Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Recommended Posts

Σε πράξη χαρακτηρισμού που συνοδεύεται από εξαρτημένο (και το οποίο έχει περαστεί και στον αναρτημένο χάρτη), είδα ότι έχει σημαντικές αποκλίσεις σε σχέση με αυτό που μέτρησα εγώ.

Μπορώ να πάω καινούργιο εξαρτημένο στο ΣΥΑΔΧ και να το αντικαταστήσουν ή αναγκαστικά θα πρέπει να παραμείνει το εξαρτημένο της πράξης χαρακτηρισμού;

Δικαιούμαι και πάλι την απόκλιση +- 5% στο εμβαδόν επί του νέου τοπογραφικού; 

(από 10 στρέμματα που αναφέρει η πράξη, το μετράω 10,5 στρέμματα)

Link to comment
Share on other sites

θα ελεγξεις το τοπογραφικό που κατέθεσαν "τότε" για  την ΠΧ.

Ειχε εκει ολα τα απαραιτητα στοιχεια/τριγωνομετρικά.

και θα το συγκρινεις με την δικη σου επιμέτρηση.

Παντως, τεμαχια ή τμηματά τους που περιεχονται σε ΠΧ

δεν επαναχαρακτηριζονται.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Αυτό έκανα και είδα ότι το τοπογραφικό της πράξης έχει μία μετατόπιση 2 μέτρα (και με διαφορές στις γωνίες) και μπαίνει μέσα σε δρόμους και άλλες ιδιοκτησίες... Γιατί να πρέπει να μείνει έτσι δηλαδή;

Και όταν πάει να βγάλει άδεια ή να το πουλήσει, πως θα γράψω στη δήλωση ότι "τα όρια που έχουν ταυτίζονται με αυτά της πράξης χαρακτηρισμού";

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλημέρα.

Σε έλεγχο γηπέδου πελάτη στην ανάρτηση των Δασικών Χαρτών, προκύπτει ότι η ιδιοκτησία του βρίσκεται εντός περιοχής χαρακτηρισμένης ως ΑΑ (που από ότι καταλαβαίνω δεν αποτελεί δασική έκταση), αλλά με επιπλέον πληροφορία ΑΝ - Αναδασωτέες ή Δασωτέες εκτάσεις. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό;

 

 

Link to comment
Share on other sites

https://www.michanikos.gr/forums/topic/62025-kαμπινγ/?tab=comments#comment-1106069

 

δες και τα ΠΜ

και αυτο το σημερινο απο την κ. Μπακλατζή  για τα προδηλα λάθη.

https://news.b2green.gr/4113/γρ-μπακλατσή-πότε-υποβάλλουμε-ατελώς

Edited by dimitris GM
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

On 22/3/2021 at 10:00 ΠΜ, SuperMegaPan said:

Συνάδελφοι καλημέρα.

Σε έλεγχο γηπέδου πελάτη στην ανάρτηση των Δασικών Χαρτών, προκύπτει ότι η ιδιοκτησία του βρίσκεται εντός περιοχής χαρακτηρισμένης ως ΑΑ (που από ότι καταλαβαίνω δεν αποτελεί δασική έκταση), αλλά με επιπλέον πληροφορία ΑΝ - Αναδασωτέες ή Δασωτέες εκτάσεις. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό;

 

 

Πρακτικά σημαίνει ότι είναι άλλης μορφής έκτασης που δεν υπάγεται στις δασικές διατάξεις, αλλά υπάρχει και ο χαρακτηρισμός ΑΝ (κήρυξη ως αναδασωτέα, προφανώς μέσα σε μία ευρύτερη έκταση). Ο χαρακτηρισμός ΑΝ θα πρέπει να αρθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.998/1979 (απόφαση δασάρχη και δημοσίευση σε ΦΕΚ). Μέχρι τότε το ακίνητο είναι δεσμευμένο από το χαρακτηρισμό ΑΝ.΄Μετά την άρση της αναδάσωσης, αναμορφώνεται και ο δασικός χάρτης σε όποιο στάδιο κι αν βρίσκεται.

Μια επίσκεψη στο δασαρχείο που έχει κηρύξει την αναδάσωση θα σε διαφωτίσει για το αν πρέπει να κινήσεις κάποια ενέργεια για λογαριασμό του πελάτη σου ή αν θα κινηθούν αυτεπάγγελτα για την άρση της αναδάσωσης. 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

12 ώρες πριν, MONOS said:

... Μέχρι τότε το ακίνητο είναι δεσμευμένο από το χαρακτηρισμό ΑΝ.΄..

Όλο μπλέκει και πάει...

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, καλημέρα!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι! Τις απόψεις σας θα ήθελα σε μια περίπτωση που με απασχολεί...

Έχω τεμάχιο που προέρχεται από Συμπληρ. Διανομή του Υπ. Γεωργίας του έτους 1939 η οποία κυρώθηκε με ΦΕΚ το έτος 1953. Το τεμάχιο αποδόθηκε στον αρχικό κληρούχο με τίτλο κυριότητας το έτος 1956. Στον Τίτλο το τεμάχιο έχει κανονικά αριθμό και κατηγορία και χαρακτηρίζεται ως Άγονο. Σύμφωνα με το διάγραμμα της διανομής, βρίσκεται στην οριογραμμή του Αγροκτήματος και συνορεύει με Δάσος (σύμφωνα με τους κτηματ. πίνακες) όμορου Αγροκτήματος.  

