δε θυμάμαι τι αιτήσεις είχα κάνει πριν και τι τσέκαρα ή όχι. Το μόνο που ξέρω είναι ότι ό,τι ειδοποιητήριο ερχόταν το πλήρωνα... Ευχαριστώ ξανά! 

Θα προσπαθήσω να σου πω κάτι παραπάνω μήπως και βοηθήσω λίγο παραπάνω.

α) Το Α'15 θα ήσουν στην 3η Ασφαλιστική Κατηγορία οπότε είτε επέλεξες ότι δεν επιθυμούσες να αλλάξεις κατηγορία, είτε επέλεξες να υπαχθείς στην 2η Ασφαλιστική Κατηγορία, είτε επέλεξες να υπαχθείς στην 1η Ασφαλιστική Κατηγορία, αλλά με ημερομηνία επιθυμίας την 1/1/2016 και όχι την 1/1/2015

Δες τα παρακάτω είναι από το αρχείο μου της εποχής εκείνης.

Λοιπόν, όταν είχες κάνει αίτηση λογικά θα σου είχε βγάλει αυτό που έχω σε κίτρινο φόντο (υποχρεωτική υπαγωγή στην τάδε κατηγορία) και ως τάδε κατηγορία αυτό που έχω σε κόκκινο κύκλο (3η Ασφαλιστική Κατηγορία).

Και θεωρώ ότι μάλλον θα επέλεξες στο τρίτο ερώτημα το: "Από: 01/01/2016", όπου ανάλογα την κατηγορία που επέλεξες λογικά θα είδες και τις μειώσεις αλλά στο 2016 (εφόσον έγινες δεκτή στην υπαγωγή, ή δεν εξέπεσες αυτής), αλλά το θέμα είναι ότι το 2016 δεν ενδιαφέρει το μέρος των αναδρομικών οφειλών που (αν προκύπτουν) βεβαιώνονται μέχρι και το Β εξάμηνο του 2015.

Όλες γενικά οι παραπάνω επιλογές που έκανες θα υπάρχουν στην έγκριση της αίτησης (η εικόνα μετά τις επιλογές) αν την έχεις φυλάξει (!!) (όπου υπάρχει και ο αριθμός πρωτοκόλλου της καθώς και αν έχει εγκριθεί αναγράφοντας ότι "ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΑΣ ΣΕ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ")

ScreenShoot_15-12-2019_00001.jpg

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

@georgegaleos πω πω, πρέπει να σκάψω βαθιά στο αρχείο για να βρώ τι είχα κάνει!!! Προς το παρόν μόνο το τι πλήρωσα μπορώ να βρω, με τηλέφωνο. Την αίτησή μου θα πρέπει να την αναζητήσω. Λογικά δεν κάνουν λάθος.

Ευχαριστώ ξανά! Είσαι μηχανογραφημένη βιβλιοθήκη, ειδικά για τη μετά 2011 εποχή όπου επικρατεί ένα χάος αν δεν έχεις κάνει βίωμα όλο το ασφαλιστικό...

 

Link to comment
Share on other sites

respect στον @georgegaleos και σε όσους άλλους συναδέλφους ουσιαστικά υποκαθιστούν εθελοντικά τις υπηρεσίες του κράτους όσον αφορά την πληροφόρησή μας.

  • Like 2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εγω επειδη δεν εβλεπα οφειλη στο site του ΤΣΜΕΔΕ, πήγα απο τα γραφεία.

Η οφειλες αναδρομικών, μου είπαν, πως αφορα τους παλαιους ασφαλισμένους (μαλλον εννοουσε τους προ 1993).

Δεν ξερω αν σε αυτους εντασσεται η yiota79.

Βεβαια, εμενα ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ το γεγονός οτι ειχα εξοφλήσει τα αναδρομιακα του Β 2012......Και το συστημα μου εβγαζε οφειλη την οποία εν τέλει βρήκε η υπάλληλος με καποιον τρόπο στον υπολογιστή, οτι οντως τα ειχα πληρώσει.

Οποτε παρε και καταλαβε......

Μαλλον με μπέρδεψαν με Αγιο Βασίλη που θα τους έδινα εξτρα καμια 300αρια €.....

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, theagpar said:

Δεν ξερω αν σε αυτους εντασσεται η yiota79.

Όχι κατά 99,99% (μπορεί να μας το επιβεβαιώσει). Δεν εντάσσεται σε αυτούς (δηλ. στους προ '93). Αν θυμάμαι οι "προ 93" έχουν και διαφορετική γραμμογράφιση του ειδοποιητηρίου που έχει ανεβάσει η @yiota79.

Επίσης από συναδέλφους προ '93, το ποσό είναι περίπου 150€. Υπάρχει διαφορετική "φιλοσοφία" [1] του ποσού των αναδρομικών (παρ. 14 του άρθρου 44 του ν.3986/2011) σε σχέση με αυτά των "νέων ασφαλισμένων".

Ας το επιβεβαιώσει αν υπάρχει διάθεση και χρόνος, τόσο την γραμμογράφιση όσο και το ποσό κάποιος προ '93.

[1] Οι μέχρι 31/12/1992 ασφαλισμένοι (παλαιοί ασφαλισμένοι) μα βάση τον νόμο είχαν πρόσθετη εισφορά ύψους 2% επί του ποσού της 1ης ασφαλιστικής κατηγορίας του π.δ. 124/1993, όπως ίσχυε. Ενώ οι από 1/1/1993 ασφαλισμένοι (νέοι ασφαλισμένοι) με βάση τον νόμο μετατάσσονταν υποχρεωτικά ανά 3ετία σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Όχι παιδιά, μετά του 93 είμαι...Και το ποσό είναι αυτό ακριβώς, 694€ για τους λόγους που υπέθεσε πολύ σωστά παραπάνω ο @georgegaleos. Δεν είχα κάνει αίτηση υπαγωγής σε άλλη κατηγορία, οπότε αυτήν τη φορά μου ήρθε ουσιαστικά διπλάσιο από τα προηγούμενα αναδρομικά. 

😞

Καλά Χριστούγεννα σε όλους πάντως, για να μην ξεχνιόμαστε!!!

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.