Jump to content
  • Revit - Μαθήματα BIM
ntomis87

Κλείσιμο παταριού σε ισόγειο κατάστημα 3οροφης οικοδομής του 1976

Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι,

έχουμε ισόγειο κατάστημα(κομμωτήριο) εμβαδού 20,96 τμ με τακτοποιημένο πατάρι εμβαδού 9,19τμ στο οποίο υπάρχει και WC 2,75τμ.Ο πελάτης θέλει να επεκτείνει το πατάρι ώστε να καλύπτει το συνολικό εμβαδό και ουσιαστικά να δημιουργήσει νέο όροφο στον οποίο θα μεταφέρει τους λουτήρες.Πριν περάσουμε στο τεχνικό-κατασκευαστικό κομμάτι, μας απασχολεί σε ποια συγκεκριμένη άδεια κατατάσσεται το έργο (προσθήκη καθ'ύψος/κατ'επέκταση), στατική μελέτη "τοπικά" ή της οικοδομής και γενικά ποια η διαδικασία σχετικά με πολεοδομία.Μετά από πρώτη διερευνητική επίσκεψη η υπάλληλος μας συνέστησε να ελέχξουμε το υπόλοιπο δόμησης εάν υπάρχει και πόσο είναι,τυχόν αυθαιρεσίες συνολικά της οικοδομής οι οποίες πρέπει αναγκαστικά να νομιμοποιηθούν.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

η ερωτηση πρεπει να μπει στο αρθρο  94

 

"κυρωσεις αυθαιρετων κατασκευων μετα την28-7-2011" :mrgreen:

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφοι,

σχετικά με το παραπάνω θέμα ελέγξαμε το υπόλοιπο δόμησης και δεν υπάρχει τίποτα.Κατόπιν συννενοήσης με τον πελάτη και εφόσον δεν μπορεί να κλείσει το πατάρι τελείως αρκείται στο να αξιοποιήσει το 70% της επιφάνειας του υποκείμενου ισογείου ώστε να συνεχίζει να θεωρείται πατάρι και να μην προσμετράται στον σ.δ.Έχει τύχει σε κάποιον συνάδελφο κάτι ανάλογο και αν ναι με τι είδους άδεια το έφερε εις πέρας?(το "νέο" πατάρι θα είναι χώρος κύριας χρήσης αν αυτό επηράζει σε κάτι) 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.