Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αναδρομικά τσμεδε


panou1986

Recommended Posts

1 ώρα πριν, Roy_Hobbs said:

πριν από κανά χρόνο είχα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με το ΤΣΜΕΔΕ και τους είχα ζητήσει παλιό ειδοποιητήριο. Με λίγη διαπραγμάτευση μου το έστειλαν με φαξ, αντί για να πάω από εκεί. Πλέον υπάρχουν και 100 λόγοι παραπάνω για να στέλνουν με φαξ/email τα ειδοποιητήρια αντί να μαζεύεται ο κόσμος στα γραφεία τους. Πάρε τηλέφωνο συνάδελφε στις εισφορές και θα βρεις άκρη πιστεύω.

Στην έναρξη τoυ covid19 κάπου στα μέσα Μαρτίου, ζήτησα ενημερότητα γιατί την χρειαζόμουν για τον ΥΠ. ΟΙΚ.. Υπήρχε mail αλλά δεν είχαν scanner ώστε να την σκανάρουν,  ενώ το fax τους είχε χαλάσει. Οι υπάλληλοι όμως με εξυπηρέτησαν, πηγαίνοντας σε διπλανό γραφείο και στέλνοντας fax από άλλη γραμμή. Οπότε πιστεύω θα βρεθεί η λύση για να του στείλουν και τα χρωστούμενα με κάποιο τρόπο χωρίς να χρειαστεί επιτόπια επίσκεψη.

Link to comment
Share on other sites

εντάξει διαβάζω το ποστ του pavlos33 και δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω. Βρισκόμαστε στο 2020 και δεν έχουν σκάνερ! ΣΚΑΝΕΡ η προηγμένη εξωγήινη τεχνολογία για τους λίγους και εκλεκτούς. Και καλά σας έχει χαλάσει το φαξ, δεν έχετε σκάνερ, δεν υπάρχει ένας υπάλληλος εκεί έστω με iphone5 να το σκανάρει ως pdf κατευθείαν απο την κάμερα του κινητού; Λυπάμαι πραγματικά γιατί οι άνθρωποι δείχνουν να θέλουν να βοηθήσουν και δεν τους το επιτρέπει η ίδια η τεχνολογία (ή καλύτερα η άγνοια της)

Link to comment
Share on other sites

7 ώρες πριν, killertomato said:

οι άνθρωποι δείχνουν να θέλουν να βοηθήσουν και δεν τους το επιτρέπει η ίδια η τεχνολογία (ή καλύτερα η άγνοια της)

Αυτό ακριβώς. Η αλήθεια είναι ότι ενώ ήταν πολύ πρόθυμοι και βοήθησαν οι άνθρωποι εκτός πρωτοκόλλου, δεν είχαν όντως ένα scanner και πιθανό να μην ήξεραν να τα σκαναρουν με το iphone για να γίνει η μετατροπή σε pdf.

Link to comment
Share on other sites

Παίδες δεν είναι αυτό το θέμα μας. Οι υπάλληλοι έχουν μάθει να λειτουργούν εντός πρωτοκόλλου υπηρεσίας. Και μόνο ότι πήγαν σε άλλο γραφείο και έστειλαν fax (διότι το δικό τους είχε βλάβη) δείχνει ότι ήθελαν να εξυπηρετήσουν. Στις μέρες του covid19 σίγουρα έχουν αλλάξει πολλά προς το καλύτερο (πχ gov.gr για υπεύθυνες δηλώσεις κλπ) και μακάρι να επέλθει πλήρης άρση της φυσικής παρουσίας πολίτη σε υπηρεσίες για απλές διαδικασίες όπως μια αίτηση ή μια υπεύθυνη δήλωση. Η όλη συζήτηση ξεκινάει με το ερώτημα του συναδέλφου αν μπορεί να μάθει τα αναδρομικά του ΤΣΜΕΔΕ  μέσω κάποιας ηλεκτρονικής εφαρμογής (χωρίς να μεταβεί στο ταμείο).

