Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Λαθος περιγραφη στο συμβολαιο (οροφος και τ.μ) σε σχεση με την αδεια


Recommended Posts

Συνάδελφοι, δεδομένου οτι μιλάμε με γραπτά κείμενα σε φόρουμ καταλαβαίνετε οτι δεν ειναι δυνατή η πλήρης συνενόηση (το οποίο θεωρώ λογικό).

 

Έγραψα για 2η περίπτωση που μου έτυχε στην ιδια οδο,περιοχή κλπ

 

(την διάβασα σήμερα) , το οποίο αναφέρω στο πόστ μου, 

Το συγκεκριμένο θέμα το έλυσα μόλις , ευχαριστώ για τις αμεσες απαντήσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν ειναι κοπος (θα ηθελα να πιστευω πως δεν ειναι, στο πλαισιο της συναδελφικότητας) ενημερωσε μας --απλα ως καταγραφη της λυσης-- με την λυση που ακολουθησες. Ευχαριστώ.

 

Send from Tapatalk

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

 

Παρ΄ όλα αυτά και σε σχέση με το Ε9 (ποιος φορολογικά το υποβάλλει), σε κάθε περίπτωση δες το σημερινό άρθρο στο Taxheaven...θα καταλάβεις γιατί σου το λέω αυτό.... σε συνδυασμό με την έννοια του "φερόμενου ιδιοκτήτη" στον δικό μας νόμο.

 

 

ευτυχως που ο ορος της "αυτοσυμβασης" υπαρχει -ανεκαθεν- σε ολα τα προσυμφωνα...

 

αλλως, σε ενα προσυμφωνο, εστω του 2000, - με  βαση τον παραλογισμο της εγκυκλιου-

θα επρεπε να το δηλωνει ο "πωλητης"....

 

ωρες-ωρες,  αυτοι που συντασουν τις εγκυκλιους,

φαινεται να ζουν σε αλλο πλανητη

Link to comment
Share on other sites

Ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία , όπως αυτή που μου σύστησες και πιστευω ειναι ορθή.

 

Στο εργολαβικό προσύμφωνο έγραφε 1ος πανω απο ανώγειο, με το οποίο πωλήθηκε μετά το πέρας των εργασιών στον πατέρα το 85, ώς 1ος πανω απο ανώγειο , ενώ η άδεια είναι όπως και η προηγούμενη (πιλοτή και 3 τυπικοί όροφοι), μετά έγινε γονική παροχή στην κόρη. Οπότε συμβαίνει το ίδιο, δλδ ανώγειο  = 1ος , και 1ος πανω απο ανώγειο = 2ος.

 

Ίδια λύση, μπερδεύτηκα λιγο με το εργολαβικό προσύμφωνο , μήπως  τους έταξε άλλο και πήραν άλλο στο τέλος,αλλα μάλλον πάλι το ανώγειο το θεωρει όροφο πάνω απο πιλοτή οπότε προκύπτει η ίδια λύση.

 

 

Θα ενημερώσω και μόλις γίνει η μεταβίβαση , προβλήματα που προέκυψαν με συμβολαιογράφο, τι έγινε τελικά κλπ.

 

Αυτή ήτανε η 2η περίπτωση.

 

Ευχαριστώ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Καλησπέρα, επειδή έταξα να γραψω τελικά τι έγινε με το θέμα αυτό,

Τελικά η συμβολαιογραφος είχε κανει λάθος σε ολα τα συμβόλαια της οικοδομής οπότε στο κτηματολόγιο φαινότανε οτι στον 1ο ειχε 5 διαμερίσματα στον 2ο  οτι είχε 2 διαμερισματα κ στον 3ο αλλα 2 διαμερισματα ενω η πραγματικοτητα ητανε οτι καθε όροφος ειχε απο 3 διαμερισματα. Δηλαδή η αρχική συμβολαιογράφος είχε συντάξει λάθος τα συμβόλαια αφού ονόμαζε τον 1ο πάνω απο πιλοτή ώς ανώγειο και σνώγειο φυσικά = ισόγειο.

 

Τελικά όπως συνέταξα την τακτοποίηση λύθηκε το θέμα, εγω εγραψα οτι στο συμβολαιο ειναι 1ος πάνω απο ανώγειο ενω στην πραγματικότητα ειναι 2ος πάνω απο πιλοτή και όπως το λέει η άδεια.

