Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Απορίες σχετικά με ΤΕΕ και ΕΕΤΕΜ


σιδεροκεφαλος

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους και όλες και σας εύχομαι καλή χρονιά με υγεία πάνω απ'όλα,

 

Το Δεκέμβρη πήρα το πολυπόθητο πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού από τη Χαλκίδα και ξεκινάω να ανακαλύπτω τι συμβαίνει στην αγορά στον συγκεκριμένο τομέα . Στην ορκωμοσία μου εμφανίστηκε η ΕΕΤΕΜ και πρότεινε να εγγραφούμε στην υπηρεσία της. Όμως σε πρόσφατη αναζήτηση στην ΕΛΠΕ σε θέσεις μηχανολόγων ζητούν εγγραφή στην ΤΕΕ. Επισκέφτηκα και τις δύο σελίδες των υπηρεσίων για να συμβουλευτώ την όποια εγγραφή εκ των δύο.

 

Οι απορίες είναι  :

 

1) Κατά την ταπεινή σας γνώμη σε ποια υπηρεσία αξίζει να επενδύσω χρόνο ( εξετάσεις ) και χρήματα ( συνδρομές ) και εάν θα με βοηθήσει στα πρώτα βήματα μου ή αν δεν είναι απαραίτητο .

 

2) Οι δύο υπηρεσίες είναι παρόμοιες με τη διαφορά στην ΕΕΤΕΜ δεν θα χρειαστώ να δώσω εξετάσεις για την εισαγωγή; επίσης στην ΕΕΤΕΜ  αναφέρεται ότι βοηθάει σε θέματα ενημέρωσης σεμιναρίων και διαγωνισμούς σε κρατικούς φορείς εκτός των άλλων ( κάτι που πιθανώς κάνει και ΤΕΕ ; δεν μπόρεσα να διασταυρώσω).

 

Πάνω κάτω αυτά είναι τα κύρια ζητήματα που με αφορούν. Από τον Απρίλιο εργάζομαι σε τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης στον ΟΤΕ με σκοπό την ομαλή μεταφορά σε έργα ή στην χειρότερη περίπτωση τεχνικός πεδίων στις Κυκλάδες κάτι το οποίο είναι χρονοβόρο να επιτευχθεί και ίσως και να μην τα καταφέρω λόγω κλίκας κυρίως και χρόνου. 

 

όλες οι γνώμες δεκτές φυσικά,

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,

 

Με εκτίμηση ,

 

Πέτρος

Link to comment
Share on other sites

Aπο την  χαλκίδα , φαντάζομαι εννοείς το ΑΤΕΙ Χαλκίδας γιαυτο ήταν και η εετεμ εκει. Αν έχω δίκιο άλλαξε και την ιδιοτητα σε μηχανολογος μηχανικος Τ.Ε

Στο ΤΕΕ προς το παρόν δεν έχουμε δικαιώμα εγγραφής . Οι περισσότεροι δεν έχουμε γραφτεί στην εετεμ και δεν θα σ χρειαστεί εκτός των περιπτώσεων της ΥΔΕ στα ηλεκτρολογικά και μερικών άλλων περιστάσεων ( εκει ζητάνε Α.Μ ΕΕΤΕΜ )

 

Επίσης η εετεμ ειναι ουσιαστικά σωματείο.. Το ΤΕΕ ειναι επιμελητήριο και δημοσιος φορέας ( Ν.Π.Δ.Δ)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Έκτός της ΕΕΤΕΜ πάντως, αν συμμετάσχεις στην έκδοση αδειών δόμησης, ή αν γίνεις ενεργειακός επιθεωρητής, θα πρέπει να κάνεις εγγραφή και στο ΤΕΕ, σαν πτυχιούχος μηχανικός (για το ΤΕΕ τεχνική επωνυμία), ώστε να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις το σύστημα αμοιβών κλπ.

