Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αναδρομικά τσμεδε


panou1986

Recommended Posts

1 ώρα πριν, spafent said:

όντως έχει βγει ειδοποιητήριο Β 2015 αναδρομικά για τους προ 93 με καταληκτική 30/6/20 χωρίς καμία προειδοποίηση..... αυτά δεν έχουν έκπτωση, παράταση?

όσοι δεν ανησυχείτε δεν χρειάζεται να το postάρετε, αφήστε να ενημερωθούν οι υπόχρεοι...

Edited by spafent
Link to comment
Share on other sites

@spafent

Συνάδελφε,  σε ότι αφορά εμένα τουλάχιστον δεν τίθεται θέμα ανησυχίας ή ησυχίας ή πανηγυρισμών για την μη έκδοση ειδοποιητηρίου (ως τώρα τουλάχιστον).

Απλά μοιράστηκα στο forum την πληροφόρηση που είχα από το tsmede.gr για μένα. Είχα την αίσθηση πως ένας από τους λόγους ύπαρξης του forum είναι η διάχυση πληροφορίας μεταξύ των μηχανικών.............

Επίσης πιο πριν αναδημοσίευσα post του πάντα τεκμηριωμένου georgegaleos για να υπενθυμίσω δεδομένα σε ότι αφορά τα αναδρομικά των Α και Β του 2015 (ευνοούνται όσοι επέλεξαν χαμηλότερη ασφαλιστική κλάση τότε). Ή μήπως δεν έπρεπε να το κάνω ούτε αυτό????................

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

και σε εμένα έχει εκδοθεί ειδοποιητήριο για Β2015.

 

ευχαριστούμε τους συναδέλφους που ενημέρωσαν το φόρουμ σχετικά με το θέμα

Edited by Tasos P
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα, μπορεί κάποιος να μου πει πού ακριβώς πηγαίνω στο tsmede.gr για να βρω το ειδοποιητήριο πληρωμής για τα αναδρομικά ΤΣΜΕΔΕ του 2015; Γιατί στο λογαριασμό μου στο ΕΦΚΑ δεν βλέπω κάτι.

Ψάχνοντας σε προηγούμενες σελίδες στο forum, βλέπω αναφορές σε κάποιο banner 'ειδοποίηση πληρωμής' αλλά δεν βρίσκω πουθενά κάτι τέτοιο.

Edited by alkis21
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα,

 

σήμερα πέρασα από το ΤΣΜΕΔΕ και πήγα στο ισόγειο όπου ζήτησα να δω τι γίνεται με τα αναδρομικά (δεν είχα ασχοληθεί να ψάχνω/κατεβάζω ειδοποιητήρια online, στην ώρα τους). Εκεί μου έβγαλε αναδρομικά για το Α2015 (με κάτι λίγους τόκους) αλλά όχι για το Β2015. Το γεγονός ότι δεν έχω αναδρομικά για το Β2015 εξηγείται επειδή τα έχω πληρώσει με βάση την υψηλότερη (2η) ασφαλιστική κατηγορία στην ώρα τους. Το Α2015 το είχα πληρώσει με βάση τη χαμηλότερη (1η) ασφαλιστική κατηγορία, στην ώρα του.

Είχα κάνει αίτηση υπαγωγής στο Ν.4331/15 για να πέσω στην 1η ασφαλιστική κατηγορία για τα έτη 2015 και 2016. Αυτή η αίτηση (αυτό το "προνόμιο"), δεν έχει εκπέσει, σύμφωνα με όσα διαβάζω. Επομένως, δεν πρέπει να δώσω αναδρομικά για το Α2015 και επιπρόσθετα πρέπει να μου επιστραφούν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα τα επιπλέον που έχω δώσει για το Β2015. Σωστά;

Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες, όπως πώς κατάφερα να δώσω Β2015 με 2η ασφαλιστική κατηγορία στην ώρα του ενώ είχα ενεργή και αποδεκτή αίτηση Ν.4331/15 την εποχή εκείνη. Εξηγείται, αλλά δε θέλω να κουράσω με λεπτομέρειες. Το βασικό μου ερώτημα είναι αν μπορώ να διεκδικήσω λεφτά πίσω από το Β2015 και να μην πληρώσω αναδρομικά για το Α2015.

 

Edit: εντωμεταξύ εγώ ασφαλίστηκα πρώτη φορά το μήνα 03/2009, οπότε το μήνα 03/2015 μπαίνω στο 7ο έτος και πρέπει να πάω στην 3η ασφαλιστική κατηγορία. Εμένα όμως και Α2015 και Β2015 μου τα υπολόγισαν (με βάση τα ποσά το συμπεραίνω αυτό) το μεν πρώτο με βάση την 1η ασφαλιστική κατηγορία (άνω 5ετίας) και το δεύτερο με βάση τη 2η ασφαλιστική κατηγορία (άνω 5ετίας). Και προφανώς δε θυμάμαι σε ποια ασφαλιστική κατηγορία με είχαν βάλει αυτόματα το 2015, αλλά στην αίτηση το Ν.4331/15 (την οποία κράτησα) εγώ ρητά ζήτησα (και αποδέχτηκε το ταμείο) να είμαι στην 1η ασφαλιστική κατηγορία από 1/1/2015. 

 

Edit2: μια άλλη λεπτομέρεια είναι ότι οι εισφορές Α2015 είχαν έρθει αρχικά υπολογισμένες με βάση τη 2η ασφαλιστική κατηγορία (άνω 5ετίας) αλλά μετά τη σχετική υπαγωγή στο αρ.39 του Ν.4331/15 επαναϋπολογίστηκαν και τα πλήρωσα με βάση την 1η ασφαλιστική κατηγορία (άνω 5ετίας).

Edited by Stefanos Vns
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.