Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τα κλιμακοστάσια στο Σ.Δ. μετράνε μόνο όσα κατασκευάζονται;


ANTONIS130

Recommended Posts

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ας μην μπερδευόμαστε!!!!! στον τελευταιο όροφο και εφόσον δεν είναι αποληξη κλιμακοστασίου (που δεν μετρα στο ΣΔ ουτως η αλλιως) η οπή της σκάλας αφαιρειται απο τη δομηση!!!!!!!!!!

 

 

Δεν μπορεί να μην μετράει. Δες ΓΟΚ 2000 άρθρο 7 παράγραφος 1Βζ. Αν δεν φτάνει ως το δώμα στον τελευταίο όροφο που έχουμε δόμηση και φτάνει μετράει και το κλιμακοστάσιο και το φρεάτιο ανελκυστήρα.

Link to comment
Share on other sites

To ξαναβάζω για υπενθύμιση.

 

ΥΠΕΧΩΔΕ 80208/7-4-2000 : Εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 7 του Ν.1577/85 (ΓΟΚ/85) και ειδικότερα της παρ. 1Αα για τις επιφάνειες των κλιμακοστασίων.

 

 

Έχοντας υπόψη

  1. Τις διατάξεις του άρθρου 27 παρ.2 του Ν.1577/85 «περί ΓΟΚ»
  2. Τις διατάξεις του άρθρου 7 παρ. 1Αα του Ν.1577/85 «περί ΓΟΚ»
  3. Το υπ' αρ. 40719/22.9.89 έγγραφο της ΔΟΚΚ
  4. Την από 17/1/2000 αίτηση κου Γρηγόρη Χατζηδημητρίου αρ.πρωτ. (80208/2000)
  5. Την από 31-1-2000 σχετική με το θέμα εισήγηση της καθ' ύλης αρμόδιας Δ/νσης Οικοδομικών και Κτιριοδομικών Κανονισμών
  6. Την από 9/3/2000 γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος (Συνεδρία 6 Πράξη 43)

 

Αποφασίζουμε

 

Ότι στον συντελεστή δόμησης του οικοπέδου σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. 1Αα του Ν.1577/85 υπολογίζεται μόνο η επιφάνεια του αριθμού των κλιμάκων που κατασκευάζονται.

Επίσης ισχύει το παρακάτω
ΑΡΘΡΟ 22 ΤΟΥ Ν. 2831/00, ΦΕΚ-140 Α'

Για κάθε αμφισβήτηση που ανακύπτει από την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου αυτού ή ειδικών πολεοδομικών σχεδίων και κανονισμών ή των άλλων γενικών ή ειδικών πολεοδομικών διατάξεων αποφασίζει οριστικά ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων, ύστερα από γνώμη του Κεντρικού Συμβουλίου Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος.

Η απόφαση του Υπουργού εφαρμόζεται υποχρεωτικά από τις πολεοδομικές υπηρεσίες της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις σχετικές με το θέμα υπηρεσίες της Περιφέρειας

Επίσης της ΔΟΚΚ

ΥΠΕΧΩΔΕ 40719/89 :

 

 

Σε απάντηση σχετικού εγγράφου, σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με τα επαναφερόμενα στο αρθ.7 του Ν. 1577/85 και ειδικότερα την παρ.1Αα αυτού, η επιφάνεια του κλιμακοστασίου, αφού αυτό αποτελεί οργανικό στοιχείο του κτιρίου, προσμετράται σε όσους ορόφους εξυπηρετεί (ισόγειο και α' όροφο στο συγκεκριμένο κτίριο που αναφέρεται). Αλλωστε, έχει καταργηθεί η Αποφ. 12296/18/76, που επέτρεπε την ενσωμάτωση του κλιμακοστασίου στον τελευταίο όροφο, μετά την κατάργηση του αρθ.87 του ΓΟΚ/73, στο οποίο αναφερόταν.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

εχω μια διωροφη οικοδομη εντος οικισμού προ ΄23( ισογειος κατοικία και οροφου κατοικια) και η κατοικια του οροφου εξυπερετείται απο κλιμακοστασιο κλειστο το οποίο σταματαει στην σταθμη αυτη-δεν υπαρχει δωμα αλλα στέγη)....εχει μετρηθεί το κλιμακοστάσιο στην καλυψη αλλα και στον ογκο....στην δόμηση??το εχω μετρήσει μια φορα αφου εξυπερετει μια σταθμη και στην πολεοδομία μου ζητήθηκε να μετρηθεί χ2 γιαιτι ειναι κλειστό....τελικα τι ισχυει...????

 

μια κλίμακα κατασκευαζεται , αυτη απο ισογειο προς όροφο...γιατι να μετρήσω χ2.

 

και ουτε υπαρχει προβολος εσωτερικος στον οροφο ...βοηθεια....

post-12637-131887225254_thumb.jpg

post-12637-131887225267_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Καταλαβαίνω οτι έχεις μια σκάλα από ισόγειο σε όροφο. Η κάθε σκάλα μετράει μόνο μια φορά. Μετράει στον όροφο από τον οποίο ξεκινάει να ανεβαίνει. Στον πάνω όροφο θα αφαιρέσεις το εμβαδό του κενού που αφήνει η σκάλα. Αυτά από ΓΟΚ γενικά.

 

Δεν ξέρω αν ισχύει κάτι άλλο για οικισμούς προ του 23

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε t-911 αυτό που λες το έχω εφαρμόσει όταν υπάρχει δώμα χωρίς να κατασκευαστεί κουβούκλιο κλιμ/σίου. Ισχύει και όταν έχω στέγη;

Link to comment
Share on other sites

Αφού "κατασκευάζεις" κλιμακοστάσιο για να ανέβεις στο δώμα (απόληξη) μετράει κανονικα.Δεν θα μέτραγε αν το δώμα σου ήταν μη βατό.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
Παιδιά, επιμένω πως από τη στιγμή που η απόληξη του κλιμακοστασίου εξυπηρετεί όροφο με ωφέλιμο χώρο περιλαμβάνεται στον σ.δ.

 

συμφωνω κι εγω, το λεει ξεκαθαρα ο ΓΟκ αυτο!!!

 

Παρατήρηση: Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, achille.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Συνάδελφοι έως τώρα αφαιρούσα την ''τρύπα'' του κλιμακοστασίου στο τελευταίο όροφο και όλα οκ. Πρόσφατα σε μια διώροφη οικοδομή με υπόγειο, μου ζήτησαν να μετρήσω στο σδ το χώρο του κλιμακοστασίου στον τελευταίο όροφο με την δικαιολογία πως επέιδη η σκάλα μου ξεκινά από το υπόγειο και ισχύει ο υπολογισμός για (ν-1) δηλ κουβούκλια κλιμακοστασίου-1 πρέπει να το συνυπολογίζω. Δεν δέχονται πως το υπόγειο γενικά δεν υπολογίζεται στη δόμηση διότι η σκάλα του υπογείου εξυπηρετεί το ισόγειο και μάλιστα ανεβαίνει και πάνω από το 0,80(= οροφή υπογείου και διαμορφωμένου εδάφους...) Φυσικά δεν μου έδωσαν σχετική νομοθεσία.. Έχει κανείς κάποια σχετική εγκύκλιο που να δικαιολογεί τη θέση αυτή?

Link to comment
Share on other sites

Ζήτα τους να σου απαντήσουν γραπτώς. Δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου διευκρινιστική εγκύκλιος που να υποστηρίζει τις θέσεις τους πάντως...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.