Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αυτόνομη θέρμανση απορίες


kostas1922

Recommended Posts

14 ώρες πριν, Lefteris DelMix said:

Καλησπέρα σας

Το σπίτι που νοικιάζω εδώ και λίγο καιρό  σε πολυκατοικια εχει κεντρική θέρμανση.εγω ειμαι ανεργος και μονο η συζυγος εργαζεται για βασικο μισθο.

Απο την στιγμη που δεν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα και δεν μπορεις και δεν θελεις να συμμετεχεις στο πετρελαιο προβλεπει κατι ο Νομος?

Να προσθεσω οτι ξαφνικα ενω στην συνελευση ειπα οτι δεν θελω κ δεν εχω την δυνατοτητα την οικονομικη να πληρωσω πετρελαιο σε δευτερη συνελευση που εγινε αποφασιστηκε χωρις να ειμαι παρον να βαλουν πετρελαιο και να βρισκομαι με λογασιασμους κοινοχρηστων 270 ευρω τα οποια φυσικα αδυνατω να πληρωσω..

270 ευρώ από που;

Αφού είναι η συμμετοχή 30% δια τα διαμερίσματα.Δεν πιστεύω να σου χρέωσαν και το πετρελαιο που έβαλαν.

Link to comment
Share on other sites

On 1/2/2020 at 4:18 ΜΜ, Μανωλης1 said:

270 ευρώ από που;

Αφού είναι η συμμετοχή 30% δια τα διαμερίσματα.Δεν πιστεύω να σου χρέωσαν και το πετρελαιο που έβαλαν.

Έγινε συνέλευση για το πετρέλαιο και η πλειοψηφία συμφωνούσε να βάλει πετρέλαιο εκτός από 2,εμένα και ένα διαμέρισμα ακόμα σε σύνολο 9-10 διαμερισμάτων ,σκοτώθηκαν και λίγο μεταξύ τους οπότε αναβλήθηκε για άλλη φορά . 

Η δεύτερη συνέλευση έγινε χωρίς ενημέρωση μου επίτηδες γιατί είμουν αντίθετος και αποφασίστηκε εν τέλει να βάλουν πετρέλαιο . 

Ετσι βρέθηκα με 2 λογαριασμούς των 135Ε ο καθένας για πετρέλαιο που έβαλαν τον σεπτέμβριο ενώ εγω δεν έμενα εδώ γιατί ήρθα στην οικοδομή μέσα οκτωμβρίου και μία που έβαλαν αυτόν τον μήνα. 

Ο κανονισμός της οικοδομής λέει για συμμετοχή 30% σε περίπτωση που κάποιος δεν θέλει να συμμετέχει και ενώ ενημέρωσα ότι δεν θέλω να συμμετέχω αποφάσισαν με το έτσι θέλω και για εμένα. 

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΑΚΡΗ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΜΕ ΕΜΠΛΕΞΑΝ

Edited by Lefteris DelMix
Link to comment
Share on other sites

Αστούς να τρέχουν..Εγώ θα έδινα  την συμμετοχή το 30% δια τα διαμερίσματα όσο έχουν κάψει. τέλος.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Εγώ βλέπεις μια ζωή σε μονοκατοικία πριν τρία χρόνια αγόρασα διαμέρισμα.βλεπεις δεν ήξερα.τι γίνετε.με είχαν πιάσει και μου έλεγαν πως πρέπει να βάλω λεφτά για αγορα πετρέλαιου.τελικα δεν βάζω μια.οποιος θέλει να βάλει και θα δίνω το ποσοστό που μου αναλογεί.για την αγορά δεν σε υποχρεώνει κανείς.Τελικα κανείς δεν έβαλε.ολο λόγια ήταν.οποος θέλει να βάλει.το πολύ 30 ευρώ τον μήνα θα μου έρχεται το ποσοστό μου.μια χαρά ετσι.κανενα θεμα.στο σπίτι βέβαια έχω ενεργειακό τζάκι και καίω μόνο ετικέτες Όχι τα ξύλα που βάζουν .Πιο ακριβά μου πάει  ετσι αλλά για αγορά δεν δίνω μια.Επισεις πρόσεξε γιατί είναι πονηροί πολλοί.θελουν να βάλουν πετρέλαιο αλλά μετά δεν θα βάλουν το ποσό για να ξαναγεμίσει η δεξαμενή.δλδ όποιος προλάβει προλάβε.