Οπότε, ορίστε και η δεύτερη συνδρομή κάθε χρόνο. :)

Edited by michael1983
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Από Χαλκίδα είσαι λογικά απόφοιτος ΤΕΙ.Αρα μηχανολόγος μηχανικός ΤΕ.Αν θες να γραφτείς κάπου για να βγάλεις σφραγίδα με ΑΜ για έργα όπως ΥΔΕ κάνεις εγγραφή ΕΕΤΕΜ. ΤΕΕ δεν έχεις δικαίωμα εγγραφής σαν μηχανικός εκτός αν σε ενδιαφέρει για ενεργειακός επιθεωρητής όποτε κάνεις εγγραφή στο βιβλίο τεχνικών επωνυμιών (η κάπως έτσι) ΜΟΝΟ σε Περίπτωση π ασκεις ελεύθερο επάγγελμα.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Γεια σας! ειμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός τ.ε!Οταν έκανα έναρξη επαγγέλματος ο λογίστης μου ζήτησε εγγραφη στο βιοτεχνικο επιμελητηριο και εφκα!Στην συνέχεια γραφτηκα και στην ΕΕΤΕΜ για να μπορώ να δίνω ΥΔΕ και εκει έμαθα ότι η εγραφη μου στο βιοτεχνικο επιμελητηριο δεν χρειαζότανε!!  Υπάρχει καποιο θέμα που είμαι και στα 2 γραμμένος προσωρίνα τουλαχιστον?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλησπερα..

Ειμαι αποφοιτη ανακαινισης και αποκαταστασης κτιριων Τ.Ε. 

Μπηκα σε προγραμμα ΕΣΠΑ το 2018 κι ανοιξα δικο μου γράφειο..εκανα κανονικα εναρξη στην εφορεία δε μου ζητησαν χαρτι απο την Εετεμ..

Η αληθεια ειναι οτι μολις αποφοιτησα απο το Τει το 2007 ειχα γραφτει στην Εετεμ αλλα σταματησα να πληρωνω απο το 2013 γιατι δε μου χρειαζόταν πουθενα.

Ομως τωρα για την αιτηση πληρωμης απο το ΕΣΠΑ μου ζητησαν αντγραφο εγγραφης στο αρμοδιο επιμελητηριο σε ισχυ κι εχω απορια..εννοουν την Εετεμ γιατι δεν θεωρειται Επιμελητήριο απ οτι εχω καταλαβει..

Ρωταω να πληρωσω στην Εετεμ τα χρωστουμενα για να παρω το χαρτι η δε θα θελουν αυτο?

Μηπως εννοουν το ΤΕΕ και πρεπει να γραφτω εκει?

γνωριζει καποιος μηπως ?

Αν ειχε παρομοια εμπειρια?

Link to comment
Share on other sites

Η ΕΕΤΕΜ οπως λες δεν ειναι επιμελητηριο..... Αν εισαι γραμμενη στο ΤΕΕ πηγαινε βεβαιωση απο εκει...Αλλιως αν δεν εισαι γραμμενη στο ΤΕΕ, και θες να αποφυγης την εγγραφη,κανε μια υπευθυνη δηλωση για το ΕΣΠΑ οτι δεν εισαι υποχρεωμενη λογω πτυχιου να εισαι σε καποιο επιμελητηριο οπως το ΤΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπερα εκανα υπευθυνη δηλωση οτι δεν ειμαι υποχρεωμενη να ειμαι εγεγγραμενη σε καποιο επιμελητηριο και μου ζητησαν αυτο 

Δεν υπάρχει εγγραφή σε κάποιο Φορέα, π.χ. την ΕΕΤΕΜ; Να αιτιολογηθεί, βάσει ποιάς επίσημ εγκυκλίου / διάταξης υπάρχει ( αν υπάρχει ) απαλλαγή από Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος

Ξερετε τι εννοουν ακριβως? Να πληρωσω στην εετεμ για ολα αυτα τα χρονια να τους παω το χαρτι αυτο;

αφου εγω δεν εγραψα οτι εχω απαλλαγη απο αδεια ασκησεως επαγγελματος ..γιατι με ρωτανε βαση ποιας εγκυκλιου αλλα εγω την υπεύθυνη δηλωση που εκανα ηταν οτι δεν ειμαι υποχρεωμενη να ειμαι εγγεγραμενη σε καποιο επιμελητηριο λογω πτυχιου..

Link to comment
Share on other sites

Για την ακρίβεια μου λένε αν τους πω βάση ποιου νόμου δεν είμαι υποχρεωμένη να είμαι εγγεγραμμένη σε κάποιο επιμελητήριο θα το δεχτούν..

Γνωρίζει κάποιος μήπως?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.