 

Το θεμα λύθηκε αφού έγινε υο συμβόλαιο αγοραπωλησίας πηγαίνοντας ο νέος ιδιοκτήτης με τον συμβολαιογραφο για την δήλωση του στο υποθυκοφυλακείο και με την διαδικασία του προδήλου.

 

Αυτά...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

(από μεταφορά. Pavlos33)

Καλησπέρα
Γήπεδο έκτασης 20150 τ.μ. από το 1982, το οποίο έχει προέλθει από κατάτμηση από 50ρι, όλα ιδιοκτησίας της πωλήτριας Α. Το 1986 πωλείται 10% εξ αδιαιρέτου αυτού, σε αγοραστή Β, ο οποίος κτίζει με άδεια το 1993, κάνει κάτι έξτρα και κάνω ρύθμιση πριν από μερικά χρόνια (4014 και μεταφορά 4178, πλέον οριστική). Το κτίριο της άδειας είναι το πράσινο ορθογώνιο αριστερά.
Στο τοπογραφικό της άδειας, το τοπογραφικό του συμβολαίου, το συμβόλαιο της πώλησης και το συμβόλαιο του γείτονα, συμφωνούν όλα, ότι εκεί που έχω μαρκάρει με γαλάζιο υπάρχει αγροτική οδός για να οδηγεί στο κοινόχρηστο πηγάδι (κόκκινο).
Πέρυσι, μου είπαν ότι το συγκεκριμένο πηγάδι καθώς και το τμήμα του αγροτικού δρόμου που οδηγεί σε αυτό, δεν είναι κοινόχρηστα, αλλά ανήκουν στο γήπεδο των 20150 τ.μ. και μου ζητάνε να διορθώσω την ρύθμιση, αλλάζοντας το τοπογραφικό. Αρχικά σκεφτόμουν ότι θα πρέπει να αλλάξει το τοπογραφικό της άδειας, καθώς και το συμβόλαιο που περιγράφει, τι υπάρχει μέσα στην έκταση. Γνωστός μου συμβολαιογράφος (που στην αρχή είχαν πάει σε αυτόν) με λέει ότι θα πρέπει να γίνουν αλλαγές και σε άλλα συμβόλαια που τυχόν χρησιμοποιούν το κοινόχρηστο πηγάδι και μετά είχε παγώσει το θέμα.
Πρόσφατα μου λένε ότι υπάρχει διαθήκη και σχετική αποδοχή και σειρά συμβολαίων (από το 2006 μέχρι το 2013), όπου δείχνουν ότι το 10% εξ αδιαιρέτου του Β, με το οποίο έβγαλε οικοδομική άδεια και έκτισε, είναι τελικά ανεξάρτητη ιδιοκτησία, ενώ ταυτόχρονα χωρίζουν διαφορετικά το αρχικό (του 1938 50ρι), σε 2στρ. του Β (με άδεια πλέον σε μη άρτιο), 10 στρ. μη άρτιο και 37στρ επί επαρχιακής).
Αρχικά λέω στον πελάτη μου (τον Β), ότι όλη αυτή η σειρά συμβολαίων και διαθήκης, είναι απλά άκυρα (γιατί δεν έχουν τροποποιήσει τα παλαιότερα). Τώρα θέλουν να τροποποιήσουν πάλι την έκταση και να προχωρήσουν σε κάθετη (είμαστε εκτός σχεδίου) και αναζητούν αριθμό κτισμάτων για να το κάνουν. Θα ξεκινήσουν από την διαθήκη και δεν θα λάβουν υπόψη την προτεινόμενη από την διαθήκη μοιρασιά.

Σαν χειρισμό εγώ τι πρέπει να κάνω;
1) Αφήνω την ρύθμιση ως έχει, καθώς κινήθηκα ως όφειλα, με βάση τους τότε τίτλους και το τοπογραφικό της άδειας; Σε αυτή την περίπτωση εκπονούν νέο τοπογραφικό, ανεξάρτητο και αναφέρουν το λάθος που είχε κάνει η πωλήτρια Α από το 1982 και διαπιστώθηκε σήμερα, μετά την διαθήκη της του 2006, από τους κληρονόμους της. (Άρα δεν έκανε λάθος δήλωση ορίων ο ιδιοκτήτης Β).