  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα και πάλι από μένα.

Όπως φαίνεται δεν μπορεί κάνεις ιδιοκτήτης να ηρεμήσει με τις ασάφειες του συγκεκριμένου νόμου... Στη δική μου περίπτωση, αφού μετά από απίθανες ώρες συζητήσεων και αντεγκλήσεων με 2-3 καχύποπτους ιδιοκτήτες, το θέμα της αυτονόμησης προχώρησε, τώρα προέκυψε άλλο θέμα, στο οποίο και θέλω τη γνώμη όσων έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιο θέμα.

Στην δική μου εγκατάσταση,  υπάρχουν 2 σωλήνες (προσαγωγής και επιστροφής των καλοριφέρ), οι οποίες είναι μέσα σε κανάλι και συνδέουν τον ατομικό λέβητα με το κολεκτέρ του διαμερίσματος. Αυτό το κανάλι, περνάει από κοινόχρηστο διάδρομο καθώς το κολεκτερ είναι στο διάδρομο και ο ατομικός λέβητας στο μπαλκόνι. Το ίδιο έχουν κάνει και όσοι συνιδιοκτήτες έχουν αυτονομηθεί. 

Τώρα υπάρχουν 2-3 ιδιοκτήτες οι οποίοι ισχυρίζονται ότι αυτοί οι σωλήνες (κανάλι) αλλοιώνουν την αισθητική της πολυκατοικίας και ζητούν την απομάκρυνση τους. Ο νόμος αναφέρει ότι "οι σωληνώσεις της παροχής μπορεί να διέρχονται από την πρόσοψη του κτιρίου ή άλλους κοινόχρηστους χώρους" αλλά πιθανόν να αναφέρεται στο σωλήνα παροχής καυσίμου και όχι στη σωληνώσεις παροχής ζεστού νερού...

Έχει κάποιος αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα ή έχει κάποια άποψη να μοιραστεί?

Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά για την όποια συμβουλή σας!

Edited by Xpert Balboa
Link to comment
Share on other sites

το 127 του 4495, μιλαει για "όδευση σωληνωσεων και αγωγων"

Εσεις "αυτα" αποφασισατε με την νομιμη πλειοψηφια.

Ας πανε  οι αντιθετοι στα δικαστηρια να ακυρωσουν την αποφαση της ΓΣ [περασαν 6 μηνες...]😀

υγ

προφανως δεν φταιει ο νομος για τους "ανάποδους" συγκατοικους.

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, dimitris GM said:

το 127 του 4495, μιλαει για "όδευση σωληνωσεων και αγωγων"

Εσεις "αυτα" αποφασισατε με την νομιμη πλειοψηφια.

Ας πανε  οι αντιθετοι στα δικαστηρια να ακυρωσουν την αποφαση της ΓΣ [περασαν 6 μηνες...]😀

υγ

προφανως δεν φταιει ο νομος για τους "ανάποδους" συγκατοικους.

 

Καλησπέρα Δημήτρη. Δε ξέρω αν αναφέρεσαι στο δικό μου παραπάνω ποστ, αλλά οι δικές μας αλλαγές δεν έγιναν με πλειοψηφία, αλλά με βάση το πάτημα του νόμου περί μη απόφασης της πλειοψηφίας...βέβαια ξαναδιαβάζοντας το νόμο τείνω να συμφωνήσω μαζί σου καθώς το κείμενο της παρ.5 επεκτείνετε και στις περιπτώσεις των παραγράφων 6 και 7...

Και βέβαια μη ξεχάσω να πω ότι στη δική μας περίπτωση οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί το Μάιο του 2018...!!απλά τώρα το θυμηθηκαν κάποιοι....

Edited by Xpert Balboa
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα σε όλους σας. 

Είμαι η ίδια μηχανικός και αντιμετωπίζω αυτό το διάστημα ένα θέμα και θα ήθελα την γνώμη σας. 

