Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Recommended Posts

1 ώρα πριν, ntanos said:

Υπάρχει και μία διάταξη, για διεκδικήσεις μικρότερες των 100τ.μ. επί ενός γεωτεμαχίου, η οποία προβλέπει ότι στις κτηματολογικές εγγραφές δεν καταχωρούνται. Το έχεις συζητήσει αυτό με τη δασική υπηρεσία? ίσως είναι μία απλή λύση στο πρόβλημά σου, σε περίπτωση που δεν γίνει η αιτούμενη διόρθωση του δασικού χάρτη.

Δεν έχω καταλάβει βέβαια αν αυτή η απαλοιφή, θα αφορά μόνο το ιδιοκτησιακό και όχι το χαρακτήρα της έκτασης.

Μάλλον αναφέρεσαι στο άρθρο 126 του Ν. 4759/2020;

Αυτό αφορά μόνο το ιδιοκτησιακό από όσο ξέρω. Θα γίνει δηλαδή ιδιωτικό δάσος με δυνατότητα μεταβίβασης χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό Δ/νσης Δασών. Το δασικό παραμένει και πιστεύω ότι είναι σοβαρό δηλαδή τι θα λέει το τοπογραφικό; Εντός ρυμοτομικού για το οποίο έχει αναρτηθεί/κυρωθεί δασικός χάρτης και εμφανίζεται ΔΑ; Είναι γελοίο. Ή θα εμφανίζεται ρυμοτομική γραμμή που τέμνει δασικό πολύγωνο; Μάλλον πρέπει να ρωτήσω συμ/φο τουλάχιστον να ξέρω ότι μπορώ να κάνω μεταβίβαση μέχρι να λυθεί το θέμα.

Το ΣΥΑΔΧ μου είπε ότι κάτι έχει ακούσει αλλά δεν ξέρει ακριβώς τι ισχύει. ΣΥΑΔΧ, Δ/νση Δασών και ΥΠΕΝ ήταν κάθετοι πάντως ότι πρέπει να γίνει διόρθωση του χάρτη και να επιμείνω ώστε είτε να εξαιρεθεί του χάρτη (άποψη ΥΠΕΝ) είτε να βγει ΑΑ (ΣΥΑΔΧ με επιφύλαξη - δεν ξέραν ακριβώς) η έκταση που με ενδιαφέρει και να μη βασιστώ σε κάτι άλλο, δηλαδή με τίποτα να μην το αφήσω να μεινει δασικό απλά εκτός απο το ΥΠΕΝ οι άλλοι 2 δεν ήταν σίγουροι για το τι να κάνω.

Πιστεύω στο καλύτερο σενάριο θα εξαιρεθεί με αναμόρφωση χάρτη μετά από επικοινωνία Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου - Δ/νσης Δασών σε 10-12 μήνες και στο χειρότερο σενάριο θα γίνει ΑΑ μετά απο αντίρρηση σε 2-10 χρόνια. Στο μεταξύ λογικά (ελπίζω) θα επιτρέπονται μεταβιβάσεις χάρη στο πιο πάνω άρθρο. 

 

Πάντως αν κάποιος αντιμετωπίσει παρόμοιο θέμα στο μέλλον στο ΥΠΕΝ (και στη Δ/νση Δασών αλλά αυτοί λένε έχουν τεράστιο φόρτο) είναι πολύ καλύτερα καταρτισμένοι από τα ΣΥΑΔΧ. Οι τελευταίοι αν είναι κάτι περίπλοκο δεν ξέρουν πώς να το αντιμετωπίσουν.

Edited by leftkox
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα, 

δεν ξέρω αν έβαλα σε σωστό topic την απορία μου. Σε τοπογραφικό που θα επισυνάπτεται σε αίτηση για οριστική παραχώρηση δασικής έκτασης για χρήση καλλιέργειας γράφω δήλωση του ν.651/1977; Η έκταση βρίσκεται εντός οικισμού με κέντρο και ακτίνα 800μ. και παραχωρήθηκε με προσωρινό παραχωρητήριο το 1974

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα Συνάδελφοι,

Ερώτηση:

Εάν ιδιοκτήτης έχει 2 ακίνητα όμορα. Και πραγματοποιήσει αντίρηση για το ένα, και κερδιθεί. Τότε "καθαρίζεται" μια έκταση με offset 2.5 μέτρα από το γεωτεμάχιο από το οποίο έγινε η αντίρρηση;

Το ρωτάω γιατί το όμορο έχει πλάτος 2,40μ στην πλευρά που συνορεύει με το γεωτεμάχιο, και ίσως γλιτώσει να κάνει αντίρρηση και εκει.

Ευχαριστώ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

5 λεπτά πριν, zulumpo said:

χρόνο

Εσύ θα το γλυτώσεις αυτό άστα αυτά :P

Κάντου μια καλή τιμή κ κάντα κ τα δύο θα έλεγα. Γενικά τις έχω κόψει αυτές τις πατέντες ;)

Link to comment
Share on other sites

Καλά προφανώς για μένα μιλούσα 😆.

Άλλα προς το θέμα μας, και γενικότερα για κατανόηση, όταν κερδίζεται μια αντίρρηση, "καθαρίζει" μια περιοχή 2,5 μέτρων γύρω από ένα γεωτεμάχιο;

Edited by zulumpo
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ψάχνω να βρω στο ktimanet αναρτημένο δασικό χάρτη για να δω τους χαρακτηρισμούς (ΔΑ, ΔΔ κλπ) αλλά δεν εμφανίζονται.

Τι κάνω λάθος;

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την άμεση και ουσιαστική απάντηση.

Είχα πατήσει και το i αλλά δεν είχα βάλει τον κέρσορα πάνω στην έκταση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.