Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

WiFi


ΟΩΝ

Recommended Posts

Για πακέτα internet τύπου fiber 30 ή 50Mbps, πράγματι βλέπεις αυτές τις ταχύτητες με χρήση καλωδίου Ethernet. Ωστόσο, κινητά, tablet, laptop κλπ έχουν πολύ χαμηλότερες ταχύτητες, ειδικά όσο απομακρύνεσαι από το router και παρεμβάλλονται επιπλέον τοίχοι. Υπάρχει λύση στο πρόβλημα; Έχω ακούσει για extenders, repeaters, access points κλπ. Ποιά είναι η καλύτερη λύση;

Edited by gp1
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Προσωπικά χρησιμοποιώ repeater, ώστε να ενδυναμώσω το σήμα στα δωμάτια που το σήμα είναι ασθενές, και είμαι ευχαριστημένος.

 

Πάντως, πριν από οτιδήποτε, μπορείς να πάρεις την κάτοψη του σπιτιού και να δεις μήπως υπάρχει κάποιο καλύτερο σημείο για τον ρούτερ. Πολύ συχνά ο ρούτερ δεν είναι τοποθετημένος στο καλύτερο σημείο. Ενδεχομένως να χρειαστεί να απλώσεις λίγο καλώδιο, αλλά μπορεί να αξίζει τον κόπο.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα wifi είναι κάπως περίεργο. Οι πραγματική ταχύτητα είναι συνήθως στο 50% της θεωρητικής (πχ στο 802.11g στα 2,4Ghz αν πιάσεις σύνδεση στο μέγιστο των 54Mbps η πραγματική ταχύτητα είναι 54/8+1/2 έως 2.86Mb/sec χωρίς να υπολογίζονται παρεμβολές απο άλλα δίκτυα κτλ). Για να πιάσεις παραπάνω χρειάζεται οι συσκευές σου (router και κινητά) να υποστηρίζουν MiMο.

Το γρηγορότερο εμπορικό ασύρματο πρωτόκολλο αυτή τη στιγμή είναι το 802.11ac, το οποίο όμως έχει μεγάλο θέμα απόδοσης όσο αυξάνεται η απόσταση. Εγώ θα πρότεινα 802.11n στα 5Ghz που έχει μεγάλο εύρος κενών καναλιών, αρκεί να το υποστηρίζουν οι συσκευές σου.

Τα repeaters μειώνουν αντίστοιχα την ταχύτητα. Μία ενδιάμεση λύση για δωμάτια χωρίς σήμα είναι το powerline adapters με ασύρματο AP το οποίο καλό είναι να στήσεις με διαφορετικό SSID και κανάλι απο το router σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.