Κάνω ανακαίνιση σε ένα διαμέρισμα που μου ανήκει σε μία πολυκατοικία του 80 με περίπου 40 διαμερίσματα και όπως καταλαβαίνετε με κεντρική θέρμανση πετρελαίου. Στο σπίτι λοιπόν τώρα θέλουμε να εγκαταστήσουμε αυτόνομο σύστημα θέρμανσης με ατομικό λέβητα υγραερίου  (είμαστε οι πρώτοι που το κάνουμε και έχουν να βάλουν πετρέλαιο 10 χρόνια) μιας και δεν υπάρχει φυσικό αέριο στον δρόμο μας. Η πολυκατοικία όπως καταλαβαίνετε δεν χαίρεται ιδιαίτερα οπότε αναγκαζόμαστε να ακολουθήσουμε όλη την 'κανονική' διαδικασία την οποία και θα ήθελα να μου επιβεβαιώσετε και αν κάπου κάνω λάθος να με διορθώσετε. 

Καλώ γενική συνέλευση (διάστημα 30 ημερών και αν όχι 10 μέρες και τα γνωστά) και έχω μαζί μου: ΠΕΑ με την υφιστάμενη θέρμανση και σενάριο με την νέα αυτόνομη, Τεχνική Έκθεση που να αποδεικνύω την αναβάθμιση της ιδιοκτησίας, νέο πίνακα δαπανών στον οποίο συνεχίζω να συμμετέχω με το ποσοστό μου στα λειτουργικά έξοδα της θέρμανσης, αλλά όχι στο καύσιμο, Μελέτη Θέρμανσης του σπιτιού μου. Επίσης από το σπίτι έχουμε ξηλώσει τις σωληνώσεις που δίνανε νερά στα σώματα μου καθώς και τα ίδια τα σώματα και επίσης οι σωλήνες της κεντρικής θέρμανσης που περνάνε από το διαμέρισμα μου θα μονωθούν και θα επενδυθούν με γυψοσανίδα ώστε να μην υπάρχουν απώλειες. Επίσης αφού ολοκληρωθεί η συνέλευση θα βγάλω και ΕΕΜΚ. Ζητάω από αυτούς αυτονόμηση λοιπόν. 

Σενάριο 1. Δέχονται και όλα καλά. Στην περίπτωση αυτή ισχύει ο πίνακας δαπανών που τους έδωσα (πως θα ξέρω ότι θα προχωράνε με τον δικό μου - θα τον αμφισβητήσουν?), βγάζω την ΕΕΜΚ και χαιρετάω?

Σενάριο 2. Δεν δέχονται. Συνεχίζει και δεν με νοιάζει, βγάζω την ΕΕΜΚ και χαιρετάω? πως θα ξέρω όμως πως αν βάλουν πετρέλαιο κάποια στιγμή θα λάβουν υπόψη τον νέο πίνακα χιλιοστών και όχι τον παλιό? Τον δίνω μόνο στον διαχειριστή ή πρέπει να κάνω και κάτι άλλο?

Αν σας ζάλισα ζητάω συγγνώμη, αλλά χρειάζομαι βοήθεια!

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Γειά σας. Μια γνώμη θα ΄ήθελα για τα εξής:

Μένω σε πολυκατοικία με φυσικό αέριο (μη αυτονομο κεντρικό  σύστημα) εδώ και 12 χρόνια. Πρόσφατα ένας ιδιοκτήτης αυτονομήθηκε με το έτσι θέλω, χωρίς καμία άλλη ενέργεια, βασιζόμενος στον νόμο. Πριν ενα μήνα και δεύτερος έκανε το ίδιο.

Οι αυτονομήσεις δημιούργησαν ενα σωρό προβλήματα, μια και οι σωλήνες πέρασαν απο ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ. Απο ταβάνια της πυλωτής (που ειναι νόμιμα γκαράζ), δίπλα απο μπαλκόνια. Χαμός.

Οι ερώτησεις

1. Μπορεί κανεις να αυτονομήθει αν ήδη υπάρχει φυσικό αέριο σε ΠΛΗΡΗ λειτουργία;

2. Μπορεί όποιος θέλει να περάσει απο 'οπου θέλει, οτι θέλει;

3. Οταν απο τους 14 οι 3-4-5 θα αυτονομηθούν, το κόστος για τους αλλους δεν θα ειναι περισσότερο ; Δεν ειμαι ειδικός αλλα νομίζω οτι το "ξεκ'ινημα" του καυστήρα δεν ενδιαφέρεται για πόσοι ειναι συνδεδεμένοι και πόσοι όχι.

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.