Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Καντίνα σε ιδιωτικό χώρο


mits0s

Recommended Posts

  • 6 months later...

Καλησπέρα. Θέλουμε να τοποθετηθεί ρυμουλκούμενο τροχήλατο όχημα σε περιβάλλοντα χώρο υφιστάμενης επιχείρησης εστίασης στην οποία και θα ανήκει και  το οποίο θα είναι μόνιμο για να πουλάει παγωτά στα παιδάκια (υπάρχει και παιδότοπος εκεί). Πιο πολύ για το θεματικό του πράγματος και όχι για το πρακτικό.

1) Χρειάζεται οικοδομική άδεια? Ή αν λάβει το όχημα πινακίδα κυκλοφορίας δεν απαιτείται Ο.Α.?

2) Μπορεί να παίρνει ρεύμα και νερό από την υφιστάμενη επιχείρηση?

2) Μπορεί να μεταφερθεί εφάπαξ εκεί με φορτηγό Δ.Χ?

3) Εάν τακτοποιηθούν τα παραπάνω κάνει μεταβολή της γνωστοποίησης για προσθήκη δραστηριότητας?

Link to comment
Share on other sites

Ίσως το πιο βασικό μου ερώτημα είναι αν μπορεί η καντίνα να παίρνει ρεύμα από την επιχείρηση στην οποία ανήκει καθώς είναι μέρος της ή πρέπει  να έχει αυτονομία ρεύματος?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε αν λύσεις τα ερωτήματα 1 & 4, για τα οποία δεν γνωρίζω να σου απαντήσω, η ηλεκτροδότηση και υδροδότηση σε περιβάλλοντα χώρο νόμιμης επιχείρησης από το κεντρικό κτίριο είναι μονόδρομος νομίζω!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα!θα ήθελα να βάλω μια τροχήλατη καντίνα στο χωράφι μου που είναι δίπλα στη θάλασσα!το χωράφι είναι εκτός σχεδίου δεν είναι ούτε ένα στρέμμα και είναι μη οικοδομήσιμο!γνωρίζετε αν είναι εφικτό να γίνει;ρώτησα στο δήμο αλλά μου είπαν ότι έχει αλλάξει ο νόμος και ότι για να το κάνω αυτό πρέπει να γίνει προκήρυξη από το δήμο!τους εξήγησα ότι είναι ιδιωτικό το χωράφι αλλά δεν άλλαξε κάτι!επίσης υπάρχει δημόσιος δρόμος που καταλήγει στη παραλία αλλά είναι στα 50 μέτρα από το χωράφι και καταλήγει στη παραλία όπως προείπα και όχι στο χωράφι μου!το ψάχνω πολύ καιρό δε βγάζω άκρη!σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Link to comment
Share on other sites

Μελέτησε αυτό, είμαι βέβαιος ότι, θα σου λύσει πολλές απορίες κ.λπ. https://loukadounoslawfirm.gr/τί-ισχύει-για-τις-καντίνες-και-τα-beach-bar-στι/

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, επειδή ασχολήθηκα πρόσφατα με κάτι παρόμοιο, τον δήμο ενδιέφερε μόνο να έχει όλα τα χαρτιά η καντίνα από το μηχανολογικό και να έχεις βεβαίωση χρήσης γης από την αρμόδια ΥΔΟΜ για το συγκεκριμένο γεωτεμάχιο.  Η προκήρυξη είναι για τοποθέτηση σε δημόσιο χώρο και όχι ιδιωτικό.  

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αρχικά σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!Πήγα στο δήμο όπως προείπα και τους ρώτησα για την προκήρυξη και είχα ακριβώς αυτή την απορία!αφού το χωράφι είναι δικό μου πως θα γίνει προκήρυξη;!και μου είπαν ότι βγήκε ένας νόμος το 21 το Νοέμβριο αν θυμάμαι καλά που λέει ότι ακόμα και σε ιδιωτικό χώρο πρέπει να βγει προκήρυξη!ίσως να ήταν πιο εύκολο να "νοικιάσω"τη παραλία και να βάλω τη καντίνα εκεί;επίσης αν αγοράσω μια καντίνα με έγκριση τύπου δηλαδή δε μπορώ να τη λειτουργήσω δηλαδή σύμφωνα με το Δήμο; ευχαριστώ και συγνώμη αν κούρασα 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Σύμφωνα με την Εγκ. 65251/27-6-2022, και εξής, έχει καταφέρει κανείς συνάδελφος να εκδώσει γνωστοποίηση για κατ/μα υγειονομικού ενδιαφέροντος και με ποιές προυποθέσεις? Για καντίνα σε ιδιωτικό χώρο και συνάμα αδόμητο οικόπεδο, και βάσει της εγκυκλίου, μπορεί να βγει η βεβ εγκατάστασης απο τον Δήμο, ωστόσο, το υγειονομικό "θέλει" να τηρουνται οι υγειονομικές διατάξεις, ήτοι συμβ κατασκευη για τουαλέτες και παρασκευαστήριο. Άρα, όπως αντιλαμβάνομαι, εαν στο οικόπεδο δεν υπάρχει μια κατασκευη/ένα κτίσμα, δεν μπορεί να λειτουργήσει καντίνα. και τα τραπεζοκαθίσματα αποκλείονται επίσης.... 

αν έχει κάποιος εμπειρία μετά τον 6/2022 ας ενημερωσει παρακαλώ πολυ

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.