Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Recommended Posts

On 11/9/2019 at 3:39 ΜΜ, ntanos said:

Εγώ θα εφιστούσα την προσοχή σε αυτό που ανέφερε περιληπτικά ο Παύλος παραπάνω: " Δεν έχει διαγράμμιση διότι είτε έχει ασκηθεί αντίρρηση είτε ..."

Υπάρχει μία περίπτωση να άσκησε άλλος αντίρρηση για σένα.. και δεν εννοώ για να σε εξυπηρετήσει, αλλά ίσως υπάρχει κάποια διεκδίκηση τρίτου επί του αγροτεμαχίου. Μπορεί από λάθος, μπορεί από δόλο. Κτηματολόγιο έχει γίνει στην περιοχή αυτή?

Επαναλαμβάνω, δεν είναι βέβαιο, είναι μία πιθανότητα, που πρέπει ίσως να διερευνήσεις..

Καλησπέρα, τώρα γίνεται το κτηματολόγιο στην περιοχή. Το να έχει γίνει αντίρρηση στο αγροτεμάχιο του πελάτη μου από τρίτο πρόσωπο το θεωρώ απίθανο γιατί αυτός το κατοικεί, σε ένα αυθαίρετο μονόροφο(έχω και αυτό το εμπόδιο). Και το τοπογραφικό το συντάσσω αυτό τον καιρό. Από ό,τι μίλησα με δικηγόρο που έχει περιουσία στην περιοχή μου είπε πως έχει αποχαρακτηριστεί η περιοχή και μπορώ να νομιμοποιήσω άφοβα αλλά στο δασαρχεί μου είπαν να κάνω αντίρρηση και όταν και άμα..... Προσπάθησα να βρω κάποιο παραθυράκι για το αν μπορώ να κάνω κάποια ενέργεια λόγω ΑΑ αλλά δεν βρήκα κάτι.

 

On 11/9/2019 at 3:24 ΜΜ, MONOS said:

Δημήτρη όπως τα γράφεις εκτιμώ ότι είσαι σε περιοχή εκτός ανάρτησης δασικών χαρτών. Την πληροφορία θα την πάρεις από τους προσωρινούς χάρτες. Πιθανώς να βρίσκεσαι σε κάποια οικιστική πύκνωση (ιώδες κλειστό πολύγωνο) ή σε αγροτική διανομή. Οι περιοχές αυτές εξαιρούνται της ανάρτησης αν οι ΟΤΑ ή οι διευθύνσεις αγροτικής ανάπτυξης έχουν δώσει στοιχεία οριοθεσίας στη διεύθυνση Δασών, όμως στον προσωρινό χάρτη εμφανίζεται η δασική πληροφορία. Θα σου συνιστούσα να πας Δασαρχείο. Το μόνο που σε δεσμεύει είναι το ΑΝ. Θα πρέπει να το διερευνήσεις.

Καλησπέρα, νομίζω πως δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εξετάσεις των αντιρρήσεων στην περιοχή οπότε η κύρωση είναι μερική, αν καταλαβαίνω σωστά. Δεν βρίσκομαι σε οικιστική πύκνωση, τώρα αν βρίσκομαι σε αγροτική διανομή δεν το γνωρίζω. Η περιοχή αυτή είναι εκτός σχεδίου, εκτός ορίων οικισμού, εντός ΣΧΟΟΑΠ και εντός του δικτύου προστασίας NATURA2000. Από δικηγόρο της περιοχής άκουσα πως εντός ΑΑ μπορείς να νομιμοποιήσεις και ας είναι ΑΝ. Δεν το διασταύρωσα παρόλα αυτά από αναζήτηση στο διαδίκτυο

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σε περιοχή όπου έχουν κυρωθεί μερικώς οι δασικοί χάρτες, παρατηρείται ότι οι γραμμές του μερικώς κυρωμένου χάρτη που ορίζουν τις μη δασικές περιοχές (κίτρινο χρώμα) έχουν μια απόσταση 2,50 μ (το λεγόμενο "buffer") σε σχέση με τις γραμμές του αρχικώς αναρτημένου δασικού χάρτη, σε θέσεις που υπάρχει επαφή με ιδιοκτησίες που άσκησαν αντιρρήσεις ("κενό" στο χάρτη). Αποτέλεσμα είναι σε κάποιες περιπτώσεις,  τα πολύγωνα των μετρούμενουν ιδιοκτησιών, στον αρχικά αναρτημένο χάρτη, να εμπίπτουν σε εντελώς καθαρή περιοχή (ΑΑ) και στις κυρωμένες γραμμές (λόγω αυτής της απόστασης των 2,50 μ) να  προεξέχουν τμηματικά των μερικώς κυρωμένων γραμμών. 

