Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αυτόνομη θέρμανση απορίες


kostas1922

Recommended Posts

21 λεπτά πριν, dimitris GM said:
  • Σχετική πλειοψηφία είναι εκείνη, που αναδεικνύει την υποψηφιότητα, που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό από όλες τις άλλες, χωρίς να κερδίσει όμως το ήμισυ πλέον ενός των ψηφισάντων μελών. Αυτό συμβαίνει, όταν οι ψηφοφόροι δύνανται να διαλέξουν μεταξύ τριών τουλάχιστον επιλογών, από τις οποίες καμιά δεν ξεπέρασε τις μισές ψήφους. Τυπικά παραδείγματα είναι οι εκλογές (προεδρικές, βουλευτικές, αυτοδιοικητικές, σωματειακές κ.τ.λ.)
  • Απόλυτος πλειοψηφία:
    • Απόλυτος πλειοψηφία επί των παρόντων μελών, είναι εκείνη που συμπληρώνει το ήμισυ πλέον ενός των μελών, που ήσαν παρόντες στη ψηφοφορία. Επομένως, ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός ψήφων δεν είναι σταθερός, αλλά κυμαινόμενος και εξαρτώμενος από την αποχή των μελών. Συχνά, για να θεωρηθεί έγκυρο το αποτέλεσμα μιας ψηφοφορίας, τίθεται ένας ελάχιστος αριθμός παρόντων μελών (απαρτία), κάτω από το οποίο δεν διεξάγεται η διαδικασία ψηφοφορίας. Επομένως, σε αυτή τη περίπτωση, ο απαιτούμενος αριθμός ψήφων είναι κάτω φραγμένος. Στο Ελληνικό Σύνταγμα προβλέπεται σαν κάτω φράγμα το ένα τέταρτο του συνόλου των Ελλήνων βουλευτών (75/300).
    • Απόλυτος πλειοψηφία επί του συνόλου των μελών απαιτείται σε σημαντικές περιπτώσεις, όπου, σε αντίθεση με την επί των παρόντων πλειοψηφία, απαιτείται το ήμισυ πλέον ενός του όλου αριθμού των μελών. Και σε αυτή την περίπτωση, ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός ψήφων είναι σταθερά ορισμένος, ανεξαρτήτως του ποσοστού αποχής των μελών.
  • Ιδιάζουσα πλειοψηφία ή Ενισχυμένη πλειοψηφία απαιτείται σε εξαιρετικά σημαντικές περιπτώσεις, όπου απαιτούνται πολύ περισσότερες από τις μισές ψήφους των βουλευτών, ή εκλογέων. Σε αυτή την περίπτωση, ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός ψήφων είναι σταθερά ορισμένος, ανεξαρτήτως του ποσοστού αποχής των μελών. Στο Ελληνικό Σύνταγμα προβλέπονται περιπτώσεις ενισχυμένης πλειοψηφίας των τριών πέμπτων (3/5=60%) ή των δύο τρίτων (2/3=66,7%) των ψήφων του όλου αριθμού των βουλευτών.
    • Ομοφωνία είναι μια ιδιαίτερη υποπερίπτωση της ιδιάζουσας πλειοψηφίας, στην οποία απαιτείται το σύνολο (το 100%) των μελών να συμφωνήσει σε μια απόφαση. Αν ένα ή περισσότερα μέλη διαφοροποιηθούν από τα υπόλοιπα, λέγεται, ότι ασκούν το δικαίωμα της αρνησικυρίας (βέτο - veto).
  • Διπλή πλειοψηφία προβλέπεται από ορισμένα όργανα, τα οποία συγκροτούνται σε δύο ανεξάρτητα εκλογικά σώματα, τα οποία οφείλουν να υπερψηφίσουν αμφότερα μια πρόταση, ώστε να ισχύσει τελικά. Κάθε σώμα ενδέχεται να έχει διαφορετικό κριτήριο πλειοψηφίας, όπως αυτά που παρουσιάστηκαν παραπάνω.

Για ολα τα υπολοιπα που ανεφερες,  έκανα εξ αρχής  ρητή  παραπομπή στο αρθρο 127

με βαση το οποιο εξειδικευονται οι περαιτερω ενεργειες για όσα ειχε ρωτησει ο GeorgiosPap

 

Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση. Επαναλαμβάνω όμως πως απάντησα για το τι μπορεί να κάνει για να αυτονομηθεί χωρίς 127 και ΕΕΔΜΚ. Δηλαδή, πώς μπορούσε κάποιος να αυτονομηθεί χωρίς να κανει καμμία τοποθέτηση εγκατάστασης ή άλλη ενέργεια πριν από τους Ν. 4416 (τροπολογία Θεοπεφτάτου) και 4495.

