Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Recommended Posts

Νομίζω δεν θα μπορείς να έχεις τον δασικό χάρτη σε επεξεργάσιμη μορφή.

Από ότι θυμάμαι ο ΠΣΔΑΤΜ (σύλλογος των Τοπογράφων) έχει στη διάθεση του και των μελών του στοιχεία του Δασικού Χάρτη σε επεξεργάσιμη μορφή.

Link to comment
Share on other sites

Αύριο θα ρωτήσω στο δασαρχείο της περιοχής μου,

μετά από επικοινωνία με συναδέλφους  μου είπανε ότι είναι δωρεάν οι χάρτες σε μορφή pdf, αν και υπήρχε αμφοβολία

 

 

Link to comment
Share on other sites

20 λεπτά πριν, tectonator said:

ΓΕΩΧΩΡΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ ....

Αν μπορεί να υπάρξει μια μικρή βοήθεια στο πως ανοίγουν οι χάρτες αυτοί.

Σε AutoCAD?

Αν ναι, βασικά βήματα?

Link to comment
Share on other sites

Ανοίγουν είτε στο ArcGIS είτε στο δωρεάν QGIS. Μπορούν να μετατραπούν σε αρχεία autocad αλλά θα χαθεί η πληροφορία/χαρακτηρισμός.

Edited by tectonator
Link to comment
Share on other sites

όπως τα λέει ο tectonator είναι ,σήμερα μου είπανε ακριβώς αυτό πρέπει να δουλεύεις με gis ή στο Autocad map για να ανοίξουν οι χάρτες και δεις ότι πληροφορία θέλεις... δηλ. χαρακτηρισμού ΔΑ,ΑΔ κτλ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλημέρα συνάδελφοι! Γνωρίζει κάποιος εάν υπάρχουν πουθενά αναρτημένα συνολικά τα δεδομένα του Δασικού Χάρτη της Π.Ε. Εύβοιας (αρχεία .dbf - .shx - .shp )?
Με μια αναζήτηση βρήκα αρκετά ελεύθερα δεδομένα για όλη την χώρα στον ΠΣΔΑΤΜ και στο ΓΕΩΤΕΕ αλλά για την Εύβοια δεν βρίσκω τίποτε....:confused:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα σε όλους. Στον Νομό Λάρισας έχουμε από τον Δεκέμβριο αν θυμάμαι καλά του 2017 μερική κύρωση δασικών χαρτών. Έχω πελάτες αυτή τη στιγμή που μου λένε ότι ενώ εγώ βλέπω ότι τεμάχια αναδασμού πέφτουν μέσα σε δασικές εκτάσεις σύμφωνα με τους κυρωμένους δασικούς χάρτες στο site της ΕΚΧΑ, αυτοί λένε ότι "έκανε μια κίνηση η Περιφέρεια" και πως "ο,τι είναι σε αναδασμό το "καθάρισαν"  και πλέον δεν έιναι δασικό". 

Πήρα λοιπόν τηλέφωνο έναν απο αυτούς που ενημέρωσε σχετικά του αγρότες της περιοχής (μάλλον γεωπόνος) και μου είπε οτι όντως "καθάρισαν" και δεν είναι πλέον δασικά τα τεμάχια αναδασμών-διανομών, στους χάρτες του ΟΠΕΚΕΠΕ 

Γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικό? Η αλλαγή που έγινε στους χάρτες του ΟΠΕΚΕΠΕ θα περαστεί και στους κυρωμένους δασικούς χάρτες της ΕΚΧΑ, και αν ναί χωρίς να κάνουν αίτηση στο δασαρχείο όσοι έχουν τεμάχια αναδασμών-διανομών που είναι δασικά?

Προφανώς μέχρι η αλλαγή να εμφανιστεί στο site της ΕΚΧΑ εμείς δεν μπορούμε να βεβαιώσουμε κάτι διαφορετικό απο αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή.

Edited by thief7710
Link to comment
Share on other sites

Μίλησα με το δασαρχείο. Έγινε μια κίνηση και πήραν λέει τα όρια Αναδασμών και Διανομών απο τον ΟΠΕΚΕΠΕ και αφαίρεσαν τα δασικά πολύγωνα που έπεφταν εκεί μέσα. Αυτό το νέο αρχείο χρησιμοποιεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ για να πληρώσει τους αγρότες και με βάση αυτό το αρχείο θα διορθωθούν και οι δασικοί χάρτες στην επόμενη αναμόρφωση. Μέχρι τότε όμως πάμε με ότι βλέπουμε στην σελίδα με τους κυρωμένους της ΕΚΧΑ. Αυτά που λέω αφορούν την Θεσσαλία σίγουρα. Δεν ξέρω αν έχει γίνει κάτι ανάλογο και αλλού.

Μακάρι, που δεν το νομίζω, τα όρια που χρησιμοποίησαν αυτή την φορά να είναι σωστά.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.