Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έκδοση Ενεργειακού Πιστοποιητικού (ΠΕΑ) σε αυθαίρετο


TITIKA

Recommended Posts

Δεν σε απασχολεί αν ακουμπάει σε άλλο οικόπεδο. Εσύ βλέπεις κατοικία με λουτρό. Το λουτρό μπαίνει στην ζώνη. Τώρα αν το γκαράζ είναι δικό της και είναι η μοναδική κατοικία του κτιρίου , μελετάς μθχ

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 42
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα. Τελικά υπάρχουν εντελώς διαφορετικές απόψεις για τα ΠΕΑ. 

πρέπει προφανώς να αγνοήσει κανείς κάθε νομοθεσία για ιδιοκτησιακό και πολεοδομικό καθεστώς και να βλέπει μόνο κέλυφος, χρήσεις και ενεργειακές καταναλώσεις.

το θέμα είναι ότι το σχέδιο της αποτύπωσης αναρτάται στο σύστημα και υπάρχει ως καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης....ασχέτως αν τμήματά του δεν θα μπορέσουν ποτέ να τακτοποιηθούν...και βασικά βάσει νομοθεσίας είναι προς κατεδάφιση...

 

Το μόνο που θα μπορούσαμε να καταλήξουμε, είναι τουλάχιστον αν κάποιος αναλάβει την παραπάνω περίπτωση για έκδοση ΠΕΑ άσχετα αν ο ιδιοκτήτης λέει ότι είναι για σκοπό ενοικίασης, εμείς οι επιθεωρητές μπορούμε να βάλουμε στο λόγω έκδοσης "άλλος λόγος" υποδηλώνοντας αφανώς τα παραπάνω προβλήματα? (κατά κάποιο τρόπο να είμαστε καλυμμένοι κάπως?) παίζει κάποιο ρόλο ο λόγος έκδοσης του ΠΕΑ στην τελική χρήση του στις υπηρεσίες ή στα συμβόλαια....(αφού δεν φαίνεται νομίζω πουθενά)

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

Γειά και πάλι, εφόσον το ΠΕΑ εξετάζει την κτιριακή μονάδα και δεν αφορά το ιδιοκτησιακό και πολεοδομικό προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω ποιό το πρόβλημα αν ανέβει σκαρίφημα της υφιστάμενης κατάστασης. Υποτίθεται ότι αποτυπώνεις την κατάσταση που βρήκες κατά την αυτοψία, τώρα αν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα κατεδαφιστεί κάποιο κομμάτι τότε ενημερώνεις για απόσυρση του ΠΕΑ και έκδοση νέου.

Αναφορικά με τον λόγο έκδοσης, αφου είναι για ενοίκιο γιατί στην αιτιολογία στο σύστηα να γράψεις κάτι άλλο; Ο αριθμός του ΠΕΑ φαίνεται και στα ηλεκτρονικά μισθωτήρια και αναγρέφεται και στα συμβόλαια.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.