Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποριες γενικου περιεχομενου νεων Μηχανικων


LouLeroi

Recommended Posts

Καλησπερα. Αρχικα δεν εχω προλαβει να κοιταξω τις ενοτητες του φορουμ και ενδεχεται καποιες απαντησεις να βρισκονται ηδη πιο βαθια.Εκ των προτερων ζητω συγγνωμη (αλλα και κατανοηση) για το μακρος του συγκεκριμενου τοπικ καθως και καποιες ερωτησεις ισως ακουγονται χαζες και ευχαριστω εκ των προτερων για τις οποιες απαντησεις. Αρχικα να προιδεασω οτι ειμαι νεος πολ.μηχανικος τει(πρωην εργα υποδομης) αν και εχω το πτυχιο 3 χρονια το εχω δουλεψει απειροελαχιστα και αυτο πρακτικα μαυρα.Ουσιαστικα ψαχνω κατευθυνσεις διοτι οι διασπαρτες πληροφοριες απο δω και απο κει, ειναι σαν την ημιμαθεια. Χειροτερη και απ την αμαθεια. Και επειδη δεν εχω ακρες ή στρωμενη δουλεια να τα μαθω και επειδη απο καπου πρεπει να ξεκινησω, θα ηθελα τα φωτα σας,προκειμενου να εστιασω καπου και με σταθερα βηματα να μπω στο κλιμα.

 

Οι ερωτησεις που εχω ειναι οι εξης:

 

1)Μετα τη σχολη ποια τα βηματα?

2)Γραφομαι καπου? Εχω δει εντελως αμφιλεγομενες αποψεις οσον αφορα τα επιμελητηρια-συνδεσμους και τις περισσοτερες φορες αρνητικα.

3)Υπαρχει ανταποδοτικοτητα?

4)Γραφομαι σε τιποτα μητρωα καποιου υπουργειου?

5)Πως φαινομαι επισημα οτι ασκω αυτο το επαγγελμα?Και πως εκδιδω τη λεγομενη σφραγιδα?

6)Η σφραγιδα ειναι συνδυασμενη υποχρεωτικα με το ανοιγμα βιβλιων ελευθερου επαγγελματια? Η μπορει να εκδοθει και χωρις αυτα? Ή αν η ισχυς της διαρκει οσο ασκω το επαγγελμα σαν ελευθερος επαγγελματιας?

7)Αξιζουν σαν μακροπροθεσμες επενδυσεις οι εξτρα ειδικοτητες οπως πχ τεχνικου ασφαλειας ή Ενεργειακων επιθεωρητων?

8-)Πως ξεπερνιεται ο σκοπελος της μη εμπειριας? Σε ενα επαγγελμα με τετοιο ανταγωνισμο δεν αρκει μονο η θεληση. Βασικο ρολο παιζει και η εμπειρια-προυπηρεσια. Πως μπορει λοιπον καποιος με πρακτικα μηδενικη εμπειρια να ξεκινησει απο καπου?

 

Ευχαριστω.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Για αρχή διάβασε τον οδηγό του ΤΕΕ για νέους μηχανικούς  http://portal.tee.gr/portal/page/portal/PROFESSIONAL_ISSUES/neoi_mixanikoi

Link to comment
Share on other sites

Θα σου πρότεινα να κάνεις έναρξη και στη συνέχεια να αναζητήσεις έναν παλαιότερο συνάδελφο (είτε διπλωματούχο είτε πτυχιούχο) ώστε να προσφέρεις υπηρεσίες αμισθί (σχέδια, αποτυπώσεις, μελέτες στατικής επάρκειας, επιβλέψεις κ.λπ). Μπορεί να φαντάζει κάπως παράξενο, αλλά η ευκαιρία που θα σου δοθεί για καθημερινή τριβή με το αντικείμενο είναι πάρα πολύ σημαντική. Δες το λίγο σαν την άσκηση που κάνει ο δικηγόρος μετά τη λήψη του πτυχίου του.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.