Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναμονές οπλισμού στο δώμα


 

Recommended Posts

Αγαπητοί θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει πρόβλημα στατικότητας ή άλλης φύσεως πρόβλημα στην περίπτωση που κοπούν τελείως οι αναμονές σε δώμα. Εννοείται ότι δεν υπάρχει περίπτωση προσθήκης άλλου ορόφου. Να επισημάνω ότι οι μπετόβεργες είναι παλαιού τύπου λείες με κούρμπα στο άκρο.

 

Ευχαριστώ

 

Link to comment
Share on other sites

Θα σου απαντησω κανονιστικα και οχι τι συμβαινει πραγματικα (προσωπικα δεν ξερω καμμια περιπτωση αστοχιας εξ αυτου του λογου )

Ο κανονισμος σκυροδεματος απο το 1992 και μετα προβλεπει αγκυρωση των οπλισμων στυλου εντος του ιδιου αν ο στυλος δεν συνεχιζει καθ υψος. Οι παλαιοτεροι κανονισμοι δεν ελεγαν τιποτα.

Link to comment
Share on other sites

Το πρέπει να κάνουνε με τις αναμονες αν ο επόμενος όροφος γίνει σε πολλά χρόνια;; πχ 20 και πλέον;; Πρέπει να βάφει;; Θα έχει πρόσφυση το μπετόν;; πιστεύω είναι κάτι που απασχολεί πολύ κόσμο και οι απόψεις διίστανται...

Edited by nascar1
Link to comment
Share on other sites

Aσφαλώς και υπάρχει πρόβλημα. Πρόβλημα υπάρχει ακόμη και με τις αναμονές αυτές καθ'αυτές οι οποίες δεν είναι εγκιβωτισμένες σε σκυρόδεμα. 

 

Και στις 2 περιπτώσεις οι οπλισμοί των υποστυλωμάτων των υποκείμενων σταθμών είναι αναγκύρωτοι. Πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα να μην γίνεται εκμεταλλεύσιμο το κανονιστικό (αλλά και το πραγματικό) όριο διαρροής των ράβδων των υποκείμενων υποστυλωμάτων,όπως αυτές σχεδιάζονται στο υπολογιστικό προσομοίωμα. Τζάμπα το Β500C και το Stahl III.

 

ΥΓ. Υπόψην ότι σε μεικτό (τοιχωματικό-πλαισιακό) σύστημα,οι μεγαλύτερες ροπές στα υποστυλώματα εντοπίζονται στους ανώτερους ορόφους.

 

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να δημιουργηθεί ένα "κουτί" από σκυρόδεμα ίδιας αντοχής με αυτό του υποκείμενου ορόφου που θα εγκιβωτίσει τις αναμονές.

Edited by atsalovergas
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ιναι αυτα που εχουν αναφερθει  κατα την  ρηση καθηγητη

 

σαν "παλουκια αισιοδοξιας"

 

η προ ετων  συζητηση ηταν σαφης

 

"δεν κοβονται με τπτ"

 

εδιτ

εδω και η συζητηση  σαν εγκιβωτισμενες αναμονες

 

http://www.michanikos.gr/topic/32648-Μόνωση-και-αναμονές-στις-κολώνες/?p=526588

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Το πρέπει να κάνουνε με τις αναμονες αν ο επόμενος όροφος γίνει σε πολλά χρόνια;; ....

Στο δια ταύτα λοιπόν όταν εχεις βρει να υπάρχουν αναμονές (γενικά και αόριστα) πρώτη κίνηση είναι και ένα καλό βάψιμο και ενας εγκιβωτισμός σε σκυρόδεμα για όταν τα χρειαστείς να το σιάσεις εύκολα και να βγουν στον αέρα ξανά όταν κι αν χρειαστούν με οσο το δυνατόν λιγότερη φθορά.

 

Στην ουσία όμως το πόσο χρήσιμο θα φανούν οι υφιστάμενες αναμονές ειδικά αν είναι παλιές προ ST III που περιγράφει το αρχικό θέμα ή και σε πόσο βάθος έχει ή δεν έχει αγκύρωση ή αν έχουν ικανό ύψος οι αναμονές (πχ 1 με 1.3μ κι όχι 40 ή 50 εκατοστά που έχουν πολλές παλιές) αυτά είναι ανα περίπτωση που με την αυτοψία θα κρίνει ο Μηχανικός που θα αναλάβει την όποια προθήκη και δεν μπορεί να υπαρχει γενική απάντηση.

Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στις σχετικές επισημάνσεις των συναδέρφων KF και atsaloverga για αυτά.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Η αμέσως καλύτερη λύση του εγκιβωτισμου ποια είναι;; Επίσης πως το δικαιολογείς στον ελεγκτή δόμησης τα 1,5 μέτρα εγκιβωτισμου πάνω από το μέγιστο ύψος που φαίνεται στην άδεια;;

Edited by nascar1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.