Η δήλωση Ν. 1599/86 στα πλαίσια του νόμου 4483/17 άρθρο 142,  ότι "η ιδιοκτησία δεν εμπίπτει στις δασικές εν γένει διατάξεις" ισχύει στις περιπτώσεις αυτές για το σύνολο της έκτασης ιδιοκτησίας,  ή πρέπει να αναφερθεί για τα προαναφερθέντα προεξέχοντα τμήματα, ότι εμπίπτουν σε περιοχή ΑΑ προσωρινώς μέχρι την τελική κύρωση του χάρτη;

 

ΑΡΧΙΚΑ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟΣ ΔΑΣΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ.jpg

ΜΕΡΙΚΩΣ ΚΥΡΩΜΕΝΟΣ ΔΑΣΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ.jpg

1.jpg

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πολύ εύστοχη παρατήρηση στην λεπτομέρεια αυτή. Αυτό που ξέρω για το buffer αυτό είναι ότι δημιουργήθηκε για να προστατέψει τους ιδιοκτήτες από ενδεχόμενα μικροσφάλματα στα πολύγωνα των αντιρρήσεων που υπέβαλλαν, ώστε η όποια απόφαση προκύψει να καλύψει μετά βεβαιότητας την έκταση "που εννοούσαν".

Το θέμα τώρα είναι ότι, θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε να μην τύχουν περιπτώσεις που αρχικός χαρακτηρισμός ΑΑ να γίνει κάτι άλλο εις βάρος ενός ιδιοκτήτη.

Edited by ntanos
Link to comment
Share on other sites

 

1 ώρα πριν, ntanos said:

Πολύ εύστοχη παρατήρηση στην λεπτομέρεια αυτή. Αυτό που ξέρω για το buffer αυτό είναι ότι δημιουργήθηκε για να προστατέψει τους ιδιοκτήτες από ενδεχόμενα μικροσφάλματα στα πολύγωνα των αντιρρήσεων που υπέβαλλαν, ώστε η όποια απόφαση προκύψει να καλύψει μετά βεβαιότητας την έκταση "που εννοούσαν".

Αυτό μου ανέφεραν και στην Δ/νση Δασών για το λόγο που δημιουργήθηκε αυτή η "ζώνη" των 2.50 μ. Η συζήτηση ξεκινά διότι προσφάτως το εντόπισα και ο ίδιος και συζητώντας με κάποιους συναδέλφους φάνηκε ότι δεν έχει γίνει ευρύτερα αντιληπτό το θέμα του "buffer".

1 ώρα πριν, ntanos said:

Το θέμα τώρα είναι ότι, θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε να μην τύχουν περιπτώσεις που αρχικός χαρακτηρισμός ΑΑ να γίνει κάτι άλλο εις βάρος ενός ιδιοκτήτη.

Σε ερώτησή μου αν ο όμορος ιδιοκτήτης χάσει την αντίρρηση, αν οι τελικά κυρωμένη γραμμή θα ταυτίζεται με αυτή του αρχικά αναρτημένου χάρτη, η απάντηση ήταν θετική. Σίγουρα ως τοπογράφος θα γνωρίζεις το θέμα πολύ καλύτερα από εμένα. 

