Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μη έκδοση βεβαίωση υπολοίπου ανεκτέλεστου εργασιών


civil2000

Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

Δεν μπορώ να λάβω βεβαίωση υπολοίπου ανεκτέλεστου εργασιών για δημόσιο έργο για ανανέωση Ενημέροτητας Πτυχίου. Η Διευθύνουσα Υπηρεσία μου έστειλε πίσω την αίτησή μου, καθώς αναφέρει ότι μόνον ο Ανάδοχος μπορεί να υποβάλλει αίτηση, παρότι είμαι εγκεκριμένος Υπεργολάβος. Με τον Ανάδοχο δεν μπορώ να συνεννοηθώ παρά μόνον με δικηγόρο. Τι μπορώ να κάνω;

Link to comment
Share on other sites

 

Ειδικότερα αναφέρω στον Επιβλέποντα ότι η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Δ15/ΟΙΚ/10128/2003 ΦΕΚ Β/882/ 2.7.2003 αναφέρει:

 

  • Άρθρο 7

    Έκδοση Βεβαιώσεων από τις Υπηρεσίες

     

    Α. Οι Υπηρεσίες του δημοσίου τομέα που εκτελούν έργα είναι υποχρεωμένες, να διαβιβάζουν δύο φορές ετησίως στην Υπηρεσία τήρησης του Μητρώου Εργοληπτικών Επιχειρήσεων Μ.Ε.ΕΠ. του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων και να εκδίδουν για τους ενδιαφερόμενους, βεβαιώσεις ανεκτέλεστου υπόλοιπου εργασιών

 

  • Γ. Η παράλειψη της υπηρεσίας να εκδώσει τις ανωτέρω βεβαιώσεις, ύστερα από γραπτή αίτηση του ενδιαφερόμενου (ανάδοχου, μέλους κοινοπραξίας ή υπεργολάβου) καθώς και να τις αποστέλλει δύο φορές ετησίως στην Υπηρεσία τήρησης του Μητρώου Εργοληπτικών Επιχειρήσεων Μ.Ε.ΕΠ., αποτελεί πειθαρχικό αδίκημα του αρμόδιου υπαλλήλου.

 

Η απάντηση του Επιβλέποντα είναι ότι υπερισχύουν η κατευθυντήρια οδηγία 10/2015 (http://www.eaadhsy.gr/index.php/category-articles-gia-tous-foreis/15-c-odigies/135-kateythynthria-odhgia-10) και το ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ Αναδόχου και Υπεργολάβου που αναφέρουν ότι ο υπεργολάβοςδεν αποκτά κανένα συμβατικό δεσμό με την αναθέτουσα αρχή – εργοδότη’.

Link to comment
Share on other sites

Αν δε βγαζεις ακρη με τον αναδοχο κανε ενα αιτημα στον επιθεωρητη δημοσιας διοικησης (οτι δηλαδη δεν σου δινει η υπηρεσια  το πιστοποιητικο κ.λ.π ) και περιμενε.Και ασφαλως οι Κατευθυντηριες Οδηγιες και τα ιδιωτικα συμφωνητικα (δηλαδη το ιδιωτικο συμφωνητικο γραφει οτι τα πιστοποιητικα τα παιρνει μονο μετα απο αιτηση ο αναδοχος ;; ) δεν υπερισχυουν των Υ.Α Και ασφαλως δεν εχει συμβατικο δεσμο ο υπεργολαβος .Αλλο ομως αυτο αλλο να σου δωσει μια βεβαιωση εφ οσον εχεις επισημα εγκριθει και εφ οσον η εμεπιρια αυτη μετραει στα πτυχια .Εφ οσον εχεις εννομο συμφερον η υπηρεσια υποχρεουται να σου δωσει βεβαιωση .

Edited by KF
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.