 

13 λεπτά πριν, GeorgiosPap said:

@dryianni Εαν και λιγο επιθετικος,ευχαριστω για τις συμβουλες και τις πληροφοριες καθως και τα υπολοιπα μελη που μου απαντησαν οπως ο @dimitris GM

Να είστε καλά και καλή επιτυχία.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

- Οποιοδήποτε άλλο σύστημα θέρμανσης (ηλεκτρικό, A/C, λέβητας pellet, κλπ. δεν λογίζεται αυτόνομο.

- Μόνο με παμψηφία (όχι με πλειοψηφία) και σχετική τροποποίηση του Κανονισμού της πολυκατοικίας και του Πίνακα Κατανομής Δαπανών Θέρμανσης της Οικοδομικής Αδειας.

- Στην συζητηση,  υπηρχαν οι  άνω δυο λαθος τοποθετησεις.

Απαντηθηκαν, ως επρεπε.

- Τα οικονομοτεχνικα του καθε ενδιαφερομενου ή το  γιατι θελει να αυτονομηθει, προφανώς δεν ειναι θεμα συζητησης.

- τα ξαναείπα οτι "δεν μας αφορουν οι ενδομυχες σκεψεις της ΠΟΜΙΔΑ"

Οσον αφορά  σε αυτο που εγραψες,

"Μολονότι το αξιότιμο μέλος @dimitris GM  ειναι νομικός, εδώ είναι forum μηχανικών και η όποια νομική συμβουλή δε νομίζω να μπορεί να είναι εμπεριστατωμένη μια και κάθε περίπτωση απαιτεί τη μελέτη της, πολλώ δε μάλλον οταν αυτή αφορά ιδιώτες."

 Προκειται για  ελεύθερο  φορουμ,  όπου καθε ενας λεει τις αποψεις του,

απο μηχανικο ή δικηγορο μεχρι και τον καθε ιδιωτη ή και αυτον που γραφει στην ιδιότητα του

"Ειδικότητα: Εμπορία Δομικών Υλικών-Εξοπλισμού."

Καθε ενας προσφέρει αυτα που γνωριζει, ανεξαρτήτως επαγγελματικης ιδιότητας.

Αυτα απο μενα

και τελος

 

 

Edited by Pavlos33
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, GeorgiosPap said:

@dryianni Εαν και λιγο επιθετικος,ευχαριστω για τις συμβουλες και τις πληροφοριες καθως και τα υπολοιπα μελη που μου απαντησαν οπως ο @dimitris GM

Να είστε καλά και καλή επιτυχία.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Παρακαλώ μπορείτε να διευκρινίσετε το παρακάτω:
Σύμφωνα με το νέο νόμο: αν κάποιο διαμέρισμα αποκοπεί από την κεντρική θέρμανση και εγκαταστήσει τη δική του-αυτόνομη:  1.συμμετέχει μόνον στη συντήρηση του λέβητα και των σωληνώσεων θέρμανσης.  Σωστά?
2. Αν στο μέλλον χαλάσει τελείως ο κεντρικός λέβητας και χρειαστεί να αγοραστεί ένας νέος κεντρικός λέβητας θα πρέπει να συμμετέχει και το διαμέρισμα που απεκόπη από την κεντρική θέρμανση, παρόλο που δεν θα κάνει ποτέ χρήση?  
Link to comment
Share on other sites

1. θα έλεγα "μόνον", στην απαλλάγή από το κόστος καυσίμου.

2. Η αντικατάσταση λέβητα εντάσσεται στις δαπάνες συντήρησης οπότε γιατί σας φαίνεται λογικό αυτό που λέτε πρώτο και όχι το δεύτερο?

Edited by maneni
Link to comment
Share on other sites

αρθρο 127

"8. Οριζόντια ιδιοκτησία που αυτονομείται με βάση τις διατάξεις της παραγράφου 7, απαλλάσσεται από τις δαπάνες κατανάλωσης καυσίμου του συστήματος κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου, υποχρεούται όμως να συμμετέχει στις κοινές δαπάνες προληπτικής συντήρησής του και στις έκτακτες δαπάνες. Με απόφαση της πλειοψηφίας των συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας μπορεί να αποφασιστεί η πλήρης απαλλαγή των ιδιοκτησιών που αυτονομούνται»."

 

Ομως, το αρθρο 127 θελει προσεκτικη αναγνωση, αφου,  θετει μεν καποιους κανονες,  αλλά "επιτρεπει" και την διαφοροποιηση τους με αποφαση της ΓΣ

 

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Καλησπέρα σας, σε αναζήτηση για το θέμα της αποκοπής διαμερίσματος λόγω αυτόνομης θέρμανσης, βρήκα το εν λόγω θέμα στο φόρουμ σας και θα ήθελα αν θα μπορούσε κάποιος να με διαφωτίσει για την προσωπική μου περίπτωση μιας και δεν έχω καταλάβει ακριβώς. 

