Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Σύνταξη διαγράμματος δόμησης με παλαιό γοκ


Recommended Posts

Σε ένα ξενοδοχείο έχουν βγει δυο άδειες το 1971 και το 1974 σύμφωνα με το διάταγμα του 1968 για εντός οικισμού προ 1923. Τώρα θέλω να κάνω ρύθμιση με τον Ν.4495/2017 και να βγάλω άδεια πολεοδομία για εργασίες ανακαίνισης κ.τ.λ. Σπάω το κεφάλι μου για το πως θα κάνω στο διάγραμμα δόμησης τους ελέγχους για τους εξώστες και τον όγκο? Μήπως θα πρέπει να ανατρέξω σε Γ.Ο.Κ. 55 ή 73 για τους οποίους δεν έχω ιδέα? 

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με τον έλεγχο των εξωστών:

Δεν προβλέπονταν έλεγχος εξωστών από την ισχύουσα νομοθεσία εκείνη την εποχή, άρα δεν γίνενται. Στο διάγραμμα για την δήλωση Ν4495/17 γράφεις πόσα τ.μ. εξώστες υπάρχουν από την οικοδομική άδεια, πόσα τ.μ. αυθαίρετα, κάνεις την πρόσθεση και δεν συγκρίνεις με επιτρεπόμενα.

 

Σχετικά με τον έλεγχο Όγκου:

Με τον ΓΟΚ55 άρθρο 5§5. Μέγιστος συντελεστής κατ όγκον εκμεταλλεύσεως του οικοπέδου καλείται το πηλίκον του μεγίστου συνολικώς επιτρεπόμενου υπέρ το έδαφος όγκου οικοδομής δια της όλης επιφανείας του οικοπέδου. Δια τον υπολογισμον του όγκου προς καθορισμον του εκάστοτε πραγματικού συντελεστού της κατ όγκον εκμεταλλεύσεως, προσμετρώνται και οι όγκοι των τοίχων και των δαπέδων των περιβαλλόντων τους κλειστούς χρήσιμους χώρους της οικοδομής, δεν προσμετρώνται δε αι εν γένει προεξοχαί, (πλην τυχόν κλειστών εξωστών προσμετρούμενων) οι μη χρήσιμοι χώροι εντός της στέγης ή υπό το τυχόν υπερυψωμένον ισόγειον ή το πρώτον όροφον, ως και οι χώροι των κλεισών αυτών http://www.michanikos.gr/files/file/111-%CE%93%CE%9F%CE%9A-1955-%CE%A6%CE%95%CE%9A%CE%9130-9-1955/

 

Με τον ΓΟΚ 73: άρθρο 5§7. Συντελεστής κατ' όγκον εκµεταλλεύσεως του οικοπέδου καλείται ο λόγος του υπέρ το έδαφος όγκου του κτιρίου προς την όλην επιφάνειαν του οικοπέδου. http://portal.tee.gr/portal/page/portal/teelar/NOMOTHESIA

Edited by melissa
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.