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Μου φαίνεται ότι τον καλύψαμε το συνάδελφο, να προσθέσω απλά ΄ότι τόσα χρόνια στο κουρμπέτι έχω λάβει αρκετά φαξ από δημόσιες υπηρεσίες και ένα μόλις σκαναρισμένο έγγραφο! Με την πρώτη ευκαιρία πήγα και συνάντησα τον υπάλληλο και τον ευχαρίστησα λες και είχε βρει καμιά λύση σε πρόβλημα αστροφυσικής! Το αστείο είναι ότι όλοι ανεξαιρέτως οι υπάλληλοι έχουν δικό τους email, για παράδειγμα αν μπείτε στον τηλεφωνικό κατάλογο της Περιφέρειας Αττικής, όλοι οι υπάλληλοι έχουν προσωπικό email. Παίζει να μην έχουν στείλει ούτε ένα βέβαια... Ας ελπίσουμε ότι κάτι θα αλλάξει στη ΜΚ (μετά κορωνοϊού) εποχή!

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα,

δοκίμασα στο site του ΤΣΜΕΔΕ για την ειδοποιηση πληρωμής και μου έβγαλε το ειδοποιητήριο για τα αναδρομικα Β 2015 με διορια 30/06/2020

Link to comment
Share on other sites

Παράξενο, εμένα ακόμα εμφανίζει το "Δεν έχει εκδοθεί ειδοποιητήριο για το A2020" καθώς και η τελευταία ανακοίνωση αναφέρει:

"Ενημερώνουμε τους ασφαλισμένους του τέως ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ ότι αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια αναδρομικών διαφορών Α΄ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2015 (Ν.3986/2011) ενεργών και ανενεργών ασφαλισμένων σύμφωνα με την υπ΄αρ. 398/18.05.2016 απόφαση του ΔΣ-ΕΤΑΑ"

Link to comment
Share on other sites

On 30/12/2018 at 9:31 ΜΜ, georgegaleos said:

 1) Ήταν το μοναδικό εξάμηνο που εκδόθηκε για όλους με τις ορθά υπολογισμένες εισφορές (σύμφωνα με τον τότε ν.3986/11). Επιχείρησαν τότε να εφαρμόσουν τον ν.3986/11 ... υπήρξαν αντιδράσεις ... το εφάρμοσαν για αυτό το εξάμηνο και από το επόμενο εξάμηνο γύρισαν στα παλιά .... Για αυτό ήταν και το μοναδικό εξάμηνο όπου δεν υπάρχουν αναδρομικές οφειλές.

 2) Οι διοικητικές πράξεις αλλαγής ασφαλιστικής κατηγορίας στις οποίες προέβη το ΕΤΑΑ για όσους ασφαλισμένους υπέβαλαν σχετικές αιτήσεις κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία οι οποίες και έγιναν αποδεκτές σε εφαρμογή του άρθρου 39 του Ν 4331/16, δεν ανακαλούνται σύμφωνα με την με αριθμό 122/2016 Γνωμοδότηση του ΝΣΚ λόγω της ψήφισης του Ν. 4337/16 που καταργούσε το άρθρο αυτό. Επομένως οι εν λόγω ασφαλισμένοι διατηρούνται για τα έτη 2015-2016 στις ασφαλιστικές κατηγορίες που είχαν τοποθετηθεί με τις εν λόγω διοικητικές πράξεις και μετά την ψήφιση του 4337/2016. Και αυτές οι εισφορές υπολογίσθηκαν ορθά σύμφωνα με τον ν.3986/11 στην κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία, οπότε δεν υπάρχουν αναδρομικά για αυτούς που αιτήθηκαν κατάταξη σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία οι οποίες αιτήσεις και έγιναν αποδεκτές και καταβλήθηκαν τα τότε ποσά.

Αναδημοσιεύω το post του George:

Στο  (1) εξηγεί γιατί δεν υπάρχουν αναδρομικά για το Β'2014.

Στο (2) εξηγεί γιατί δεν υπάρχουν αναδρομικά για Α' και Β' 2015 "για αυτούς που αιτήθηκαν κατάταξη σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία οι οποίες αιτήσεις και έγιναν αποδεκτές και καταβλήθηκαν τα τότε ποσά.".

Ευχαριστούμε GeorgeGaleos.  Να 'σαι καλά.......  Σε προτείνω για ισόβιο πρόεδρο αριστίνδην.............

 
 
 
 
 

 

 
Link to comment
Share on other sites

όντως έχει βγει ειδοποιητήριο Β 2015 αναδρομικά για τους προ 93 με καταληκτική 30/6/20 χωρίς καμία προειδοποίηση..... αυτά δεν έχουν έκπτωση, παράταση?

Edited by spafent
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.