Πριν 3 χρόνια έκανα ολική ανακαίνιση στο διαμέρισμα μου στη πολυκατοικία  που μένω, το γκρέμισμα και το ξαναεφτιαξα από την αρχή. Ενεργειακά το αναβάθμισα με ενεργειακά κουφώματα και τοποθέτηση εσωτερικής μόνωσης σε τοίχους πάτωμα και ταβάνι. Έχω εγκατάσταση ατομικού λέβητα φυσικού αερίου για θέρμανση, νερό και χρήση κουζίνας (εστίες φούρνος). Ταυτόχρονα με την ανακαίνιση μου πραγματοποιήθηκε και η αλλαγή του καυστήρα της πολυκατοικίας από Πετρέλαιο σε φυσικού αερίου. Εγώ αυτονομηθηκα βέβαια με την σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων ιδιοκτητών όμως μου είπαν ότι με βάση το καταστατικό της πολυκατοικίας πρέπει να συμμετέχω με το 50% της κατανάλωσης του καυσίμου που μου αναλογεί. Οπότε εγώ πληρώνω την κατανάλωση που κάνω αλλά και 50% από μια κατανάλωση που δεν κάνω. Να τονίσω ότι μένω στον 1ο όροφο και ότι οι σωλήνες που περνάν από το σπίτι μου αναγκαστικά για να πάνε στο διαμέρισμα του 2ου ορόφου κ.ο.κ είναι πλήρως μονωμενες οπότε δεν υπάρχουν απώλειες από τις κοινόχρηστες σωληνώσεις προς το διαμέρισμα μου.

Μπορεί να μου πει σας παρακαλώ πάρα πολύ κάποιος αν γνωρίζει αν τη συγκεκριμένη περίπτωση την καλύπτει η διάταξη η συγκεκριμένη ή αν τελικά ισχύει ο εσωτερικός κανονισμός?

Σας ευχαριστώ πολύ 

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως βάσει του νέου νόμου δεν συμμετέχεις με κανένα ποσοστό στη δαπάνη θέρμανσης (δηλαδή κατανάλωσης του αερίου) παρά μόνο στις δαπάνες εγκατάστασης, συντήρησης και βλάβης αυτού σε ποσοστό 100% , ανεξαρτήτως του καταστατικού της πολυκατοικίας.

Στην αλλαγή του καυστήρα της πολυκατοικίας από πετρέλαιο σε αέριο συμμετείχες και αν ναι σε τι ποσοστό 50 ή 100% ;

Link to comment
Share on other sites

duke όμως δεν καταλαβαίνω και την διάταξη που αναφέρθηκε δεν την έχω διαβάσει καλά. Να πω όμως ότι η κατανάλωση πετρελαίου υπολογίζεται εν μέρει ως πάγιο έξοδο, που ο καθένας πληρώνει ανάλογα το ποσοστό του. Και σαν κατανάλωσει που κάνει ατομικά ο ίδιος. Οπότε όταν καταναλώνεται πχ 1000€ πετρέλαιο γιατί να μην πληρώνει κάποιος που αυτονόμησε το διαμέρισμα του, όταν έχει υπολογιστεί με το πάγιο ότι, το 25% παράδειγμα του πετρελαίου που καταναλώθηκε ένα μήνα, θα πληρώνουν όλες οι ιδιοκτησίες ανάλογα το ποσοστό επί της θέρμανσης έκαστης ιδιοκτησίας?

Φαντάζομαι και με την κατανάλωση φυσικού αερίου, το ίδιο δεν πρέπει να γίνεται? Εφόσον έχει υπολογιστεί μέρος ότι το πάγιο που ξέρω εγώ, θα πρέπει να το πληρώνουν όλοι.

Link to comment
Share on other sites

ο τρόπος υπολογισμού δεν είναι αυθαίρετος αλλά προκύπτει από τον πίνακα κατανομής δαπανών θέρμανσης ή αν δεν έχουν από το κατααστατικό.

Αναφέρθηκε ότι ισχύει το καταστατικό. Αν αυτό ορίζει σε κλειστό διαμέρισμα 50% συμμετοχή στις δαπάνες καυσίμου εγώ θα ζήταγα να γίνει πίνακας βάση των εν ισχύ κανονισμών.

Αν έχει γίνει χρήση της διάταξης για αυτονόμηση τότε δεν μας ενδιαφέρει τι λέει το καταστικό.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.