2) Διορθώνω την δήλωση, αφού αλλάξει ο τίτλος; (το τοπογραφικό της άδειας το αφήνω ως έχει; - Το γήπεδο μεγαλώνει λίγο, δεν μικραίνει, και μπαίνει ένα πηγάδι μέσα από πριν το 1955). Σε αυτή την περίπτωση, τα νέα όρια ποιος τα δηλώνει; Ο Β, αναφέροντας ότι ενημερώθηκε από τους κληρονόμους της Α για το τότε λάθος; Οι κληρονόμοι της Α; Και οι δύο;

3) Διορθώνω την δήλωση, χωρίς αλλαγή τίτλου, συμπεριλαμβάνοντας την διαθήκη και την ακολουθία; Πρώτον, μου φαίνεται πολύ περίεργο, δεύτερον αυτό το πακέτο τίτλων, καθιστά την άδεια άκυρη και πρέπει να αλλάξουν πολλά στην ρύθμιση.

Ως προς τα άλλα συμβόλαια, εμένα δεν με απασχολεί, σωστά; Αν πρέπει να κάνω αλλαγές στην δήλωση, χρειάζομαι μόνο το δικό μου συμβόλαιο διορθωμένο; Η τροποποίηση αυτή του συμβολαίου του 1986, θέλει βεβαίωση; (Η προστιθέμενη έκταση - όχι ως αγορά - δεν είναι ακόμα ιδιοκτησία/ τμήμα του γηπέδου)

topo_Man2.JPG

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

νε ξεκινησουμε απο το ευκολο,

λες οτι : Γήπεδο έκτασης 20150 τ.μ. από το 1982, το οποίο έχει προέλθει από κατάτμηση από 50ρι, όλα ιδιοκτησίας της πωλήτριας Α. Το 1986 πωλείται 10% εξ αδιαιρέτου αυτού, σε αγοραστή Β,....

Επομενως, σε ενα γηπεδο 50 στρ. εγινε κατατμηση. 

[υποθετω οτι ηταν νομιμη  η σχετικη πραξη κατατμησης]

Ενα τμημα ηταν εμβαδου 20150 τμ.

Μεσα στο τμημα των 20150 υπηρχε μια γεωτρηση. Αυτη ανηκει σε ολους εξ αδαιρετου  και επρεπε να εχει δηλωθει σαν σημειο υδροληψιας.

Ποσοστο 10% εξ αδιαιρετου στο "τμημα" αυτο αγορασε καποιος και εχτισε και τακτοποιησε..

δξ με ποιες διαταξεις του 4178 τακτοποιησε   ή αν ειχε συναινεση  ή αν το πηγε με την 10ετη νομη που ίσχυε με το αρθρο 5 του 4178

Σημερα, δεν περναει τακτοποιηση σε εξ αδιαιρετου, εκτος και εάν εχουν χτισει ολοι [και συμφωνουν] ή όπως οριζει το  αρθρο 98.

Υποτιθεται, παντως, οτι,  τότε, για να κανεις τακτοποιηση, είχες  τιτλους  κυριοτητας στα χερια σου.

Επομενως, με βαση αυτους,  θεωρεις νομιμη την υπαγωγη.

Προφανως, αν το ιδιοκτησιακο αλλαζει λογω καποιας διαθηκης που βρεθηκε  σήμερα,  ή δξ για  ποιόν αλλον  λογο,

θα πρεπει να γινει νεα τακτοποιηση.

Να μιλησεις με τον συμβ/φο σου και να μας ενημερωσεις "τι" ακριβως συμβαινει.

.

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Χάθηκα λίγο με το θέμα αλλά αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι παει για διόρθωση ,όχι τροποποίηση ...διόρθωση σύστασης οριζόντιου ιδιοκτησίας .

Με τις ρυθμίσεις και τις βεβαιώσεις είναι ένα κουστουμακι που πρέπει να αρχίσει να φοριέται πολύ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα...

Το κείμενο του συμβολαίου περιγραφή την Χ Ο.Ι για Ψ τετραγωνικά και η κάτοψη της σύστασης το βγάζει Ζ με την απόκλιση μεταξύ Ψ και Ζ μεγαλύτερη της αποδέκτης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.