Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τακτοποίηση με προγενέστερο κτίριο που δεν φάνηκε στο τοπογραφικό της άδειας


Recommended Posts

Αν το υπόγειο δεν αποτυπώνεται σε κανένα εγκεκριμένο σχέδιο, δεν τίθεται θέμα παράλειψης. Είναι αυθαίρετη κατασκευή. Εξυπακούεται ότι δεν επαναπαύεσαι μόνο στα σχέδια που έχει ο πελάτης στο σπίτι και τα φέρνει, αλλά σε κάθε περίπτωση, πηγαίνεις στην ΥΔΟΜ και παίρνεις όλο το φάκελο της άδειας ώστε να είσαι σίγουρος για τα σχέδια και το στέλεχος αυτής, για να δεις μήπως υπάρχουν τυχόν αναθεωρήσεις που δεν φαίνονται στο πρώτο στέλεχος που συνήθως κρατάει ο πελάτης στο συρτάρι του.

 

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση. Παρότι αντιλαμβάνομαι το πνεύμα της, εντούτοις δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ιδιοκτήτης σε μικρό οικισμό βγάζει άδεια το 1995 για καινούριο κτίριο και μετά από αυτή αρχίζει και σκάβει υπόγειο σε πολύ παλιό παρακείμενο κτίριο (προ του 55). Πάντως, για να μην αδικώ τους παλαιότερους συναδέλφους, ούτε εγώ μιλάω για λάθος ή για παράλειψη. Θεωρώ ότι ήταν πάγια τακτική, καθώς παλιότερα δεν έδιναν καμία σημασία στα υπόγεια των υφιστάμενων κτισμάτων και συχνά δεν αναφέρονταν. Θα σας ενημερώσω σχετικά μετά τη συνάντηση που θα έχω στην ΥΔΟΜ.

Link to comment
Share on other sites

Σε κάθε περίπτωση, (υφιστάμενο με άδεια, ή χωρίς) ο χρόνος κατασκευής του υπογείου τεκμαίρεται από το χρόνο κατασκευής της ανωδομής.

Πώς θα μπορούσε να ισχύει κάτι διαφορετικό?

Link to comment
Share on other sites

Ισχύει αυτό που σου είπε ο Παύλος. Ότι δεν εμφανίζεται σε καμία οικοδομική άδεια θεωρείται αυθαίρετο και εμπίπτει στις διατάξεις του 4495.  Στην ειδική περίπτωση που αν κατάλαβα καλά από ότι λες έχεις ένα αυθαίρετο υπόγειο σε κτίριο που υφίσταται αποδεδειγμένα προ του 55 και δεδομένου ότι ο χρόνος κατασκευής του υπογείου τεκμαίρεται από το χρόνο κατασκευής της ανωδομής, τότε μπορείς να θεωρήσεις και το υπόγειο νομίμως υφιστάμενο ως προ του 55.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.