Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ασκεπές κτίσμα και βεβαίωση μηχανικού


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι. Κλήθηκα να εκδώσω βεβαίωση μηχανικού για παλιές σταυλικές εγκαταστάσεις με άδεια του 1985 που δεν χρησιμοποιούνται πια. Στην άδεια φαίνεται μακρόστενο κτίσμα 20*5 και ύψος 2,80μ. Πλέον ο στάβλος είναι ερειπωμένος χωρίς σκεπή (μόνο οι περιμετρικοί τοίχοι που σε σημεία είναι επίσης γκρεμισμένοι απο φέρουσα τοιχοποιία χωρίς εδαφόπλακα )και επιπλέον η κάτοψη του είναι διαφορετική (μεγαλύτερη από ότι φαίνεται στο σχέδιο και σε Γ διάταξη) και τοποθετημένο σε άλλο σημείο μέσα στο χωράφι. Ο συμβολαιογράφος μου ζητάει να βγάλω βεβαίωση αδόμητου και απλά να αναφέρω στην τεχνική έκθεση για τον ασκεπή στάβλο που δεν νοείται σαν κτίσμα. Και σαν αντικειμενική αξία να υπολογίσει μόνο την αξία του χωραφιού. Στην πολεοδομία μου λένε πως πρέπει να το αντιμετωπίσω σαν αυθαίρετο (λόγω μεγαλύτερης κάλυψης αλλά και αλλαγής θέσης στο αγρ/χιο) και να πάει με αναλυτικό(προφανώς μόνο οι περιμετρικοί τοίχοι). Σημειωτέον πως είναι παλιό κτίσμα το οποίο δεν ανακαινίζεται, πιο πολύ για κατεδάφιση το κόβω. Και επειδή είναι από παραχώρηση σε εποικιστική έκταση για χρήση στάβλου, μεταβιβάζεται και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ως στάβλος. Πώς κρίνετε πιο σωστό ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί το κτίσμα σε αυτή την περίπτωση?

Link to comment
Share on other sites

Το σωστό είναι να το ρυθμίσεις με αναλυτικό. Αν όχι τότε θεωρώ πως δεν δίνεις βεβαίωση αδόμητου, αλλά αυτή που αναφέρει ότι δεν υφίστανται αυθαιρεσίες καθ' υπέρβαση δόμησης-κάλυψης-ύψους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.