Σήμερα, εφαρμόζοντας το διάγραμμα στο έδαφος προκύπτει ξεκάθαρα ένα τμήμα του ως ΔΔ. Το θέμα είναι ότι το τμήμα αυτό ήταν όντως ανέκαθεν δασικό..... δεν εκχερσώθηκε και δεν καλλιεργήθηκε ποτέ.... αυτό προκύπτει και από το υπόβαθρο του ιστορικού ορθοφωτοχάρτη....

Ο σημερινός ιδιοκτήτης είναι ο γιος του αρχικού κληρούχου και το πήρε στη κατοχή του το 1998 με αποδοχή κληρονομιάς (με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς τοπογραφικό, δασαρχείο κλπ)

Λόγω του ΔΔ τμήματος, το γήπεδο σήμερα δεν μπορεί να μεταβιβαστεί σαν ενιαίο με βάση το εμβαδό του τίτλου καθώς τμήμα του ''εμπίπτει στις Δασικές εν γένει εκτάσεις''.  (σημ. στο Κτηματολόγιο δηλώθηκε ολόκληρο με βάση το αρχικό εμβαδό).

Οι προβληματισμοί μου για να μπορέσει να γίνει μεταβίβαση καθώς έχω πλήρη άγνοια και δεν έχω ξανασχοληθεί με αντίστοιχη περίπτωση:

- το τμήμα ΔΔ θεωρείται ιδιωτική Δασική έκταση οπότε δεν υπάρχει θέμα και μπορεί να μεταβιβαστεί κανονικά?

- θα πρέπει να γίνει υποβολή Αντίρρησης κατά του Δασικού Χάρτη γιατί θα έπρεπε να εφαρμοστεί ορθά η οριογραμμή του Αγροκτήματος και να εξαιρεθεί από τον χαρακτηρισμό?

- μήπως η περίπτωση θεωρείται πρόδηλο σφάλμα?

- ακραία περίπτωση.... μήπως να κατατμηθεί το τεμάχιο και να μεταβιβαστεί μόνο το υπόλοιπο τμήμα ΑΑ, αφού πλέον οι κατατμήσεις κληροτεμαχίων επιτρέπονται, και το τμήμα ΔΔ απλά να αφεθεί στην τύχη του? Το συνολικό τεμάχιο είναι μη άρτιο και δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στο όριο κατάτμησης στη περιοχή από ΖΟΕ, ΣΧΟΟΑΠ κλπ.

Με το αρμόδιο ΣΥΑΔΧ που μίλησα δεν έβγαλα άκρη.... έχω την αίσθηση ότι ο αρμόδιος υπάλληλος τα μασούσε και δεν ήξερε πως να το χειριστεί... καταλήξαμε στο να υποβάλλω Αντίρρηση αλλά κάτι δεν μου κάθεται καλά....

Επισυνάπτω ένα πρόχειρο σχέδιο με την Διανομή.... πρόκειται για το τεμάχιο με το κόκκινο περίγραμμα..... η παχιά μαύρη γραμμή είναι η οριογραμμή του Δασικού πολυγώνου με χαρακτηρισμό ΔΔ.

Συγνώμη για το σεντόνι.... κάθε άποψη ευπρόσδεκτη!

366257296_-Model2.thumb.jpg.cd44490fc7569f1dc291efe7908c501d.jpg

Edited by lou
Link to comment
Share on other sites

Ας τα πάρουμε ένα ένα.

Σε διανομή δεν νοείται ΔΔ άρα θα πρέπει να κάνεις πρόδηλο για να γίνει ΑΔ εφόσον σήμερα διατηρεί τον δασικό χαρακτήρα.

Το παραπάνω προυποθέτει να είσαι σίγουρος ως προς την εφαρμογή της διανομής.

Απο εκεί και πέρα μπορείς να ζητήσεις την έκδοση πιστοποιητικού  και βεβαίωσης ακαίας (από Δ/νση Δασών και Δασαρχείο αντίστοιχα) και να μεταβιβασθεί κανονικά και το δασικό τμήμα ως ιδιωτικό δάσος.

Νομίζω ότι το πιστοποιητικό εκδίδεται μόνο επί κυρωμένου χάρτη οπότε ίσως πρέπει να περιμένεις αλλά δεν είμαι σίγουρος 100%.

Link to comment
Share on other sites

Οι δασικοί χάρτες από το ΓΕΩΤΕΕ.

Είναι αξιολάτρευτη η ονομασία των αρχείων. Περιπλανιέσαι σ'όλη την Ελλάδα για να βρεις τον νομό που σε ενδιαφέρει. Με μια πολύ γρήγορη αναζήτηση, τα αρχεία .gdbtable έχουν το ζουμί. Ανοίγουν με πρόγραμμα τύπου qgis για να γίνουν shp, dxf κλπ. Η ονομασία a,b,c....1a,1b,1c κλπ υποδηλώνει τον εκάστοτε νομό όπως έχω καταλάβει.

Edited by pirsogiannis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.