Η συζήτηση ανοίγει για να δούμε μήπως ελλοχεύει κάποιος κίνδυνος για εμάς, ως υπογράφοντες μελετητές, για την δήλωση του ν 4483/17 ότι η ιδιοκτησία δεν εμπίπτει στις δασικές εν γένει διατάξεις. Με βάση τον αρχικώς αναρτημένο χάρτη, η ιδιοκτησία δεν εμπίπτει (καθαρό τμήμα-ΑΑ). Με βάση όμως τις γραμμές του μερικώς κυρωμένου χάρτη (λόγω buffer) μικρές επιφάνειες της ιδιοκτησίας, βρέθηκαν να εμπίπτουν σε ζώνη ("τρύπα στο χάρτη) που έχει ασκηθεί αντίρρηση. Οπότε, τελικά η ερώτηση είναι στη δήλωση μπορεί κανείς να γράψει άφοβα και να είναι 100% βέβαιος, ότι η ιδιοκτησία δεν εμπίπτει στις δασικές εν γένει διατάξεις, ή θα πρέπει να εμβαδομετρήσει και αυτές τις μικρές επιφάνειες που αναφέρθηκαν και να υποσημειώσει ότι αυτές έχουν χαρακτηριστεί "ΑΑ" σύμφωνα με αρχικό χάρτη και προσωρινά, μέχρι την τελική κύρωση του δασικού χάρτη, οι επιφάνειες αυτές δεν εμπίπτουν στις δασικές διατάξεις.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα. Θέτω το ερώτημα που ίσως έχει απασχολήσει ή θα απασχολήσει προσεχώς συναδέλφους που ασχολούνται με τοπογραφικά. σε περιοχή δασικών χαρτών.

Σε περιοχή μερικώς κυρωμένου δασικού χάρτη, είχε ασκηθεί αντίρρηση για ένα αγροτεμάχιο η οποία εξετάστηκε από την επιτροπή εξέτασης αντιρρήσεων δασικού χάρτη, εκδόθηκε απόφαση (αναρτημένη στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ) και η αντίρρηση έγινε πλήρως δεκτή. 

Όμως, στον μερικώς κυρωμένο χάρτη δεν έχει επέλθει αλλαγή στο πολύγωνο ώστε να λάβει το κίτρινο χρώμα που αντιστοιχεί σε οριστικά μη δασικές εκτάσεις, ούτε φυσικά και στον αρχικώς αναρτημένο δασικό χάρτη έχει διαγραφεί το πράσινο χρώμα.

Το ερώτημα είναι μπορεί να δηλωθεί πλέον ότι το γεωτεμάχιο δεν εμπίπτει στις δασικές εν γένει διατάξεις σύμφωνα με την υποχρέωση δήλωσης μηχανικού ν. 1599/86 επί του σχεδίου ή πρώτα θα πρέπει να αλλάξει ο χρωματισμός στον μερικώς κυρωμένο ψηφιακό δασικό χάρτη;

Να προσθέσω στο σημείο αυτό ότι, η προαναφερθείσα απόφαση περιλαμβάνει πίνακα συντεταγμένων με την έκταση για την οποία είχε υποβληθεί αντίρρηση και τελικώς αυτή κερδήθηκε, οπότε με μια προσεκτική αντιπαραβολή (αν και κοπιαστική εργασία) μπορεί να γίνει ταύτιση περιγράμματος γεωτεμαχίου.

Link to comment
Share on other sites

το θεμα αυτο -και άλλα- θα αντμετωπισθουν "οσονουπω"

https://www.cnn.gr/news/politiki/story/206139/allages-se-dasikoys-xartes-kai-ktimatologio-proaniggeile-o-xatzidakis

 

 

εχουν και οι συμβ/φοι τα δικα τους προβληματα..." λογω ελλειψης ενημερωσης"

https://enotariat.gr/?p=6205

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

(μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Καλημέρα.

Στην περίπτωση μερικά κυρωμένου δασικού χάρτη στον οποίο εμφανίζεται ακτινικός οικισμός με τα όρια του, εντός του οποίου φυσικά δεν έχει γίνει χαρακτηρισμός της φύσης των εκτάσεων, πώς θα πρέπει να διατυπώνεται η Υ.Δ του μηχανικού στο τοπογραφικό διάγραμμα σύμφωνα με τον Ν 4483/2017, για έκταση εντός του οικισμού; 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Ο δασικός χάρτης όπως αυτός έχει κυρωθεί μερικώς δείχνει την περιοχή του κύκλου εκτός δασικής ανάρτησης;

Αν δεις μαύρη γραμμή στον αρχικώς αναρτημένο χάρτη και μέσα όταν κλικάρεις σου βγάζει η περιοχή είναι εκτός ανάρτησης, τότε δεν ανήκει στις δασικές εν γένει διατάξεις.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.