Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΥΠΕΝ:Διευκρινιστικές Οδηγίες περί ασφαλιστικής ενημερότητας μηχανικού και κρατήσεων υπέρ ΤΣΜΕΔΕ κ& ΕΜΠ στις οικοδομικές άδειες


Engineer

Recommended Posts

Διευκρινιστικές Οδηγίες περί της ασφαλιστικής ενημερότητας του μηχανικού και των κρατήσεων υπέρ ΤΣΜΕΔΕ κ& ΕΜΠ στις οικοδομικές άδειες, στο πλαίσιο της εφαρμογής του άρθρου 40 του ν. 4495/2017 εξέδωσε το ΥΠΕΝ.

 

Αναλυτικά, αναφέρονται τα εξής:

 

“Μετά από ερωτήματα πολεοδομικών υπηρεσιών, σχετικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά του άρθρου 40 του ν.4495/2017 για τη χορήγηση της οικοδομικής άδειας, διευκρινίζουμε για την ενιαία εφαρμογή αυτού από τις Υπηρεσίες Δόμησης τα παρακάτω:

 

Στο άρθρο 40 του ν.4495/2017 που φέρει τίτλο «Δικαιολογητικά για τη χορήγηση της οικοδομικής άδειας» ορίζονται ρητά τα σχετικά δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση της οικοδομικής αδείας, στα οποία δεν περιλαμβάνεται η βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας του μηχανικού. Συνεπώς, για την εφαρμογή των πολεοδομικών διατάξεων του ν.4495/2017 και για την έκδοση οικοδομικής αδείας, δεν απαιτείται η προσκόμιση ασφαλιστικής ενημερότητας του μηχανικού, αλλά μόνο τα αποδεικτικά κατάθεσης των απαιτούμενων εισφορών του ιδιοκτήτη του έργου υπέρ του Δημοσίου, ΕΦΚΑ και δήμου.

 

Επίσης, σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 2/47676/0026/13-10-2017 έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών, Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, Διεύθυνση Συντονισμού και ελέγχου εφαρμογής Δημοσιολογιστικών Διατάξεων, στο οποίο αναφέρεται επί λέξει ότι: «λόγω της κατάργησης των κρατήσεων υπέρ ΤΣΜΕΔΕ η κράτηση υπέρ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) ως παρακολούθημα της προηγούμενης καταργείται ομοίως», διευκρινίζουμε ότι δεν απαιτείται για την χορήγηση της οικοδομικής αδείας, η κράτηση 1% υπέρ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).”

 

Πηγή: http://polytexnikanea.gr/WP3/?p=51064

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Έδωσε ο Θεός φώτιση και το κατάλαβαν. Δυο χρόνια για το αυτονόητο. Δεν θέλουμε να ξέρουμε πόσο θα πάρει για το ...δυσνόητο.

Link to comment
Share on other sites

άρθρο 40 του ν.4495/2017

ιη) αντίγραφο απόδειξης παροχής υπηρεσιών ή τιμολόγιο που αφορά την καταβολή της συμφωνηθείσας αμοιβής των μελετητών μηχανικών, καθώς και το ΦΕΜ αυτής.

 

οπότε σύμφωνα με το παραπάνω δεν απαιτείται πλέον εντολή πληρωμής από το ΤΕΕ και απόδειξη κατάθεσης της συμφωνηθείσας τιμής στη τράπεζα αρκεί μόνο φωτοτυπία του τιμολογίου

Link to comment
Share on other sites

Όλα τα παραπάνω αναφέρονται στην έκδοση Ο.Α

 

Σήμερα όμως συνεχίζει να απαιτείται η ε.α.δ 

(ή άλλως η κατά το  άρθρο 35 Προέγκριση οικοδομικής άδειας) 

η οποία εκδίδεται σύμφωνα με όσα δικαιολογητικά  προβλέπονται στον 4030/11 

 

Οπότε κατά τη γνώμη μου  τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο! 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα Βασίλη,

δεν είναι έτσι, τουλάχιστον αυτό το ξεκαθάρισαν, γιατί στο ΦΕΚ που θα βγει τη Δευτέρα υπάρχει αυτό :

 

Άρθρο 30
1. Η παράγραφος 1 του άρθρου 50 του ν.4495/2017 αντικαθίσταται ως εξής :
« Έως τη λειτουργία των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του άρθρου 33 και την έκδοση της προβλεπόμενης στην παράγραφο 1 του άρθρου αυτού απόφασης, οι διοικητικές πράξεις του άρθρου 29 εκδίδονται με τη διαδικασία που ίσχυε πριν τη δημοσίευση του παρόντος. Κατ' εξαίρεση για την έκδοση των οικοδομικών αδειών υποβάλλονται τα δικαιολογητικά του άρθρου 40 του παρόντος».

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.